LuisB4y

Çalışkan
Abilerim ablalarım kardeşlerim öncelikle merhaba. Şu an sizinle konuşacağım bu konu büyük ölçüde hayatımı etkileyecek. 18 yaşındayım yani ilk mezun senem daha yeni mezun oldum. Şu an bir yerde müşteri temsilcisi olarak çalışıyorum asgari ücret karşılığında. Üniversiteye hazırlanıp hazırlanmamak arasında kararsız kaldım. Bu işten biriktirdiğim para ile motor alıp kuryelik yapacaktım normalde. Fakat şu aralar düşünüyorum ki ne okuyacağım? Yazılıma vs. ilgim var fakat ne okusam iş bulabilirim? Mekatronik mühendisliği mi bilgisayar mühendisliği mi çok kararsızım. Veyahut bir seçeneğim daha var 1 sene çalışıp kuryelik yapıp öbür senemi üniversiteye vermek. İyi ya da kötü herkes fikir belirtirse çok sevinirim. Bu arada 1 sene daha mezuna bırakırsam yeni müfredattan mı yoksa şu an benim gördüğümden mi sınava gireceğim? Teşekkürler.

Üniversite, meslek edinmekten çok tecrübe edinme sahasına dönüştü günümüzde. Her ikisinin de kendince önemi var. Ben, o yıllarda okumak yerine para kazanmanın daha anlamlı olduğuna inandığım için idare eder bir üniversiteye yerleştim. Evet, güzel para kazanıyorum ama okul ortamından memnun değilim bu sefer de. Doğru dürüst çevre falan edinemedim.

Birini birine tercih etmek yerine birden fazla işi aynı anda yapabilecek kapasitede olmaya bak. Üniversite okurken bir yandan da part-time bir iş bulup çalışabilirsin.

Üniversite, meslek edinmekten çok tecrübe edinme sahasına dönüştü günümüzde. Her ikisinin de kendince önemi var. Ben, o yıllarda okumak yerine para kazanmanın daha anlamlı olduğuna inandığım için idare eder bir üniversiteye yerleştim. Evet, güzel para kazanıyorum ama okul ortamından memnun değilim bu sefer de. Doğru dürüst çevre falan edinemedim.

Birini birine tercih etmek yerine birden fazla işi aynı anda yapabilecek kapasitede olmaya bak. Üniversite okurken bir yandan da part-time bir iş bulup çalışabilirsin.
Ben her türlü okumak istiyorum okuyacağım fakat şuan önümdeki sorunlar şu ne okuyacağım? Bu sene de mezuna bırakıp full çalışıp öyle mi okumaya gideyim ? Yani yazılıma ilgim var fakat yapay zeka gibi faktörler 4 senede çok gelişir. Yazılım tarafında değilde fiziksel olarak çalışmam gereken mühendislikleri mi tercih etmeliyim kararsızım.

@LuisB4y neye ilgin varsa, onu oku. Ben ticarete meraklıydım, onla ilgili bir şey okuyorum ve okurken keyif alıyorum. Üniversite seni daha çok hayata hazırlayacak yer. Seçimini ona göre yap.

İçeriğini tam bilmiyorum ama işletme dersinde endüstri mühendisleri hakkında duyumlar alıyorum, çalışma şartları çok esnek. Onu araştırabilirsin.

@LuisB4y neye ilgin varsa, onu oku. Ben ticarete meraklıydım, onla ilgili bir şey okuyorum ve okurken keyif alıyorum. Üniversite seni daha çok hayata hazırlayacak yer. Seçimini ona göre yap.

İçeriğini tam bilmiyorum ama işletme dersinde endüstri mühendisleri hakkında duyumlar alıyorum, çalışma şartları çok esnek. Onu araştırabilirsin.
Peki sizce 1 sene daha çalışıp mi gideyim yoksa şuan tüm odağımı derse mi vereyim hocam?

Yani yazılıma ilgim var fakat yapay zeka gibi faktörler 4 senede çok gelişir.
Yazilimin eli de armut toplamaz o dort senede. Bu fikri piyasaya en cok bildikleri dillerin kiyida kosede kalip yapay zekanin onlarin yerine o dillerde kod yazmasindan korkan kitle suruyor. Ha, her bolum gibi yerinde sayan birey daha acimasiz sartlarla karsilasir, orasi ayri.

Sınava kadar yetiştirebilirim, temelim var diyorsan bu sene dene şansını. Seneye ertelersen büyük ihtimal bu sene ders çalışmayacaksın.
Daha 8 aydan fazla var hocam tüm odağımı buna vermeyi düşünüyorum 8- 10 saat

Yazilimin eli de armut toplamaz o dort senede. Bu fikri piyasaya en cok bildikleri dillerin kiyida kosede kalip yapay zekanin onlarin yerine o dillerde kod yazmasindan korkan kitle suruyor. Ha, her bolum gibi yerinde sayan birey daha acimasiz sartlarla karsilasir, orasi ayri.
Sınava kadar yetiştirebilirim, temelim var diyorsan bu sene dene şansını. Seneye ertelersen büyük ihtimal bu sene ders çalışmayacaksın.
İstifamı 5 inde veriyorum hocalarım tüm odağımı mekatronik mühendisliğini kazanmak için vereceğim. Hepinize teşekkür ederim yakında ders çalışması planlaması için konu açacağım eğer bilginiz varsa sizlere de danışmak isterim teşekkürler.

Son düzenleme: