O zaman tarayıcına uBlock Origin, Malwarebytes Browser Guard, BitDefender traffic light kur.

Bu uzantılar, bence göz boyamak amacıyla antivirüs şirketleri tarafından yapılmış yazılımlar. Pek bir işe yaradıklarını düşünmüyorum. Hele Windows kullanırken Norton yazılımının bir uzantısı vardı; tarayıcıda köşelere çizgi ekliyordu. Herhalde bu çizgi eklenince tarayıcı hiç hacklenmiyor, gizlilik ve güvenlik maksimum seviyeye çıkıyor.

İçlerinden sadece uBlock Origin güzel bir uzantı, diğerleri bence işe yaramaz. Aşağıda verdiğim sitedeki adımları yapmaları, tarayıcı güvenliği için yeterlidir:

Uzantılar: uBlock Origin, HTTPS Everywhere, Privacy Badger, DuckDuckGo Privacy Essentials, CSS Exfil Protection, CanvasBlocker, User-Agent Switcher, ClearURLs, Cookie Auto Delete

Son düzenleme:
Hocam neredeyse her antivirüsü elden geçirmiş biri olarak.
Avast, AVG, Avira önermem.
BitDefender kuramıyormuşsun.
Windows Defender'i silmişsin.
O zaman tarayıcına uBlock Origin, Malwarebytes Browser Guard, BitDefender traffic light kur. Sistemine de ESET online scanner, Malwarebytes, Emsisoft emergency kit kur. Aktif antivirüs yok başka maalesef pasiflerle idare edeceksin.
İşte aradığım cevap, kesinlikle katılıyorum.

Bu uzantılar, bence göz boyamak amacıyla antivirüs şirketleri tarafından yapılmış yazılımlar. Pek bir işe yaradıklarını düşünmüyorum. Hele Windows kullanırken Norton yazılımının bir uzantısı vardı; tarayıcıda köşelere çizgi ekliyordu. Herhalde bu çizgi eklenince tarayıcı hiç hacklenmiyor, gizlilik ve güvenlik maksimum seviyeye çıkıyor.

İçlerinden sadece uBlock Origin güzel bir uzantı, diğerleri bence işe yaramaz. Aşağıda verdiğim sitedeki adımları yapmaları, tarayıcı güvenliği için yeterlidir:

Uzantılar: uBlock Origin, HTTPS Everywhere, Privacy Badger, DuckDuckGo Privacy Essentials, CSS Exfil Protection, CanvasBlocker, User-Agent Switcher, ClearURLs, Cookie Auto Delete

Ben 4 senedir Malwarebytes Browser Guard ve uBlock Origin kullanıyorum kaçak sitelerden indirme yaparken 1 kere dahi reklam virüsü yemediysem bu ikisi sayesindedir. Açılan reklamlı siteleri ve zararlı yazılımları engelliyorlar. BitDefender traffic light da öyle. Hatta McAfee webadvisor var o direkt indirdiğin dosyayı tarıyor. Antivirüs gibi. Onu da önerirdim de pek sevilmeyen bir yazılım. Ben eğer konu sahibinin durumunda olsaydım onu indirirdim.

Kaspersky uzantısı sayesinde de reklam zararlısından korundum ben anlatayım. Kaspersky kullanırken bir siteye girdim hani o siteyi Kaspersky engelliyor. Bende Kaspersky'ı kapattım girdim. Oradan çıktım Kaspersky'ı açmayı unuttum. Sonra kaçak film sitesine girdim reklama tıklamışım(uBlock hepsini engelleyemese de çoğunu engelliyor) Kaspersky web protection engelledi. Yani böyle dalgın olduğun anlarda vatan savunur gibi sistemini savunurlar. Aktif antivirüs yoksa eğer web eklentisi kurulabilir.

Son düzenleme:
Avast 2020'de, jumpshot adlı yan kuruluşu aracılığıyla kullanıcıların tarayıcı verilerini (arama geçmişi, ziyaret edilen siteler, konum verileri) toplayıp Google, Microsoft gibi şirketlere sattı. Gizlilik ve kullanıcı mahremiyeti pek yok, ücretsiz sürümde ayrıca premium alman için size pop-up atıyor, ödeme yapan kullanıcılar bile yenileme spam'leriyle karşılaşıyor. Norton, BitDefender daha iyi güvenlik sağlıyor.

2019'da da siber saldırıya uğradı, eski veya düşük donanımlı bilgisayarlarda fazla sistem kaynağı tüketiyor, Avast açıkken önyükleme süresi de artıyor, Smart Scan'de detaylı bir virüsü bulamıyor.

Aşağıdaki konuyu okuyun lütfen.

Diğer antivirüsler varken önerilir mi? Hayır, ama temel birisi için yeterli bence.

Sonra kaçak film sitesine girdim reklama tıklamışım(uBlock hepsini engelleyemese de çoğunu engelliyor) Kaspersky web protection engelledi.
uBlock içerisinde filtreler var bütün filtreleri seçmek önemli.

1000001198.webp

Kaspersky'nin 3 aylık ücretsiz lisans kodu kaldırıldı mı? Onu kullanmanı öneririm. My Kaspersky'a bağlanmazsan ömür boyu kullanabilirsin.