ÖSYM bursunu isteyemezler. Bir şey olmaz. Ama KKTC genel olarak pek mantıklı değil. Yaşam şartları hiç alışılageldik değil.
Garanti olsun diye yazacaksanız diğerlerinin hemen altına yazın. Araya başka bölüm sokmayın. Onlar gelince pişman olursunuz.

Kampüs konumlarına falan baktınız mı? Sıralamanızı taban puan sıralamasına göre mi yaptınız? Çok gözde okullar değiller. Ben olsam konuma göre sıralama yapardım.

Mühendislik ve YBS kısmından emin misiniz? Öyleyse aileyi boş verip başa yazın.

ÖSYM bursunu isteyemezler. Bir şey olmaz. Ama KKTC genel olarak pek mantıklı değil. Yaşam şartları hiç alışılageldik değil.
Garanti olsun diye yazacaksanız diğerlerinin hemen altına yazın. Araya başka bölüm sokmayın. Onlar gelince pişman olursunuz.

Kampüs konumlarına falan baktınız mı? Sıralamanızı taban puan sıralamasına göre mi yaptınız? Çok gözde okullar değiller. Ben olsam konuma göre sıralama yapardım.

Mühendislik ve YBS kısmından emin misiniz? Öyleyse aileyi boş verip başa yazın.
Hocam kampüs konumu kısmını pek anlamadım. Sıralamayı yakınlığa göre yaptım. Zaten hepsi şehir dışı. Samsun dışı sorun yok gibi.

EA bölümlerinden çok anlamam ancak ben yazacak olsaydım üniversiteyi biraz daha büyük şehir ve çevre kasabileceğim yerler seçerdim. Senin tercihlerin daha çok Anadolu şehirleri üzerine. Bir de 24 tercihin 24'ünüde doldur ne olur ne olmaz. Ha yukarıdaki dediğin gibi aile mesleği ise hukuk bulunduğun şehirde okuyup bir yandan ailenin yanında tecrübede kazanabilirsin.

EA bölümlerinden çok anlamam ancak ben yazacak olsaydım üniversiteyi biraz daha büyük şehir ve çevre kasabileceğim yerler seçerdim. Senin tercihlerin daha çok Anadolu şehirleri üzerine. Bir de 24 tercihin 24'ünüde doldur ne olur ne olmaz. Ha yukarıdaki dediğin gibi aile mesleği ise hukuk bulunduğun şehirde okuyup bir yandan ailenin yanında tecrübede kazanabilirsin.
Hocam hukukları başa aldığım için Anadolu ve Karadeniz şehirleri öne çıktı.

Kırıkkale hocam 4 bin gerideyim.

Zaten en başa yazmışsın o zaman. Üniversite kaliteleri halkında @SF26 hocam daha bilgili o yüzden ben şehir ve üniversite hayatı açısından yorumliyacağım.

Küçük şehirde okursan daha sakin ve samimi ortam olur. Yapacak pek bir aktivite olmadığından eğer zamanı iyi değerlendirirsen kendini geliştirebilirsin. Büyükşehirde ise daha çok yapacak aktivite ve çevre imkanı vardır ancak şehrin gürültüsünden zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın. Asıl önemli olan senin beklentin ve isteklerin. Ha ailene danışmayı da unutma ancak. Nede olsa onlarda tecrübe sahibi.