cakiiiiiii3

Uzman
Arkadaşlar istediğim bir bölüm var ama puanım burs veya devlete yetmiyor. YÖK Atlas'tan baktığımda göre puanim yetmemesine rağmen kontejanlarda hep 1 kişilik açık oluyor çoğu uni de ve universitesi çıkanlar kayıt ettirmemis bu durumda bana hak geliyor mu?

Sivil havacilik kabin istediğim bölüm eğer anlayan varsa bakabilir mi? İstanbul topkapi veya Kırklareli'de de vardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyle bir şey ki topkapi universitesi eğer ilk sıraya yazıp gelirse 103 bin TL yapıyor. Diyeceğim bütün burslu devletlerde şansımı deneyeyim onlar puanımı aşıyor eğer şanslıyım tutar tutmassam seve seve 160bin tl vermek zorunda kalacağım. Kafam çok karışık 1 e direk topkapi yi yazsam belki bir şans olacakti.

Hayır sanırım onu demiyor. Tercih eden kişi sayısı az olunca sistem mecburen kalan kişileri almaya başlıyor. Benim anladığım bu ama sistemin tam mantığını bilmiyorum.
Geçen sene devlet üniversitelerinde on lisans bölümleri yüzde 100 dolmuştu. Bosta yer kaldıysa eğer kayıt yaptirmayanlardir. Ama boş yerlere girmesi için de en düşük puanlı kişi kadar puan alması gerek. Yani bence ondan bahsediyor.

22'den 24'e kadar istedigi sıralama azalmış bu bölümün sanırım yani bu senede azalması olası. Parada sıkıntı olmayacaksa veya mezuna kalmayacaksan yazabilirsin istersen.
Yani ilk sıraya yazmasam 163 bin TL gidiyor. Yazarsam 103 bin TL. Puanım Kafkas üniversitesine fln yetiyor burslu. Ne kadar düşmüş? Şuanda puanım 275.