serhatmorgan

Uzman
Kullanım amacım başta defterlerden kurtulup derste düzenli not tutabilmek olacak. Arada dizi film arada oyun oynama da olur tabii ama başlıca amacım derslerim için not tutmak, slayt hazırlamak, takvim tutmak gibi şeyler olacak.

Öğrenci indiriminden faydalanacağım ancak kalemi Pro mu almalıyım onu bilmiyorum. Aradaki fiyat farkı Pro'ya değer mi?

Kullanım amacım başta defterlerden kurtulup derste düzenli not tutabilmek olacak. Arada dizi film arada oyun oynama da olur tabii ama başlıca amacım derslerim için not tutmak, slayt hazırlamak, takvim tutmak gibi şeyler olacak.

Öğrenci indiriminden faydalanacağım ancak kalemi Pro mu almalıyım onu bilmiyorum. Aradaki fiyat farkı Pro'ya değer mi?

M4 olanlardan bahsediyorsak OLED ve 120Hz için değer.

Bu tarz işlevler için Air yeterli olacaktır. Pro biraz daha animasyon, 3D, video ya da photo editing gibi işlerle uğraşanlar için daha iyi bir makine. Senin için Air. Çok da eğlenirsin bir iPad ile. Bence bir öğrenci için harika bir cihaz. Eğitim hayatın boyunca götürür hatta daha fazlası da... Bir tane de Logitech klavye alırsan bilgisayar gibi kullanırsın adeta. (Apple klavyeleri çok gereksiz pahalı olduğu için Logi dedim.)

Kafamda benzer bir soru vardı. Tercihimi Air'den yana kullandım ve A16 bile yetermiş diyorum şu anda. Pro'ya profesyonel bir meslek yapmıyorsanız hiç hiç gerek yok.

120 Hz ve OLED konusunda da; film izlenilen, defter olarak kullanılan bir cihazda o kadar para vermeye kesinlikle değeceğini zannetmiyorum. İkisini de yanyana test ettim, fark kesinlikle var ama dediğim gibi o kadar para etmez.

Pro kalem gayet iyi ve bence gerekiyor. Şarj olma olayından bile tercih edilir.

iPad Air, M4 işlemci gücünü kullanmayacaksanız üniversite için gayet yeter. Ancak 60Hz ve 2 kanallı stereo ses deneyimi sunuyor.

Kalemi Pro alırsanız hem bul özelliği ile kalemi kaybedip bulma olasılığınız yüksek oluyor ve jiroskop ve haptic engine ile kullanım keyfiniz artıyor. Pro kalem kesinlikle değer.

Air yeterli.

Ben Ipad air baktım kalemle 27'ye geliyor sıfır, ama sonra karar değiştirdim. 20'ye ikinci el temiz gözüken Ipad pro 2020 ve kalemi buldum. Şu anda kullandığım 2017 model 12.9 ipad pro var inan o da yağ gibi. Ekranı 120 hz. Size abartı gelmezse 60 hz artık küfür gibi geliyor bana. 27k vereceğim cihazda 60 hz olacaksa 20k ya pro alırım, a12z işlemci hala taş gibi 5-6 yıl çok rahat götürür.

Bu kadar fazla para vermeye değmez.

Air en mantıklısı.