Aynen hocam ama Kaspersky bin basar. Halen 1 bilgisayarda AVG kurulu silmeyi unutmuşum.

Ama şimdi düşündüm de ben hep akıllı tarama yapıyordum derin tarama yapsam belki trojan ve minerları Avast da bulacaktı. Biraz fazla üzerine gitmiş olabilirim Avast'ın. Tabii Kaspersky daha iyi ama yalan da söyleyemeyiz. Belki veritabanında vardı da benim hatamdı.

UEFI bölümüne bulaştı benim virüs haberi yok ama bir bug var diye tam çalışmadı galiba.

Hoca sen ne yaptın be? Zaten BIOS'a bulaşan virüsü silmesi imkansız gibi bir şey. Bildiğim kadarıyla BIOS'u tarayamıyorlar.

Ama şimdi düşündüm de ben hep akıllı tarama yapıyordum derin tarama yapsam belki trojan ve minerları Avast da bulacaktı. Biraz fazla üzerine gitmiş olabilirim Avast'ın. Tabii Kaspersky daha iyi ama yalan da söyleyemeyiz. Belki veritabanında vardı da benim hatamdı.
Avast'ın veritabanı çok güçsüz. Genelde virüsleri davranış kalkanı yakalıyor zaten.

Hoca sen ne yaptın be? Zaten BIOS'a bulaşan virüsü silmesi imkansız gibi bir şey. Bildiğim kadarıyla BIOS'u tarayamıyorlar.

Avast'ın veritabanı çok güçsüz. Genelde virüsleri davranış kalkanı yakalıyor zaten.
Windows bootmgr.efi şeyini değiştiriyor. Başlar başlamaz fidye notu yazısı çıkıyor.

Tam zamanlı için Kaspersky.
Tarama için Malwarbytes.
Mobil için ESET.
Ben bilgisayara crackli uygulama falan kurmuyorum kafam rahat diyorsan Windows Defender.

Windows başlar başlamaz demi? Yani format ile düzeliyor.
Evet format ile düzeliyor eğer her şeyi silersen ama başlar başlamaz fidye notu çıkıyor. İstersen nasıl yaptığımı gösterebilirim. Bana çok kolay geldi. gnu-efi kütüphanesi ile yaptım. gnu-efi İstersen biraz daha geliştireyim böylece daha ciddi olsun.

Bunu biliyorum. Test etmedim ama Kaspersky kadar iyi değil. ESET UEFI virüsü buluyorum diyor bakayım o ne yapacak.