Bilinçli bile olsan bazen aradan kaçabiliyor. Dün akşam sistemime bulaşan adware ile mücadele verdim. Elbette sonunda kazanan ben oldum. Ama hiç yoktan Defender arkada açık kalmalı.
Ne yaptın ki?
Normalde setup da devam devam dediğin için indirilen uygulamalar ise sorun yok.
Cevap kendi içerisinde tutarsız. Bilinçli bir kullanıcı daha güvende olmak için antivirüs kurar ve böylece daha da bilinçli bir kullanıcı olur. Linux'ta bile antivirüs kullanıyorum. ClamAV ile her hafta sistem taraması yaparım ve clamd servisi de açık. Yani bilinçli bir kullanıcı antivirüs kullanır ancak sistem eski ise bu tercihe bağlıdır. ( Windows hariç )
Neden para veya sistem kaynağı vereyim ki ona.

Aslında bana bile engel çıkartıyor Windows defender.

Neden para veya sistem kaynağı vereyim ki ona.

Aslında bana bile engel çıkartıyor Windows defender.
İlla paralı bir antivirüs kullanmana gerek yok. Windows Defender var mesela; çok güzel bir antivirüs ve sisteme entegresi çok iyi bence. Kaynak konusunda ise tarayıcı da kaynak kullanıyor, oyun oynuyorsun, onlar da kaynak kullanıyor. Günün sonunda belli başlı tespit edilmiş virüsleri otomatik engelleyen bir yazılımın kullanılması pek bir sorun çıkarmasa gerek.

İlla paralı bir antivirüs kullanmana gerek yok. Windows Defender var mesela; çok güzel bir antivirüs ve sisteme entegresi çok iyi bence. Kaynak konusunda ise tarayıcı da kaynak kullanıyor, oyun oynuyorsun, onlar da kaynak kullanıyor. Günün sonunda belli başlı tespit edilmiş virüsleri otomatik engelleyen bir yazılımın kullanılması pek bir sorun çıkarmasa gerek.
Windows Defender kullanma demedim zaten kaynak tüketmiyor ama başka bir antivirüs kurmanın manası yok dedim.

Avast işini gayet iyi yapan bir antivirüs. Ücretsiz sürümü gayet kaliteli, ücretli sürümü ise avantajlarla beraber ucuz geldiği zaman kullanılabilir. Neden önerilmesin ki?

Avast 2020'de, Jumpshot adlı yan kuruluşu aracılığıyla kullanıcıların tarayıcı verilerini (arama geçmişi, ziyaret edilen siteler, konum verileri) toplayıp Google, Microsoft gibi şirketlere sattı. Gizlilik ve kullanıcı mahremiyeti pek yok, ücretsiz sürümde ayrıca premium alman için size pop-up atıyor, ödeme yapan kullanıcılar bile yenileme spam'leriyle karşılaşıyor. Norton, BitDefender daha iyi güvenlik sağlıyor.

2019'da da siber saldırıya uğradı, Eski veya düşük donanımlı bilgisayarlarda fazla sistem kaynağı tüketiyor, Avast açıkken önyükleme süresi de artıyor, Smart Scan'de detaylı bir virüsü bulamıyor.

Daha kaliteli ve güvenli alternatifler var.

Avast 2020'de, Jumpshot adlı yan kuruluşu aracılığıyla kullanıcıların tarayıcı verilerini (arama geçmişi, ziyaret edilen siteler, konum verileri) toplayıp Google, Microsoft gibi şirketlere sattı. Gizlilik ve kullanıcı mahremiyeti pek yok, ücretsiz sürümde ayrıca premium alman için size pop-up atıyor, ödeme yapan kullanıcılar bile yenileme spam'leriyle karşılaşıyor. Norton, BitDefender daha iyi güvenlik sağlıyor.

2019'da da siber saldırıya uğradı, Eski veya düşük donanımlı bilgisayarlarda fazla sistem kaynağı tüketiyor, Avast açıkken önyükleme süresi de artıyor, Smart Scan'de detaylı bir virüsü bulamıyor.

Adam BitDefender kullanamıyor anladığım kadarıyla, piyasada eli yüzü düzgün başka bedava antivirüs yok.

Bu dediğin Avast'ın eski sahipleri ve eski sürümleri için geçerliydi. Avast sonra el değiştirdi. Norton önermişsin. Avast ve Norton aynı firmanın ürünleri şu anda. Ücretli isteyen Norton satın alabilir. İyi antivirüstür. Ücretsiz olarak ise Avast kullanılabilir.

Hocam neredeyse her antivirüsü elden geçirmiş biri olarak.
Avast, AVG, Avira önermem.
BitDefender kuramıyormuşsun.
Windows Defender'i silmişsin.
O zaman tarayıcına uBlock Origin, Malwarebytes Browser Guard, BitDefender traffic light kur. Sistemine de ESET online scanner, Malwarebytes, Emsisoft emergency kit kur. Aktif antivirüs yok başka maalesef pasiflerle idare edeceksin.

Bu dediğin Avast'ın eski sahipleri ve eski sürümleri için geçerliydi. Avast sonra el değiştirdi. Norton önermişsin. Avast ve Norton aynı firmanın ürünleri şu anda. Ücretli isteyen Norton satın alabilir. İyi antivirüstür. Ücretsiz olarak ise Avast kullanılabilir.

Ücretli isteyen Norton almaz zaten Kaspersky veya ESET var.

Avast işini gayet iyi yapan bir antivirüs. Ücretsiz sürümü gayet kaliteli, ücretli sürümü ise avantajlarla beraber ucuz geldiği zaman kullanılabilir. Neden önerilmesin ki?
Reklamlarından dolayı olabilir mi? Reklam görmekten sıkılıyor insan.