Mujka 2

Çalışkan
Arkadaşıma alması için bu SSD'yi önerdim. Ürünün kendi sitesinde 2 TB modelinde 2 GB DRAM bellek bulunduğu yazıyor:

Additional Information > Cache Size > 2 GB (only in 2 TB Varient)

Ancak gelen kutunun durumu:

Ekran görüntüsü 2026-07-18 111047.webp

"with DRAM" yazan kısmın üstü karalanmış.

Ayrıca ürünün sitesinde hangi kontrolcünün kullanıldığıyla ilgili de hiçbir bilgi yok. Tamamen rastgele bir SSD.

N11 üzerinden Nepal Bilişim isimli satıcı satıyordu. Dükkan telefonlarını aradım ve "Distribütörden bu şekilde geldi, biz bir şey yapmadık." dedi.

Uzun lafın kısası donanımından emin olmadığınız bir ürünü almayın. Hatta bazen emin olsanız bile, kendi sitesindeki şekilde gelmeyebiliyor ürün. SSD'nin fiyatı 12.995 TL idi bu arada. Arkadaş iade edecek sanırım. Bilgilendirme amaçlıydı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Resmi siteleri fazlasıyla amatörce zaten. Her SSD'nin "specs" kısmını kopyalayıp başkasına yapıştırmışlar.

Ürünü alırken sadece donanımsal özellikleriyle değerlendirmemek lazım. Bunu sadece TwinMOS için değil, genel söylüyorum.

Bu SSD'de DRAM işi tam muallak zaten. 1 TB alan bir arkadaşımızda da yoktu, kutuda DRAM bile yazmıyordu. 2 TB'a yazmışlar, onu da karalamışlar.

Böyle markalar çok baş ağrıtır. Gerekirse daha düşük donanımlı olsun, bildiğiniz ve güvendiğiniz üreticiye yönelin.

Ben anlamıyorum, bu ürünler fabrikadan çıkarken kimse mi bakmıyor veya kimse mi denetlemiyor. Ulan arkadaş Türkiye'de bile şunu yapamazsın, başka ülkelerde nasıl yapıyorlar aklım almıyor.