Çalışacaksan mantıklı. Fakat bunu biz değil sen bilirsin. Birkaç sene üniversiteye geç başlamak işsiz kalmaktan veya sevmediğin işi yapmaktan iyidir.

2. mezun EA 240 bin bayağı kötü maalesef, bu yıl da çalışmadın büyük ihtimal. Ben de aynı sıralamalardan 3. mezuna kalıp 26 bine çekmiştim.

Normalde sayısalcıyım, 1-2 hafta kala EA'ya geçtim. Kötü geçmemişti ama edebiyatta patlamasaydım tercih yapmıştım şimdi.

Çalışacaksan mantıklı. Fakat bunu biz değil sen bilirsin. Birkaç sene üniversiteye geç başlamak işsiz kalmaktan veya sevmediğin işi yapmaktan iyidir.

Ben biraz da ailemin desteğinden korkuyorum. Annem arkamda durabilir, her koşulda yanımda oluyor sağ olsun ama babam ne der pek bilmiyorum. Babam bu konularda epey katı çünkü kendisi 11 yaşından beri çalışıyor (şuan 56 yaşında) ve benim de onun gibi böyle işlerle uğraşmamı istemiyor. Ama sonuç iyi gelirse ve ben bunu yaptım zor da olsa dersem mutlu olur doğal olarak.

68 🤪

İçine sinmeyen bölümü okumaktansa 5 sene mezuna kalmak daha iyidir. Düşününce "Kim bekleyecek 5 yıl zaman geçiyor, gençlik geçiyor" diyor insan. Ama üniversite bitip istemediğin bölümden mezun olunca "4 yıllık zaman kaybı" diyorsun. İnan istemediğin bölümü okumak yerine hiç okumamak daha iyidir.

İçine sinmeyen bölümü okumaktansa 5 sene mezuna kalmak daha iyidir. Düşününce "kim bekleyecek 5 yıl zaman geçiyor, gençlik geçiyor" diyor insan. Ama üniversite bitip istemediğin bölümden mezun olunca "4 yıllık zaman kaybı" diyorsun. İnan istemediğin bölümü okumak yerine hiç okumamak daha iyidir.

Şimdi mesela Konya'da YBS okumak yerine 1 sene daha kendimi sıkıp İstanbul'da orta-yüksek kalibrede istediğim yerde okumak çok daha mantıklı geliyor. Üniversiteye gidip sınava çalışmanın da bir artısı olmayacak, aksine eksisi olacak çünkü OBP yarı yarıya kırılıyor ve aşırı geri atacak. Zaten bu OBP'yle geri atacakken daha da geri atacak ve daha da yüksek bir şey yapmam gerekecek. Ama ailemi ikna edebilmem gerek.

Şimdi mesela Konya'da YBS okumak yerine 1 sene daha kendimi sıkıp İstanbul'da orta-yüksek kalibrede istediğim yerde okumak çok daha mantıklı geliyor. Üniversiteye gidip sınava çalışmanın da bir artısı olmayacak, aksine eksisi olacak çünkü OBP yarı yarıya kırılıyor ve aşırı geri atacak. Zaten bu OBP'yle geri atacakken daha da geri atacak ve daha da yüksek bir şey yapmam gerekecek. Ama ailemi ikna edebilmem gerek.
Ailenin burada rolü önemli. Ayrıca üniversiteye gidip sınava çalışabilirsin ama üniversite ortamı ve uyum süreci dikkatini dağıtıp odağını değiştirebilir. Sınava çalışma isteğini uçurabilir. Çalışma disiplinini bilmiyorum ama genelde böyle olur.

Ailenin burada rolü önemli. Ayrıca üniversiteye gidip sınava çalışabilirsin ama üniversite ortamı ve uyum süreci dikkatini dağıtıp odağını değiştirebilir. Sınava çalışma isteğini uçurabilir. Çalışma disiplinini bilmiyorum ama genelde böyle olur.

Disiplin olarak fena değilim sadece kendimi bazı konularda tutabilmem gerek. Eğer gerçekten çalışırsam oluyor çünkü. Sadece arkadaşlarımın 4. sınıftayken benim daha yeni başlıyor olmam canımı sıkacak biraz ama en azından istediğim bölümü okuyor olurum.

Disiplin olarak fena değilim sadece kendimi bazı konularda tutabilmem gerek. Eğer gerçekten çalışırsam oluyor çünkü. Sadece arkadaşlarımın 4. sınıftayken benim daha yeni başlıyor olmam canımı sıkacak biraz ama en azından istediğim bölümü okuyor olurum.
Arkadaşlarınla erkenden mezun olup kasiyer olacaksan ne anlamı var ki? :) Onu hiç dert etme. Sevdiğin bölümü okurken "İyi ki mezuna kalmışım" diyeceksin. Hayatın acelesi yok.

Arkadaşlarınla erkenden mezun olup kasiyer olacaksan ne anlamı var ki? :) onu hiç dert etme. Sevdiğin bölümü okurken "iyi ki mezuna kalmışım" diyeceksin. Hayatın acelesi yok.

24 mezun olmak için çok da kötü değil sanki ya... Neyse ailemle de konuşayım en iyisi.