NightWist

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
10
Suç teşkil edecek şekilde kullanmayacağım. Kendi öğrenci kartımın NFC özelliğini bir yüzüğe kopyalamak istiyorum. Turnikelerden geçerken sürekli kart çıkarmak gına geldi. Bunu yapmam mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kartlar 125KHz RFID etikettir aslında. NFC farklı frekansta çalışıyor.

Herhangi bir şekilde telefon ile Card emulator tarzı bir şeyle yapabilir miyim?

RFID anahtarlıklarla yapılabilir. Hem yan keskiyle plastiği direkt ikiye ayırıp güvenle alabiliyorsun hem de kartlara göre çok daha kompakt bir antene sahip.

Hiç kullanmadım daha önce. Ne yapmam gerekli? Sadece etiketi almam yeterli mi? Kart modeli mifare classic 1K gözüküyor NFC Tools'ta.

Mümkün ancak yasal değil bilginize. Yasal sorumluluk sizde olması koşulu ile 2 yöntem birini seçerek yapabilirsin.
1. Yüzük boyutlarını bilmiyorum ancak RFID klolnlayalabileceğin bir NDEF formatlı bir NFC Tag alacaksın (10x10mm)
Önce okul kartının RFID yi koplayalayacaksın bunun için basit cihazlar var pc ye takıp kullanabileceğin ucuz cihazlardır.
RFID yı çıkardıktan sonra NFC tag'ı aynı cihazın üstüne yerleştir ve klonla. Hepsi bu tag'ı alıp yüzüğün altına yapıştırabilirsin.

2. Yöntem daha basit okul kartını eritip RFID bandını çıkartıp direk yüzüğün altına yapıştırabilirsin.

Son düzenleme:
Yasa dışı şekilde kullanmayacağım. Kendi kartım için kullanacağım.
Yazdım nasıl yapabileceğini zaten yukarda sen yasal olarak kullansan bile yaptığın işlem yasa dışı oluyor kart ve abonelik sözleşmesini okursan ne demek istediğimi anlayacaksın. Kart görünür ve deforme olmamış olmalıdır ibaresi var.

Yasa dışı şekilde kullanmayacağım. Kendi kartım için kullanacağım.
Ayrıca tavsiye edebileceğim programlanabilir olarak Rfgate NF12213 bu modeli öneririm hem NDEF formatındadır hem de 5 cm mesafeden okunabilir ayrıca 10x10 mm dir. Fiyatı da uygundur baya.

RFID klonlamak için bu cihazı almalısın en ucuz bulabildiğim bu RFID Tag olarak ilk söylediğimden bile ufak bir etiket buldum şu etiket T5103 ama tekli satılıyor mu bilmiyorum yüzük için en uygunu bu.

Son düzenleme:
Yazdım nasıl yapabileceğini zaten yukarıda sen yasal olarak kullansan bile yaptığın işlem yasa dışı oluyor kart ve abonelik sözleşmesini okursan ne demek istediğimi anlayacaksın. Kart görünür ve deforme olmamış olmalıdır ibaresi var.

Ayrıca tavsiye edebileceğim programlanabilir olarak rfgate NF12213 bu modeli öneririm hem ndef formatındadır hem de 5 cm mesafeden okunabilir ayrıca 10x10 mmdir. Fiyatı da uygundur bayağı.

RFID klonlamak için bu cihazı almalısın en ucuz bulabildiğim bu RFID tag olarak ilk söylediğimden bile ufak bir etiket buldum şu etiket T5103 ama tekli satılıyor mu bilmiyorum yüzük için en uygunu bu.

Rfgate olanı güzel. Mifare ya da NFC reader gibi uygulamalar ile yapamaz mıyım? Ayrıca araştırdığıma göre ic değil ID kart şeklinde almam gerekliymiş. Bilginiz var mı?

Hayır RFID için sadece gösterdiğim gibi cihazlar işe yarar. Ayrıca bu bahsettiğim eğer ver şifreli değil ise işe yarar.. Yani öğrenci kartın teknolojisi önemli önce o bilgileri bulmalısın.

Hayır RFID için sadece gösterdiğim gibi cihazlar işe yarar. Ayrıca bu bahsettiğim eğer ver şifreli değil ise işe yarar.. Yani öğrenci kartın teknolojisi önemli önce o bilgileri bulmalısın.
Screenshot_20251022_193853_NFC Tools.webp