Yer
Alanya
Udemy'de içerik üretmek istiyorum. Kurslarımdan kazandığım gelirlerin bir vergisi olur mu? (her kazanılan paranın vergisi olur diyecekler var) biliyorum ama burada nasıl işliyor? Dipnot: 18 yaş altıyım, bir payooner hesabım mevcut. Süreci bilenler yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vergi vermekle yükümlüsün. Örneğin Akbank kullanıyorsan bankanı arayıp hesabını "içerik üreticisi" hesabına dönüştürerek bankanın senin adına vergiyi ödemesini sağlayabilirsin.

Peki hocam aynı olay İş Bankasın'da da var mı? Bu arada cevabın için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Udemy'de içerik üretmek istiyorum. Kurslarımdan kazandığım gelirlerin bir vergisi olur mu? (her kazanılan paranın vergisi olur diyecekler var) biliyorum ama burada nasıl işliyor? Dipnot: 18 yaş altıyım, bir payooner hesabım mevcut. Süreci bilenler yardımcı olabilir mi?
Hocam sigortalı biri değilseniz Gemini'nin anlattığı olay için bağkur açılıyor adınıza. Ona göre işlem yapın.

Vergi vermekle yükümlüsün. Örneğin Akbank kullanıyorsan bankanı arayıp hesabını "İçerik Üreticisi" hesabına dönüştürerek bankanın senin adına vergiyi ödemesini sağlayabilirsin.
Hocam Shopier'den eğitim satmayı düşünüyorum. Vergiler bu şekilde:

%18 KDV devlet alıyor.
%3 + 0,50 kr da Shopier kesiyor.

Banka benim de vergimi öder mi?

%18 KDV devlet alıyor.

Buranın komisyonu daha iyiymiş Udemy de %50 muhabbeti var mış Shopier daha mantıklı geldi bana ama şirketim yok maalesef.

%18 KDV devlet alıyor.

Shopier ticari kazanca giriyor diye biliyorum bu yüzden şirket vb. kurma, fatura kesme zorunluluğu v.b gelebilir. Eğer ciddi bir sermayeniz veya planınız varsa tanıdığınız veya ilçenizden olan bir mali müşavirden danışmanlık alın.