Detaylar
Kim cevapladı?EFI Shell
Yetkin
İlla GPT olarak biçimlendirmek zorunlu değil USB'yi. BIOS tarafından dosya sistemi (FAT32 gibi) desteklensin ve EFI\BOOT klasörünün içinde bootx64/bootia32/bootaa64/bootarm.efi olması = UEFI demektir. Ayrıca MBR olarak yazılırsa hem Legacy hem UEFI için uygun olur (siz UEFI olanı boot menüden seçeceksiniz)
Winner
Üstün
RUFUS'ta hiçbir şeye tıklamadan oluşturmuştum. Bu UEFI midir mesela?İlla GPT olarak biçimlendirmek zorunlu değil USB'yi. BIOS tarafından dosya sistemi (FAT32 gibi) desteklensin ve EFI\BOOT klasörünün içinde bootx64/bootia32/bootaa64/bootarm.efi olması = UEFI demektir. Ayrıca MBR olarak yazılırsa hem Legacy hem UEFI için uygun olur (siz UEFI olanı boot menüden seçeceksiniz)
EFI Shell
Yetkin
Evet.RUFUS'ta hiçbir şeye tıklamadan oluşturmuştum. Bu UEFI midir mesela?
0xraptoRwave
Üstün
Diski boot ettiğinizde anakart üreticisi logosu çıkıyorsa UEFI, Windows logosu çıkıyorsa Legacy kurulum diye biliyorum. (Windows 7 ve 11 hariç)
EFI Shell
Yetkin
Hayır, BIOS'a bağlı bir şey. Vmware de bile herhangi bir boot logosu yok. Ayrıca Windows 11'de hiçbir değişiklik olmadı bu konuda...Diski boot ettiğinizde anakart üreticisi logosu çıkıyorsa UEFI, Windows logosu çıkıyorsa Legacy kurulum diye biliyorum. (Windows 7 ve 11 hariç)
0xraptoRwave
Üstün
Kendi deneyimim üzerinden dedim. Kurulum medyasını boot ederken Windows 11 haricinde anakart üreticisi logosuyla geldi, kurulumdan sonra normal boot ederken zaten anakart üreticisi logosuyla girdim. Vmware'de ben boot logosunu almıştım, ilginç.Hayır, BIOS'a bağlı bir şey. Vmware de bile herhangi bir boot logosu yok. Ayrıca Windows 11'de hiçbir değişiklik olmadı bu konuda...
EFI Shell
Yetkin
Ne Dell ne Broadcom, ikisi de logo eklemedi (UEFI 2.7 olarak ayrı bir UEFI daha yapsalar bile).Kendi deneyimim üzerinden dedim. Kurulum medyasını boot ederken Windows 11 haricinde anakart üreticisi logosuyla geldi, kurulumdan sonra normal boot ederken zaten anakart üreticisi logosuyla girdim. Vmware'de ben boot logosunu almıştım, ilginç.