Tuhoiisa

Üstün
TWRP üzerinden cihazın tam bir yedeğini almaya çalıştığımda "invalid argument" hatası alıyorum. Biraz araştırdım ve multidisabler kullanmam gerektiğini gördüm. Multidisabler kullanırsam IMEI veya başka önemli bir şeye zarar verme şansım olur mu? Eğer varsa başka nasıl bu yedeği alabilirim? Yedek aldıktan sonra farklı farklı GSI romlarıni denemeyi planlıyorum.
SM-A256e
@Heribert Yavuz

EFS yedeği alırsan muhtemelen IMEI verilerini içeren dosyalar yedeklenmiş olur.
Ben pek çok Custom ROM denedim ROM değiştirsem de IMEI aynı kaldı, gitmedi. (Cihaz Xiaomi)

EFS yedeği alırsan muhtemelen IMEI verilerini içeren dosyalar yedeklenmiş olur.
Ben pek çok Custom ROM denedim ROM değiştirsem de IMEI aynı kaldı, gitmedi. (Cihaz Xiaomi)
Aslında yedek alma amacım, ROM'la alakalı bir sıkıntı çıkınca eski yedek aldığım sistemime hiç silmemişim gibi dönmek istemem. GSI ROM'lar çok kararsız olduğu için önlem almak istiyorum.

TWRP üzerinden cihazın tam bir yedeğini almaya çalıştığımda "invalid argument" hatası alıyorum. Biraz araştırdım ve multidisabler kullanmam gerektiğini gördüm. Multidisabler kullanırsam IMEI veya başka önemli bir şeye zarar verme şansım olur mu? Eğer varsa başka nasıl bu yedeği alabilirim? Yedek aldıktan sonra farklı farklı GSI romlarıni denemeyi planlıyorum.
SM-A256e
@Heribert Yavuz

/data yedeği almak sağlıklı değil. Medya dosyalarını yedek almak istiyorsanız, internal Storage yedek alman lazım.
Ve zaten TWRP şifreleme desteklemiyorsa yedek alamayabilirsin.

/data yedeği almak sağlıklı değil. Medya dosyalarını yedek almak istiyorsanız, internal Storage yedek alman lazım.
Ve zaten TWRP şifreleme desteklemiyorsa yedek alamayabilirsin.
Herhangi bir medya dosyam yok. Uygulamaları ve hesapları tekrar ayarlamaya üşendiğim için yedek almaya çalışıyorum. :hehehe:

Swift Backup diye bir uygulama buldum, sanırım onu kullanacağım.

SM-A256e
@Heribert Yavuz
- Multidisabler Kullanımı (Dikkatli Olun):
- Multidisabler kullanmak, çoğu durumda cihazınızdaki bazı sistem özelliklerini devre dışı bırakmanıza olanak tanır. Ancak bu işlem, riskler içerir. Özellikle IMEI gibi önemli verilerinizin silinme veya bozulma riski vardır. Bu yüzden multidisabler kullanırken dikkatli olun.
- Cihazınızın IMEI'sinin korunup korunmadığını öğrenmek için, multidisabler kullanmadan önce özellikle cihaz modeliniz için güvenilir kaynaklardan bilgi edinmenizi öneririm.

- Alternatif Yedekleme Yöntemleri:
1. TWRP’yi Güncelleyin:
- TWRP'nin en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Eski sürümler bazen hatalar verebilir.

2. Veri Yedeği için Terminal Kullanımı:
- TWRP'nin terminal özelliğini kullanarak elle yedek almayı deneyebilirsiniz:
- TWRP ana menüsünden "Terminal" seçeneğine gidin.
- dd if=/dev/block/bootdevice/by-name/userdata of=/sdcard/userdata.img komutunu çalıştırın. Bu, /data bölümünü bir .img dosyası olarak kaydedecektir.

3. ADB ile Yedekleme:
- Bilgisayarınıza ADB ve Fastboot kurulu olduğundan emin olun.
- Cihazınızı TWRP ile bağlayarak şu komutu kullanabilirsiniz:
- adb shell twrp backup --all

4. Farklı Recovery Yazılımı:
- Eğer TWRP ile hala sorun yaşıyorsanız, başka bir recovery yazılımı kullanmayı düşünebilirsiniz. Örneğin, OrangeFox veya LineageOS Recovery alternatifleri olabilir.

- Son Kontrol:
- Yedekleme işlemlerinizden sonra IMEI numaranızın durumu kontrol edin. "Dialer" uygulaması üzerinden *#06# yazarak kontrol edebilirsiniz.

Herhangi bir durumda, bu işlemleri gerçekleştirmeden önce tüm önemli verilerinizi kaydetmeyi unutmayın.