Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

seeraddar

Yetkin
Yeni nesil sorularda büyük bir sıkıntım yok, çünkü öyle aman aman bir olay olmadığından yapabiliyorum. Ama klasik sorular sıkıntı oluyor. Konuyu yüzeysel öğrendikten sonra atlamıştım, geri dönünce de şu an yapamıyorum. En çok zorlandığım konu bu oldu. Mutlak değerde biraz zorlandım ama onu da hallettim. Fakat fotoğraftaki gibi soruları çözmem inanılmaz uzun sürüyor, göremiyorum.

Screenshot_20250831_211638_YouTube.webp

Çözüm
Konu AYT olmasına rağmen TYT becerileri ile çözdüm. Aksi hâlde logaritma ile de çözülebilir elbette.

Anlamadığınız yeri sorunuz.

Notes_250831_215043.webp

Detaylı çözdüm bu arada, bu konudaki püf nokta akıldan doğru işlemleri yapmaktır.

Cevap = -10
Konu AYT olmasına rağmen TYT becerileri ile çözdüm. Aksi hâlde logaritma ile de çözülebilir elbette.

Notes_250831_215043.webp

Detaylı çözdüm bu arada, bu konudaki püf nokta akıldan doğru işlemleri yapmaktır.

Cevap = -10

Çözüm
Yeni nesil sorularda büyük bir sıkıntım yok, çünkü öyle aman aman bir olay olmadığından yapabiliyorum. Ama klasik sorular sıkıntı oluyor. Konuyu yüzeysel öğrendikten sonra atlamıştım, geri dönünce de şu an yapamıyorum. En çok zorlandığım konu bu oldu. Mutlak değerde biraz zorlandım ama onu da hallettim. Fakat fotoğraftaki gibi soruları çözmem inanılmaz uzun sürüyor, göremiyorum.

Eki Görüntüle 180238
2, 8 ve 4'ü aynı tabanda olacak şekilde yaz. Sonra logaritmadan hesaplarsın.

2, 8 ve 4'ü aynı tabanda olacak şekilde yaz. Sonra logaritmadan hesaplarsın.

Logaritma biliyorum. TYT konu anlatımında hoca bunu çözdü.

Eki Görüntüle 180260

Cevap = -10
Tam 30 dakika bu soruyla uğraştım siz yazdıktan sonra. Amacım tamamen sizin yönteminizi ya da izlediğim video çözümünü uygulamak değildi; kendi öğrendiklerimle çözmeye çalıştım ama yapamadım. Her denememde -9 sonucunu buldum. Farklı şekillerde denesem de yine aynı sonuca ulaştım. Belirli bir yere kadar hem sizinle hem de YouTube’daki hocalarla aynı şekilde ilerliyorum, ama belli bir noktadan sonra parçalamayı fazla yapıyorum. O kadar çok bölüyorum ki, artık denklem çözer gibi sağa sola atmaya başlıyorum. Sonrası da saçma sapan sonuçlara çıkıyor. Çok fazla soru mu çözmeliyim, bilmiyorum. Dinleyince anlamadığım bir yer olmuyor ama ‘anlayıp yapamamak’ denir ya, işte onu ilk defa yaşıyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum.

@seeraddar, spesifik olarak hata yaptığınız yer acaba üsleri ayırırken değerleri yanlış yazmak mıdır? Yani 4= 2² iken 4 = 2 mi yazıyorsunuz?

Hocam, çözme şeklimi size anlatmak için tekrardan çözerken yaptığım yanlışın farkına vardım. Eşitliğin bir tarafında 2 üssü 3X eksi 3 varken, diğer tarafında 2 üssü 2X artı 2 var mış. Ben bu artı 2'yi eksi 2 gibi düşünüp, sürekli eşitliğin diğer tarafına denklem çözer gibi aktardığımdan dolayı, hangi yöntemi denesem de cevabı aynı şekilde yanlış buluyormuşum. Yani yanlış yapıyormuşum, sadece farkına varmamışım. Ve benden 2 saatimi aldı bu hata.

Hocam, çözme şeklimi size anlatmak için tekrardan çözerken yaptığım yanlışın farkına vardım. Eşitliğin bir tarafında 2 üssü 3X eksi 3 varken, diğer tarafında 2 üssü 2X artı 2 var mış. Ben bu artı 2'yi eksi 2 gibi düşünüp, sürekli eşitliğin diğer tarafına denklem çözer gibi aktardığımdan dolayı, hangi yöntemi denesem de cevabı aynı şekilde yanlış buluyormuşum. Yani yanlış yapıyormuşum, sadece farkına varmamışım. Ve benden 2 saatimi aldı bu hata.
Sizden 2 saat almadı, size 1 yıl kazandırdı.

Her hata bir sonraki netin garantisidir. Böyle devam.