Çözüldü Unity HDRP Lit Shader hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HorizonNK

Uzman
Merhaba, bugün oyunu geliştireyim diye bilgisayarı açtım yeni bir materyal oluşturdum sonra materyalin shaderını seçecektim bir de ne göreyim! HDRP/Lit shaderı olması gereken yerde değil compile error yerinde. Sonra hatayı inceledim, hata kariyerimden daha büyükmüş.

Hata:
Kod:
'GetEmissiveColor': no matching 2 parameter function Compiling Subshader: 0, Pass: DepthOnly, Fragment program with 
_EMISSIVE_MAPPING_BASE _NORMALMAP _NORMALMAP_TANGENT_SPACE Platform defines: SHADER_API_DESKTOP 
UNITY_ENABLE_DETAIL_NORMALMAP UNITY_ENABLE_REFLECTION_BUFFERS UNITY_LIGHTMAP_FULL_HDR 
UNITY_LIGHT_PROBE_PROXY_VOLUME UNITY_PBS_USE_BRDF1 UNITY_PLATFORM_SUPPORTS_DEPTH_FETCH UNITY_SPECCUBE_BLENDING 
UNITY_SPECCUBE_BOX_PROJECTION UNITY_USE_DITHER_MASK_FOR_ALPHABLENDED_SHADOWS Disabled keywords: DOTS_INSTANCING_ON 
INSTANCING_ON LOD_FADE_CROSSFADE SHADER_API_GLES30 UNITY_ASTC_NORMALMAP_ENCODING UNITY_COLORSPACE_GAMMA 
UNITY_FRAMEBUFFER_FETCH_AVAILABLE UNITY_HARDWARE_TIER1 UNITY_HARDWARE_TIER2 UNITY_HARDWARE_TIER3 
UNITY_LIGHTMAP_DLDR_ENCODING UNITY_LIGHTMAP_RGBM_ENCODING UNITY_METAL_SHADOWS_USE_POINT_FILTERING 
UNITY_NO_DXT5nm UNITY_NO_SCREENSPACE_SHADOWS UNITY_PBS_USE_BRDF2 UNITY_PBS_USE_BRDF3 
UNITY_PRETRANSFORM_TO_DISPLAY_ORIENTATION UNITY_UNIFIED_SHADER_PRECISION_MODEL UNITY_VIRTUAL_TEXTURING 
WRITE_DECAL_BUFFER WRITE_MSAA_DEPTH WRITE_NORMAL_BUFFER WRITE_RENDERING_LAYER _ALPHATEST_ON _DEPTHOFFSET_ON 
_DISABLE_DECALS _DISPLACEMENT_LOCK_TILING_SCALE _DOUBLESIDED_ON _EMISSIVE_MAPPING_PLANAR _EMISSIVE_MAPPING_TRIPLANAR 
_ENABLESPECULAROCCLUSION _ENABLE_GEOMETRIC_SPECULAR_AA _HEIGHTMAP _MAPPING_PLANAR _MAPPING_TRIPLANAR _MASKMAP 
_MATERIAL_FEATURE_CLEAR_COAT _PIXEL_DISPLACEMENT _PIXEL_DISPLACEMENT_LOCK_OBJECT_SCALE _REQUIRE_UV2 _REQUIRE_UV3 
_SPECULAR_OCCLUSION_FROM_BENT_NORMAL_MAP _SPECULAR_OCCLUSION_NONE _VERTEX_DISPLACEMENT

Hatanın nasıl oluştuğunu bilmiyorum, hatanın olduğunu bugün öğrendim. Editörde materyal gözüküyor fakat oyun Build edilmiyor hata yüzünden.

Asset klasörüne sağ tıklayıp "Reimport All" yapınca sorun çözülüyor.

Çözüldü.

Son düzenleme:
  • Sorununun çözülmesi için "Reimport All" işlemini yaptığını belirttin, bu mükemmel bir adım.
  • Bu tür hataların oluşmasının birkaç nedeni olabilir; örneğin, shader dosyalarında bir güncellemeden kaynaklanan uyumsuzluklar veya dosya sisteminde geçici bozulmalar.
  • Eğer gelecekte benzer hatalarla karşılaşırsan, bu adımları izlemeye devam edebilirsin:
- Shader'ınızı Kontrol Edin: Shader dosyalarınızın doğru bir biçimde yüklendiğinden emin olun.
- Bakım Yapın: Projenizdeki tüm varlıkları güncellemek için "Reimport All" işlemini sık sık yapmayı deneyin.
- Unity'yi Güncelleyin: En güncel sürümde olduğunuzu kontrol edin. Daha eski sürümlerde bazı hatalar giderilmiş olabilir.
- Asset Store Varlıkları: Asset Store'dan indirdiğiniz shader'ların en son sürümlerini kullandığınızdan emin olun, bazen uyumsuzluklar yaşanabiliyor.
- Hataları İzleyin: Hata mesajlarını dikkatlice inceleyin; belirli bir dosya veya kaynakla ilgili bilgi verebilir.

Herhangi bir sorununuz olursa, yine buradayım!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…