Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
Merhaba,

16 yaşındayım ve 11. sınıfa gidiyorum. Meslek lisesinde Bilişim Teknolojileri alanında okuyorum ve okuduğum alandan memnunum. Aslında havacılığa ilgim küçük yaşlardan beridir var. Küçükken "Büyüdüğünde ne olmak istiyorsun?" sorularına hep "Pilot" diye cevap veriyordum. Büyüdükçe, daha doğrusu ilk uçuşumda havacılığa, uçaklara ilgim daha da arttı. Bilgisayarım çok iyi değil o yüzden uçuş Simulator oyunlarını indiremiyorum. Aslında Microsoft Flight Simulator X indirdim ama adamakıllı Türkçe tutorial olmadığı için oynayamıyorum o konuda da yardımcı olursanız sevinirim. Pilotluk için pilotaj bölümü mü okumak gerekiyor? Biraz araştırdım ve pilotaj mezunu olan kişiler özel uçuş kursuna gitmeden pilot olabiliyorlarmış, doğru mu? Yanlış anlamayın, şu an okuduğum bölümden gayet memnunum (yani biraz endişelerim var yapay zeka konusu hakkında ama uzun hikaye) ama hedefime ulaşırsam yazılımı ikinci plana atmayı düşünüyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 16 yaşındayım ve 11. sınıfa gidiyorum. Meslek lisesinde Bilişim Teknolojileri alanında okuyorum ve okuduğum alandan memnunum. Aslında havacılığa ilgim küçük yaşlardan beridir var. Küçükken "Büyüdüğünde ne olmak istiyorsun?" sorularına hep "Pilot" diye cevap veriyordum. Büyüdükçe, daha doğrusu ilk uçuşumda havacılığa, uçaklara ilgim daha da arttı. Bilgisayarım çok iyi değil o yüzden uçuş Simulator oyunlarını indiremiyorum. Aslında Microsoft Flight Simulator X indirdim ama adamakıllı Türkçe tutorial olmadığı için oynayamıyorum o konuda da yardımcı olursanız sevinirim. Pilotluk için pilotaj bölümü mü okumak gerekiyor? Biraz araştırdım ve pilotaj mezunu olan kişiler özel uçuş kursuna gitmeden pilot olabiliyorlarmış, doğru mu? Yanlış anlamayın, şu an okuduğum bölümden gayet memnunum (yani biraz endişelerim var yapay zeka konusu hakkında ama uzun hikaye) ama hedefime ulaşırsam yazılımı ikinci plana atmayı düşünüyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Pilotaj okumak zor iş, baba parası yani. Uçak Gövde motor bakımı okuyorum ve pilotaj okuyanlarla ortak derslerimiz var neredeyse hepsi. Paran olmadan pilot olamazsın uçuş okuluna gitmen gerekiyor oda çok büyük para. Onun yerine uçak mühendisliği veya 147 ve tam İngilizce eğitim veren üniversiteleri tercih etmeni öneririm.

Çok para lazım...
İlk 5bine girip burs kazanırsan 4.500.000TL lazım.
Burs Kazanamazsan 6.000.000TL lazım.
Ailen memursa iş zor.

THY'nin eğitimlerini bir araştır istersen parayı sen pilot olduktan sonra maaşından kesiyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neyse arkadaşlar Türkiye'de yaşadığımı hatırladım ve hedefimden vazgeçtim, teşekkürler.

Umudunu kaybetme. Para biriktirmeye çalış hiç olmazsa kariyerini havacilik alanında yap. Kabin memuru olup da pilotluğa geçen ve pilot olan birçok kişi var mesela. Ancak tabii ki para büyük etken.