Merhaba,

Arkadaşımla konuşuyorduk bazı konular hakkında, öneri almak için buraya geldim. Bir bilgisayar mühendisliği 2. sınıf öğrencisi üniversite hala devam ederken 7 kişilik oyun ekibine katılıp bir oyun projesi için (bu projeden para vs. kazanmayacak, tek kazanacağı tecrübe ve network olur) girmeli mi? Peki buradaki asıl sorun şu, üniversitenin derslerinin verdiği bir zorluk varken ve 3D bir oyun yapımında görev almak ders notlarında düşüklük yapar mı? Biliyorsunuz ki üniversitede genel ortalama önemli ve staj veya iş alımlarında olsun, başka eğitimlerde, yurt dışı gidişlerinde olsun önemli bir etken. Bir yandan bilgisayar mühendisliği derslerinin zorluğu ve bir proje. Bu oyun projesi ekibin kendi arasında verdiği bir karar. Resmi bir şeyi yok sadece oyu yapalım bir şey yapmış olalım diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Arkadaşımla konuşuyorduk bazı konular hakkında, öneri almak için buraya geldim. Bir bilgisayar mühendisliği 2. sınıf öğrencisi üniversite hala devam ederken 7 kişilik oyun ekibine katılıp bir oyun projesi için (bu projeden para vs. kazanmayacak, tek kazanacağı tecrübe ve network olur) girmeli mi? Peki buradaki asıl sorun şu, üniversitenin derslerinin verdiği bir zorluk varken ve 3D bir oyun yapımında görev almak ders notlarında düşüklük yapar mı? Biliyorsunuz ki üniversitede genel ortalama önemli ve staj veya iş alımlarında olsun, başka eğitimlerde, yurt dışı gidişlerinde olsun önemli bir etken. Bir yandan bilgisayar mühendisliği derslerinin zorluğu ve bir proje. Bu oyun projesi ekibin kendi arasında verdiği bir karar. Resmi bir şeyi yok sadece oyu yapalım bir şey yapmış olalım diye.

Ne yapacaksınız projede? Ne kadar çalışacaksınız? Bunu söyleyin biz de söyleyelim.

Ne yapacaksınız projede? Ne kadar çalışacaksınız bun usöyleyin bizde söylyielmi.

Proje tahmini 6,7 ay sürecek. 3D korku oyunu ve ben level tasarımı rolünde olacağım. Yani duvar, yer, eşya falan tasarlayıp onları birleştirip bir oda yapacağım mesela. Ki hiçbir şey daha bilmiyorum. Daha bunun öğrenme süreci olacak ve bunları deneme yanılma yapıp arkadaşlara ona göre son halini vereceğim. Bayağı sıkıntılı gibi durdu bir anda.

Proje tahmini 6,7 ay sürecek. 3D korku oyunu ve ben level tasarımı rolünde olacağım. Yani duvar, yer, eşya falan tasarlayıp onları birleştirip bir oda yapacağım mesela. Ki hiçbir şey daha bilmiyorum. Daha bunun öğrenme süreci olacak ve bunları deneme yanılma yapıp arkadaşlara ona göre son halini vereceğim. Bayağı sıkıntılı gibi durdu bir anda.
Level tasarımınız iyise ve elinizde bir taslak varsa kolay olabilir.

Dediğim gibi 3D olacak ve Blender üzerinden kendim eşyaları tasarlayıp renklendirip onları Unity'e atıp orada birleştirip bir tarasım yapacağım. Ama hiç tecrübem yok işte.
Tecrübeniz yoksa vermemeliler, ben de Blender'dan anlmaıyorum. Ben yazılım tarafındayım. Siz de yazılım, karakter tasarlama, müzik, sesler, karakter sesleri yapabilirseniz onları sorunuz.

Tecrübeniz yoksa vermemelirler bende Blender'dan anlmaıyorum. Ben yazılım tarafındayım sizde yazılım, karakter tasarlama, müzik, sesler, karakter sesleri yapabilirseniz onları sorunuz.

Ya gene uğraşınca belki olur ki kodlama tarafı en zoru bence. Benim endişem üniversite dersleri ile birlikte yapmak derslere olan odağı azaltıp notlara negatif etki yapar mı endişesi.

Tecrübeniz yoksa vermemelirler bende Blender'dan anlmaıyorum. Ben yazılım tarafındayım sizde yazılım, karakter tasarlama, müzik, sesler, karakter sesleri yapabilirseniz onları sorunuz.

Projenin resmi bir şeyide yok, haniböyle yarışmalara hazırlansan neyse, sadece ekip içinde bir şeyler yapmış olalım diye oalacak. Ben eğer istersem projeye çıkabiliyorum. Ona göre tavsiye için geldim buraya.

Ya gene uğraşınca belki olur ki kodlama tarafı en zoru bence. Benim endişem üniversite dersleri ile birlikte yapmak derslere olan odağı azaltıp notlara negatif etki yapar mı endişesi.
Şimdi eğer 2-3 saat çalışırsanız bence derslerde sıkıntı olmaz. Zaten aile baskısı olmadığı için rahatsınız, 2-3 saat oyunla ilgilenin ya da eve gelince ders çalışın. Ya da o saatlerde oyuna bakın devamında ders çalışın.

Projenin resmi bir şeyide yok, haniböyle yarışmalara hazırlansan neyse, sadece ekip içinde bir şeyler yapmış olalım diye oalacak. Ben eğer istersem projeye çıkabiliyorum. Ona göre tavsiye için geldim buraya.
Hocam resmi bir şeyi olmadan saçma hani bir anda projeden vazgeçilse ne olacak?

Şimdi eğer 2-3 saat çalışırsanız bence derslerde sıkıntı olmaz. Zaten aile baskısı olmadığı için rahatsınzı 2-3 saat oyunla ilgilenin yada eve gelince ders çalışın. Yada o saatlerde oyuna bakın devamında ders çalışın.

Hocam resmi bir şeyi olmadan saçma hani bir anda projeden vazgeçilse ne olacak?
şu son yorumununzu anlamadım ne demek istediniz?

Dersleri çok etkileyecekse bunu bir de bölüm hocalarına sormak iyi olabilir, bu işin içinde olmuş kişiler daha güzel yanıtlar verir. Şahsi fikrimce katılmanızı isterim. Hem iş konusunda tecrübe hem de takım olmak-takım yönetimi gibi konularda da tecrübe kazanmış olursunuz. Benim daha üniversitedeki 2.haftam ama kimle konuşsam bana bunların önemini anlatıyor, önemli demek ki.

Ama dediğim gibi bir hocayı mentor olarak seçmek ve ona danışmak güzel olur, mesela ekibinizde bir de hoca olabilir. Çok kompleks mi düşündüm bilemiyorum.