Ücretli Linux Dağıtımı Kullandınız mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 13090
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 243
  • Etiketler Etiketler
    linux

13090

Becerikli
İyi günler,sorum başlıktaki gibi: Ücretli bir Linux dağıtımı kullandınız mı?
  • Red Hat Enterprise Linux Workstation Müşteri Hizmetleri Olmayan Sürümü: Yıllık 196,90$.
    Açıklamasında şu ifade yer alıyor:
    "Yüksek performanslı grafikler, animasyon ve bilimsel aktiviteler için optimize edilmiştir."
    Devamında ise şu öneriler bulunuyor:
    • Fiziksel sunucular veya düşük yoğunluklu sanal sunucular için: Red Hat Enterprise Linux Server’ı yapılandırın.
    • Yüksek yoğunluklu sanal sunucular için: Red Hat Enterprise Linux for Virtual Datacenters’ı yapılandırın.
    • IBM Power kullanıcıları için: Red Hat Enterprise Linux for IBM Power Little Endian’ı yapılandırın.
    • IBM Z kullanıcıları için: Red Hat Enterprise Linux Server for IBM Z’yi yapılandırın.
    • Şu anda 3D oyunlarda en yüksek FPS'i veren dağıtım, Red Hat'in ücretsiz olarak sunduğu Fedora.
  • SUSE Linux Enterprise Desktop Standart Sürümü: Yıllık 117€.
    Açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:
    "SLE Desktop, SUSE Linux Enterprise Server'ın çekirdeğini paylaşır ve değerli kurumsal verilerin benzersiz bir şekilde korunmasını sağlayan gelişmiş güvenlik özellikleriyle donatılmıştır."
    Ayrıca, bakım ve destek hizmeti de sağlanıyor. Destek hizmetine şu yollarla erişilebiliyor:
    • Web sitesi
    • E-posta
    • Chat(tam anlamıyla ne kastettiklerini bilmiyorum)
    • Telefon
    • Ayrıca, destek taleplerine 4 saat içinde yanıt verileceği belirtilmiş.
  • Ubuntu Pro: Ev kullanıcısı için 5 bilgisayara kadar ücretsiz.
    İş yeri masaüstü bilgisayarları için yıllık 25$, standart destek için toplam 150$ ücret talep ediliyor.
    Ubuntu Pro, güvenlik odaklı bir sürüm. Şu vaatlerde bulunuyor:
    • Bulunan açıkların 24 saatten kısa sürede kapatılacağı.
    • İşletim sistemi ve uygulamalar için 10 yıl destek ve güncelleme sağlanacağı.
Bu dağıtımlar arasında, Red Hat performansa vurgu yaparak daha çok dikkatimi çekiyor.
Siz ücretli bir dağıtım kullandınız mı? Eğer kullandıysanız bir artısı oldu mu?

Son düzenleme:
İyi günler,sorum başlıktaki gibi: Ücretli bir Linux dağıtımı kullandınız mı?
  • Red Hat Enterprise Linux Workstation Müşteri Hizmetleri Olmayan Sürümü: Yıllık 196,90$.
    Açıklamasında şu ifade yer alıyor:
    "Yüksek performanslı grafikler, animasyon ve bilimsel aktiviteler için optimize edilmiştir."
    Devamında ise şu öneriler bulunuyor:
    • Fiziksel sunucular veya düşük yoğunluklu sanal sunucular için: Red Hat Enterprise Linux Server’ı yapılandırın.
    • Yüksek yoğunluklu sanal sunucular için: Red Hat Enterprise Linux for Virtual Datacenters’ı yapılandırın.
    • IBM Power kullanıcıları için: Red Hat Enterprise Linux for IBM Power Little Endian’ı yapılandırın.
    • IBM Z kullanıcıları için: Red Hat Enterprise Linux Server for IBM Z’yi yapılandırın.
    • Şu anda 3D oyunlarda en yüksek FPS'i veren dağıtım, Red Hat'in ücretsiz olarak sunduğu Fedora.
  • SUSE Linux Enterprise Desktop Standart Sürümü: Yıllık 117€.
    Açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:
    "SLE Desktop, SUSE Linux Enterprise Server'ın çekirdeğini paylaşır ve değerli kurumsal verilerin benzersiz bir şekilde korunmasını sağlayan gelişmiş güvenlik özellikleriyle donatılmıştır."
    Ayrıca, bakım ve destek hizmeti de sağlanıyor. Destek hizmetine şu yollarla erişilebiliyor:
    • Web sitesi
    • E-posta
    • Sohbet (tam anlamıyla ne kastettiklerini bilmiyorum)
    • Telefon
    • Ayrıca, destek taleplerine 4 saat içinde yanıt verileceği belirtilmiş.
  • Ubuntu Pro: Ev kullanıcısı için 5 bilgisayara kadar ücretsiz.
    İş yeri masaüstü bilgisayarları için yıllık 25$, standart destek için toplam 150$ ücret talep ediliyor.
    Ubuntu Pro, güvenlik odaklı bir sürüm. Şu vaatlerde bulunuyor:
    • Bulunan açıkların 24 saatten kısa sürede kapatılacağı.
    • İşletim sistemi ve uygulamalar için 10 yıl destek ve güncelleme sağlanacağı.
Bu dağıtımlar arasında, Red Hat performansa vurgu yaparak daha çok dikkatimi çekiyor.
Siz ücretli bir dağıtım kullandınız mı? Eğer kullandıysanız bir artısı oldu mu?
RHEL'de gelistiriciler icin ucretsiz belli bir sayida.

Hic biri Cachy ya da Clear kadar hizli olamaz cunku paketler Nuh u Nebi'den geliyor (iyi bir sebep icin, stabilite).

Herhangi bir ev kullanicisi gibi ben de ihtiyac duymadim. Bana gore, enterprise bir sirket degilseniz, server icin Alma ve kullanim icin Ubuntu gibi bir dagitim gayet kafi.

Hic biri Cachy ya da Clear kadar hizli olamaz cunku paketler Nuh u Nebi'den geliyor (iyi bir sebep icin, stabilite).

Herhangi bir ev kullanicisi gibi ben de ihtiyac duymadim. Bana gore, enterprise bir sirket degilseniz, server icin Alma ve kullanim icin Ubuntu gibi bir dagitim gayet kafi.
RHEL ücretsiz sürümü var mı? Bağlantı verebilir misin?
Clear Linux daha önce duymuş ama eski bilgisayarımda sorun yaratmıştı. Wi-Fi görmeyen ilk dağıtım oldu.
Cachy ilk defa duyuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bunlar firmalar için. Bizim gibi normal kullancıları ilgilendiren şeyler değil.

Peki Fedora kullanmayı becerebilen birisi sizce CachyOS kullanabilir mi?

RHEL ücretsiz sürümü var mı ? Bağlantı verebilir misin ?
Clear Linux daha önce duymuş ama eski bilgisayarımda sorun yaratmıştı. Wi-Fi görmeyen ilk dağıtım oldu.
Cachy ilk defa duyuyorum.
CachyOS adli abimiz Arch tabanlı, agir modifiyeli, neredeyse butun olasi patchleri kerneline ve katelerine isleyen manyak bir dagitimdir. Zen, Clear ve cesit cesit yerden toplanan derleme ayarlari ve patchleri toplar, o sekilde birlestirir. Ucan tenekedir :D

Clear, intel yapimi bir distro. Guzeldir, severim fakat amaci gunluk degil gelistirici icindir.

RHEL ise

Peki Fedora kullanmayı becerebilen birisi sizce CachyOS kullanabilir mi?
Kolay kurulumlu Arch, yata yata kullanir.

CachyOS adli abimiz Arch tabanlı, agir modifiyeli, neredeyse butun olasi patchleri kerneline ve katelerine isleyen manyak bir dagitimdir. Zen, Clear ve cesit cesit yerden toplanan derleme ayarlari ve patchleri toplar, o sekilde birlestirir. Ucan tenekedir :D

Clear, intel yapimi bir distro. Guzeldir, severim fakat amaci gunluk degil gelistirici icindir.

RHEL ise

Kolay kurulumlu Arch, yata yata kullanir.
Clear ben de Intel yapımı sanıyordum ama Intel topluluk desteği hazırladı gibisinden bir ibare var. Resmi olarak arkasında değiliz demek mi istemişler anlamadım.

Clear ben de Intel yapımı sanıyordum ama Intel topluluk desteği hazırladı gibisinden bir ibare var. Resmi olarak arkasında değiliz demek mi istemişler anlamadım.
Yani acik kaynak, isterseniz siz de bir seyler yazip yollayin :D
1733490067311.webp

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt