White Dragon
Çalışkan
Karışıklık? Gayet basit önerilerde bulundum verdiğim önerideki tek hata arkadaşın durumunu göz önünde bulundurmamamdı.
Elimde net bir program yok fakat kısaca matematik ve fen dersleri için birer hoca seçip onların kamplarıyla ilerleyeceksin. Soru bankası veya VDD ile destekleyeceksin. Ek olarak paragraf çözülebilir 20-30 soru. Hızlanmak için. Bunları programa uyarla.Elinizde mevcutta bir plan-program gibi bir şey varsa incelemek isterim. Şu zamana kadar pek ders çalışma alışkanlığım olmadığı için ilk başta hafif bir başlangıç yapmayı planlıyorum. 4 saat gibi. Sonrasında 8-9 saate çıkarmayı planlıyorum.
Çok ucu açık bir bölüm aslında. 150 bine de yerleşebilirsin, ilk bine de. Bunu dediğine göre yüksek hedefliyorsun sanırım.Ben bilgisayar mühendisliği hedefliyorum, aşağı yukarı sıralamaları biliyorsunuzdur.
Matematikte Bıyıklı Matematik'in 10 Günde Temel Atma Kampını al. Onu 15, en geç 20 günde bitir. Ardından istersen hocanın TYT Video Ders Kitabı'nı da kullanabilirsin. Kaynak olarak ise Orijinal ve 3D ekle.Henüz hiç çalışmadım bu sebepten dolayı bilmiyorum. Tahminimce 40 netin üstünü görmem gibi.
Basit falan değil. TYT AYT karışık gitmek başlı başına karışık bir şey.Karışıklık? Gayet basit önerilerde bulundum verdiğim önerideki tek hata arkadaşın durumunu göz önünde bulundurmamamdı.
Temeli olmayan birisinin AYT başlaması mumkun değil. En azından TYT bazında belli başlı konulara hakim olunması gerekiyor AYT icin.Yani 12.sınıfta 11'e dönmek işkence oluyor en azından TYT'de 50 60 net yapıyorsanız AYT yide yanında yürütmenizi tavsiye ederim.
Benim asıl problemim ders çalışma alışkanlığım olmadığı için ne kadar konu dinleyip ne kadar soru çözmem gerektiğini bilmiyorum. Bir günde derslere ne kadar süre ayırmam gerektiğini de bilmiyorum. Bu sebepten dolayı eğer yapabilirseniz program talep ediyorum sizlerden.Elimde net bir program yok fakat kısaca matematik ve fen dersleri için birer hoca seçip onların kamplarıyla ilerleyeceksin. Soru bankası veya VDD ile destekleyeceksin. Ek olarak paragraf çözülebilir 20-30 soru. Hızlanmak için. Bunları programa uyarla.
Programlı çalışmak iyidir. En kötü al A4 kağıdı, yaz.
Yaklaşık 40K hedefliyorum.Çok ucu açık bir bölüm aslında. 150 bine de yerleşebilirsin, ilk bine de. Bunu dediğine göre yüksek hedefliyorsun sanırım.
Önerinizi dikkate alacağım. Program için tavsiyede bulunabilir misiniz?Matematikte Bıyıklı Matematik'in 10 Günde Temel Atma Kampını al. Onu 15, en geç 20 günde bitir. Ardından istersen hocanın TYT Video Ders Kitabı'nı da kullanabilirsin. Kaynak olarak ise Orijinal ve 3D ekle.
Fene gelirsek; kimya için Ferrum TYT Kimya kampını izle, kampı şu anda yeniliyor zaten. Yanına da Orbital Soru Bankası al. Fizikte Altuğ Güneş Fizik kampını izle, hocanın Video Ders Kitabı ve 3D Soru Bankası yeterli olacaktır.
Biyoloji için Biosem veya Betül Biyoloji tamamen sana kalmış. Video ders notlarını al ve soru bankası olarak Biyotik kullan.
Sosyal için ekstra bir çalışma yapmana gerek yok. Din Kültürü ve Felsefe'de kavramlara hâkim olman yeterli. Örneğin; rasyonalizm, tefekkür gibi kavramların anlamlarını bil. Coğrafyada ise haritalar kampını izlemen yeterli olacaktır.
Türkçede Emek Taştan'ın 39 Günde TYT Türkçe Kampından dil bilgisini baştan sona izle. İzlerken mutlaka bir deftere not al. Zamir, sıfat gibi konuları öğrenip kısa tekrarlar yap, ancak ilk turda soru çözme. Kamp bittikten sonra ikinci kez baştan izle. Bu kez, hangi konuyu bitirdiysen (örneğin sıfatlar), o konunun sorularını çöz. Kaynak olarak 3D veya Hız ve Renk kullanabilirsin.
Paragraf için Hız ve Renk Paragraf kitabını al. Önce paragraf çözüm tekniklerini öğren Youtube'dan. Örneğin, ana düşünceyi bulmayı öğrendikten sonra kitapta sadece o konuyla ilgili soruları çöz. Tüm konu başlıkları bittikten sonra her gün 40 paragraf sorusu çöz. Kitap bittikten sonra ise günlük 20 soruya düşerek Apotemi Paragraf ile devam et.
Basit falan değil. TYT AYT karışık gitmek başlı başına karışık bir şey.
Aslında her şeyi yazdım ekleyecek pek bir şey yok. Sadece paragrafı her gün çözmeyi ihmal etme. her sabah paragraf çöz.Benim asıl problemim ders çalışma alışkanlığım olmadığı için ne kadar konu dinleyip ne kadar soru çözmem gerektiğini bilmiyorum. Bir günde derslere ne kadar süre ayırmam gerektiğini de bilmiyorum. Bu sebepten dolayı eğer yapabilirseniz program talep ediyorum sizlerden.
Yaklaşık 40K hedefliyorum.
Önerinizi dikkate alacağım. Program için tavsiyede bulunabilir misiniz?
AI ile şu şekilde bir programlar hazırladım. Sizce nasıl?Aslında her şeyi yazdım ekleyecek pek bir şey yok. Sadece paragrafı her gün çözmeyi ihmal etme. her sabah paragraf çöz.
Matematik de her gün çalışman gereken bir ders. Buna istisna yapma.
Bunun dışında kalan zamanı, ne kadar çalışabildiğine göre fen derslerine ayır. Ben olsam önceliği kimyaya verirdim. Kimya bittikten sonra fizik, ardından biyoloji şeklinde ilerlerdim.
Dil bilgisi için acele etmene gerek yok ama yaz bitmeden mutlaka tamamla.
Matematiği sıfır olan birine hazırlanan programa geometri eklenmiş. Ayrıca matematik ve diğer dersler için günde sadece 1-1,5 saat ayırmanın yeterli olacağını düşünmüş. Aşırı berbat program.AI ile şu şekilde bir programlar hazırladım. Sizce nasıl?
Eki Görüntüle 264247
AI ile hazırladığım programlar hep böyle oluyor. Rica etsem beraber saat saat program hazırlayabilir miyiz? Ben beceriksizim bu konuda biraz.Matematiği sıfır olan birine hazırlanan programa geometri eklenmiş. Ayrıca matematik ve diğer dersler için günde sadece 1-1,5 saat ayırmanın yeterli olacağını düşünmüş. Aşırı berbat program.
Sabah ilk iş olarak paragrafını çöz. Ardından matematik çalış. Önerdiğim kitap 10 günlük bölümlere ayrılmış durumda; her gün bir bölümü bitirerek ilerle. Hedefin, her gün bir bölümü tamamlamak olsun.
Matematikten sonra bir mola ver. Ardından kimya çalış. Vaktin kalırsa ki büyük ihtimalle kalacak, fiziği de ekle.