Üniversite tercih listesi nasıl?

Sivas 100'e çıkmış 60'tan.

Hocam 21 yıldır zaten köy denebilecek bir yerde yaşıyorum. İlçe denilen Çarşamba'dan bile kötü neredeyse.

Eğer bu bölümü seviyorsa işi çok rahat bulur. Önemli olan kendini geliştirmesi. Tercih ettiği üniversiteler iş bulma konusunda zayıf. Fakat 1 yerine 2 çalışırsa o farkı da kapatır. İşsizlik diye bir şey yoktur. Kendini geliştirmemiş insan vardır. (Torpil olaylarını baz almazsak.)

Aynı. Bu arada YBÜ Çubuk'taymış Ankara merkez değil.
İÜ İşletme olabilir ama akreditasyonumun iptali olabilir. Marmara Almanca İşletme var. Hacettepe İktisat olabilir.
Okulun eğer TAÜ kontenjanlarına dahilse TAÜ İşletme olabilir. İÜ İktisat olabilir. GTU YBS olabilir. İÜ SBUİ olabilir. Ankara İşletme olabilir.
Yükseklerden denerim dersen Marmara İngilizce İktisat olabilir.
Hukuk önermek istemedim çünkü okul kalitesi çok iyi değil bu sıralamalarda. YBS'ye de ilgin olduğunu çok sanmıyorum ama gene de GTÜ YBS'yi de ekledim.

Ailemde çok fazla hukukçu var onlarla çalışmayı düşünüyorum.

Yani hocam çok yerim kalmadı tek 2 tane kaldı. İÜ'ye pek sıcak değilim.

Kendini geliştirip geliştirememekle pek bir alakası yok bu konunun. Çok fazla hukuk mezunu var ve hukuk sınavının çok zor olduğu söyleniyor. Sayısalda bölüm bazlı eşit ağırlıkta ise üniversite bazlı plan program yapmak gerektiğini düşünüyorum.

hukuk sınavının çok zor olduğu
Geliştirmeyen zaten geçemez bu sınavı. Kendini geliştiren gerçek hukukçu bu sınavı geçer. Ayrıca kendini geliştirip ön plana çıkacak atılımlar yaparsa neden işsiz kalsın? O zaman Süper Lig'e çıkan herhangi bir takım 'nasıl olsa şampiyon olamayacağız' deyip transfer yapmasınlar. Sonuçta gelişmek boşa çıkarır değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…