Hukuk olarak Namık Kemal ve OMÜ kalabilir, diğerleri ağır tırışka okul kalitesi olarak.
Gazi ve Ankara okul olarak iyidir. Müsait olduğumda bilgisayara geçip bi’ Yökatlas bakarım, kontenjanlarında değişim var mı bu arkadaşların? Ona göre bakayım.
Sivas 100'e çıkmış 60'tan.

Zaten en başa yazmışsın o zaman. Üniversite kaliteleri halkında @SF26 hocam daha bilgili o yüzden ben şehir ve üniversite hayatı açısından yorumliyacağım.

Küçük şehirde okursan daha sakin ve samimi ortam olur. Yapacak pek bir aktivite olmadığından eğer zamanı iyi değerlendirirsen kendini geliştirebilirsin. Büyükşehirde ise daha çok yapacak aktivite ve çevre imkanı vardır ancak şehrin gürültüsünden zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın. Asıl önemli olan senin beklentin ve isteklerin. Ha ailene danışmayı da unutma ancak. Nede olsa onlarda tecrübe sahibi.
Hocam 21 yıldır zaten köy denebilecek bir yerde yaşıyorum. İlçe denilen Çarşamba'dan bile kötü neredeyse.

Moralini bozmak gibi olmasında, yanlış hatırlamıyorsam 20.000 sıralama yapmıştınız, işsizlik verilerinde hukuk öğrencilerinin iş bulma durumu diğer bölümlere kıyasla çok fazla. Senin yerinde olsam kesinlikle hukuk okumazdım. ODTÜ felsefe yazıp hem diploma alırım hem de üniversitenin olanaklarından faydalanıp kendimi bilgisayar mühendisliği, yazılım ve yapay zeka vb. Bölümlerde geliştirirdim.
Eğer bu bölümü seviyorsa işi çok rahat bulur. Önemli olan kendini geliştirmesi. Tercih ettiği üniversiteler iş bulma konusunda zayıf. Fakat 1 yerine 2 çalışırsa o farkı da kapatır. İşsizlik diye bir şey yoktur. Kendini geliştirmemiş insan vardır. (Torpil olaylarını baz almazsak.)

Aynı. Bu arada YBÜ Çubuk'taymış Ankara merkez değil.
İÜ İşletme olabilir ama akreditasyonumun iptali olabilir. Marmara Almanca İşletme var. Hacettepe İktisat olabilir.
Okulun eğer TAÜ kontenjanlarına dahilse TAÜ İşletme olabilir. İÜ İktisat olabilir. GTU YBS olabilir. İÜ SBUİ olabilir. Ankara İşletme olabilir.
Yükseklerden denerim dersen Marmara İngilizce İktisat olabilir.
Hukuk önermek istemedim çünkü okul kalitesi çok iyi değil bu sıralamalarda. YBS'ye de ilgin olduğunu çok sanmıyorum ama gene de GTÜ YBS'yi de ekledim.

Eğer bu bölümü seviyorsa işi çok rahat bulur. Önemli olan kendini geliştirmesi. Tercih ettiği üniversiteler iş bulma konusunda zayıf. Fakat 1 yerine 2 çalışırsa o farkı da kapatır. İşsizlik diye bir şey yoktur. Kendini geliştirmemiş insan vardır. (Torpil olaylarını baz almazsak.)
Ailemde çok fazla hukukçu var onlarla çalışmayı düşünüyorum.

İÜ İşletme olabilir ama akreditasyonumun iptali olabilir. Marmara Almanca İşletme var. Hacettepe İktisat olabilir.
Okulun eğer TAÜ kontenjanlarına dahilse TAÜ İşletme olabilir. İÜ İktisat olabilir. GTU YBS olabilir. İÜ SBUİ olabilir. Ankara İşletme olabilir.
Yükseklerden denerim dersen Marmara İngilizce İktisat olabilir.
Hukuk önermek istemedim çünkü okul kalitesi çok iyi değil bu sıralamalarda. YBS'ye de ilgin olduğunu çok sanmıyorum ama gene de GTÜ YBS'yi de ekledim.
Yani hocam çok yerim kalmadı tek 2 tane kaldı. İÜ'ye pek sıcak değilim.

Kendini geliştirip geliştirememekle pek bir alakası yok bu konunun. Çok fazla hukuk mezunu var ve hukuk sınavının çok zor olduğu söyleniyor. Sayısalda bölüm bazlı eşit ağırlıkta ise üniversite bazlı plan program yapmak gerektiğini düşünüyorum.

hukuk sınavının çok zor olduğu
Geliştirmeyen zaten geçemez bu sınavı. Kendini geliştiren gerçek hukukçu bu sınavı geçer. Ayrıca kendini geliştirip ön plana çıkacak atılımlar yaparsa neden işsiz kalsın? O zaman Süper Lig'e çıkan herhangi bir takım 'nasıl olsa şampiyon olamayacağız' deyip transfer yapmasınlar. Sonuçta gelişmek boşa çıkarır değil mi?