Üniversitelerde devam zorunluluğu olmalı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Visal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 216

Üniversitelerde devam zorunluluğu olmalı mı?

• Evet

• Hayır

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

Visal

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Ankara
Sizce üniversitelerde devam zorunluluğu olmalı mı? Nedenleriyle fikrinizi belirtirseniz sevinirim.

Hayir. Bir gun bile kacirmadim derslerimi fakat zorla yoklama tutulmasini sacma buluyorum. 18 yasin ustunde eriskin bir bireyi bu denli bir tabuya tutmak mantik disi bana kalirsa.

Ben açıkcası bu ders sisteminin teknolojiye ayak uyduramamış bir sistem olduğunu düşünüyorum. Dersler video olarak paylaşılabilir, gerekli notlar sistemlere zamanlamalarıyla yüklenebilir. İlkokul değil ki burası başında hocaya ihtiyacın olsun. Gerekli zamanlarda gerekli eklemeler yapılır. Yoklama da saçma bir durum ama işte üniversitelerin keyfine göre değişiyor.

Türkiye'de verilen eğitimin vakit harcamaya değer olduğunu düşünmüyorum. Üniversitedeyim ve birkaç ders dışında hiçbirine gitmiyorum.

İki kelimeyi yan yana koyamayan, ne anlattığını bilmeyen ve tahtadaki slayt olmasa akademik kariyeri sonlanacak olan kişilerin ne anlattığını dinlemek için sabahın 6'sında 7'sinde uyanıp gitmenin bir anlamı yok sonuçta.

Bölümden bölüme, dersten derse değişir. 2x’te BUders izlemeyi bütün hocalara tercih ederim.

Devamlılığı geçtim bence okunmasına gerek yok, çünkü birçok şeyde olduğu gibi eğitimde de mış gibi yapılıyor.

Bölümden bölüme değişmeli. İşletme fakültesinde bir adamın dersi dinlemesine gerek yok. Zaten yazdıklarını okuyor görevliler. Sınavda sordukları da PDF ve Slaytlarla alakalı. Ben öğretim görevlisi olsam derste anlattıklarımı sorarım. PDF ve Slayt göstermelik koyarım.

Bence devam zorunluluğu olmamalı. Özellikle ön lisanlarda. Hocalar 50 dakikalık derste 20 dakika işleyip erkenden yolluyor, yeri geliyor tek ders için 2 vasıta ile üniversiteye gittiğim oluyor. Bazı hocalar güzellik yapıp devamsızlığı önemsemiyor ve affediyor ama kimisi de 1 dakika geç girsen dersine almıyor.

Olmalı. Olmazsa ''Zaten devam zorunluluğum yok, oradan buradan, PDF'den, videodan çalışıp geçerim.'' triplerine girerler sonra. Ki devam zorunluluğu olmasına rağmen bile hiç derse girmeden mühendislik derslerinden geçebileceğini sananlar bile gördüm. İnsan dediğin komple özgür bırakılmamalı, bazı şeyleri yapması için zorlanmalı.

Fakat komple sözel veya uygulama derslerinin pek bir şey katmadığı bölümlerde zorunluluk olmayabilir, ona bir şey demiyorum.

Son düzenleme:
Üniversitede çoğu insan çalışıyor devam zorunluluğu çalışmayı zorlaştırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…