Dershanelerin hızına yetişemezsiniz, evinizde belirli kanalları izleyip not alın tekrar yapın, gerekirse dershane ile anlaşıp parası karşılığında haftalık denemelere girebilirsiniz, denemelerde yapamadığınız soruların üstüne gitmek ciddili net arttırıyor. Bir hedef belirleyin ona göre hareket edin, yolunuzu belirleyecek sınava birkaç ayınızı feda etmek değer emin olun.

Esmer konuşmayalım lütfen.
Arkadaş her şeyde eksik. Tam olarak neyin eksiğini görüp çalışmaya başlayacak?
Paragrafta 30 soru var. Bu 30 sorudan 23'ünü doğru yapsa, geri kalanlarına hiç bakmasa, zaten 20 net yapar.
Tamamen hiçbir şey bilmiyor. Doğru yaptığı soruları da gerçekten bilerek mi yaptı, ondan da emin değilim şahsen.

Kendi düşüncem olarak zaten hiçbir şey bilmediğini söylemiştim. Arkadaş meslek lisesine gittiği için zaten dersleri bilmediğide çok açık ancak 2 aydır çalıştığınıda belirtmiş. 2 3 deneme çözüp kendi çalışmasına göre ne eksiklik yaptığını görebilir. En azından bu yaptığı doğrular fen veya dil bilgisinde olabilir. Diyelim deneme çözdü ve sadece dil bilgisini doğru yapabiliyor o halde paragraf ağırlıklı çalışır Türkçede.

Kardesim oncelikle 23 net yapan birisi ciddi manada turk olmaması gerekir. Çünkü sadece paragraf yaparak 30 net yapıyorsun zaten. Hadi kötü ol 20 fln yap. Sosyal okuduğunu anlama zaten din ve felsefeden sadece banko 6 7 net çıkarman tarih cografyayla birlikte 10 kesin olmalı. Yani mat fen yapmadan senin min 30 net yapman lazım zaten. Bence ilk once okumanı geliştir. Okurken anla soruları kafan dağılmasın soruya odaklan.

Buranın kitlesi de ciddi anlamda bozulmuş ya da bozuk muydu bilmiyorum.

Güzel dostum, hiçbir şey için geç değil. Sınav ilk senede kazanılmıyor zaten, okula başladığında çevrendeki insanların yaşlarını gördüğünde anlayacaksın dediğimi.

Netine gelecek olursak evet iyi değil fakat iyi olmadığını bilerek pes etmeden üzerine ekleyerek devam etmen gerek. İstedikten sonra her şey yapılıyor. Her şey gönlünce olsun.

Güzel dostum, hiçbir şey için geç değil. Sınav ilk senede kazanılmıyor zaten, okula başladığında çevrendeki insanların yaşlarını gördüğünde anlayacaksın dediğimi.

Netine gelecek olursak evet iyi değil fakat iyi olmadığını bilerek pes etmeden üzerine ekleyerek devam etmen gerek. İstedikten sonra her şey yapılıyor. Her şey gönlünce olsun.
Kusura bakmayın ama sosyal medyadaki gereksiz motivasyon sayfaları gibi tavsiyeler vermişsiniz. Gerçeği yüzüne vurunca insanlar neden bozulmuş oluyor onu anlamadım :) .

Belki de bazen hiç başlamamak gerekiyor bir şeye. Konu sahibi arkadaşın okuyup da bir yere varacağını pek sanmıyorum kendisi de kusura bakmasın ama hayatının en az 4-5 senesi boşa gider. 12. sınıfa kadar gelip de paragraf dahi çözemeyen insanlara ne denileceğini söylerim ama muhtemelen ban yerim.

Çalışmaya devam et. Bu sene de sınava gir. Bu sene istediğin Üniversite gelmezse seneye yine girersin. En azından bu sene sınavı da bir kez daha görmüş olursun ve süreci yönetmeyi görürsün.

Hayatınız boyunca bu sınava çalıştınız mı, merak ediyorum. Niye iyimserlik yapalım? İyimserlik yapmadığımız, insanları güzel sözlerle kandırmadığımız için mi bozuk olduk? Sınav ilk senede gayet kazanılıyor, hatta beş ayda bile kazanılabiliyor. Örneğini bırakıyorum: @Testo Unit — bu adam benim gibi 40-50 netle başladı, beş ayda tıp kazandı. İstemekle olmaz; isteğin arkasından çaba gelmeli.

Kusura bakmayın ama sosyal medyadaki gereksiz motivasyon sayfaları gibi tavsiyeler vermişsiniz. Gerçeği yüzüne vurunca insanlar neden bozulmuş oluyor onu anlamadım :).

Belki de bazen hiç başlamamak gerekiyor bir şeye. Konu sahibi arkadaşın okuyup da bir yere varacağını pek sanmıyorum kendisi de kusura bakmasın ama hayatının en az 4-5 senesi boşa gider. 12. sınıfa kadar gelip de paragraf dahi çözemeyen insanlara ne denileceğini söylerim ama muhtemelen ban yerim.

Bu çok saçma bir bakış açısı. Arkadaşın ders ile alakası hiç olmamış ki meslek lisesi okumuş. Radikal bir karar alıp okumaya ve bambaşka bir gelecek kurmayı düşündü. Çıkıp da kendisi için 1 veya 2 sene büyük emek verip ders çalışarak bir yerlere neden gelemesin? Hazır cevap olmak yerine destek vermek daha mantıklı. 17-18 yaşında biri büyük ihtimalle. Bu sene 45 yapsın seneye de mezuna bırakıp eksiklerini tamamlasın.

Kusura bakmayın ama sosyal medyadaki gereksiz motivasyon sayfaları gibi tavsiyeler vermişsiniz. Gerçeği yüzüne vurunca insanlar neden bozulmuş oluyor onu anlamadım :).

Size katılıyorum. Ben de meslek lisesiyim. Ben hayatım boyunca ders çalışmadım, gerçekten hiç çalışmadım. Girdiğim ilk denemede 40 net yapmıştım. O zaman “Bu kadar berbat olamam” demiştim. Oysaki hayatım boyunca hiç ders çalışmamıştım. Üstelik arkadaş 2 aydır da çalışıyormuş. Yani 23, çok başka bir sonuç.

Size katılıyorum. Ben de meslek lisesiyim. Ben hayatım boyunca ders çalışmadım, gerçekten hiç çalışmadım. Girdiğim ilk denemede 40 net yapmıştım. O zaman “bu kadar berbat olamam” demiştim. Oysaki hayatım boyunca hiç ders çalışmamıştım. Üstelik arkadaş 2 aydır da çalışıyormuş. Yani 23, çok başka bir sonuç.

Herkes sen gibi olmak zorunda mı dostum? İnsanların hangi yolları seçeceğine karar vermek ve gömmek yerine tavsiye verin. Herkes aynı şartlarda yaşamıyor.