Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 13 Haziran 2024
- Makaleler
- 23
Hayir. Bir gun bile kacirmadim derslerimi fakat zorla yoklama tutulmasini sacma buluyorum. 18 yasin ustunde eriskin bir bireyi bu denli bir tabuya tutmak mantik disi bana kalirsa.
Ben açıkcası bu ders sisteminin teknolojiye ayak uyduramamış bir sistem olduğunu düşünüyorum. Dersler video olarak paylaşılabilir, gerekli notlar sistemlere zamanlamalarıyla yüklenebilir. İlkokul değil ki burası başında hocaya ihtiyacın olsun. Gerekli zamanlarda gerekli eklemeler yapılır. Yoklama da saçma bir durum ama işte üniversitelerin keyfine göre değişiyor.
Türkiye'de verilen eğitimin vakit harcamaya değer olduğunu düşünmüyorum. Üniversitedeyim ve birkaç ders dışında hiçbirine gitmiyorum.
İki kelimeyi yan yana koyamayan, ne anlattığını bilmeyen ve tahtadaki slayt olmasa akademik kariyeri sonlanacak olan kişilerin ne anlattığını dinlemek için sabahın 6'sında 7'sinde uyanıp gitmenin bir anlamı yok sonuçta.
İki kelimeyi yan yana koyamayan, ne anlattığını bilmeyen ve tahtadaki slayt olmasa akademik kariyeri sonlanacak olan kişilerin ne anlattığını dinlemek için sabahın 6'sında 7'sinde uyanıp gitmenin bir anlamı yok sonuçta.
- Makaleler
- 3
Bölümden bölüme, dersten derse değişir. 2x’te BUders izlemeyi bütün hocalara tercih ederim.
LA Knight
Üstün
Bölümden bölüme değişmeli. İşletme fakültesinde bir adamın dersi dinlemesine gerek yok. Zaten yazdıklarını okuyor görevliler. Sınavda sordukları da PDF ve Slaytlarla alakalı. Ben öğretim görevlisi olsam derste anlattıklarımı sorarım. PDF ve Slayt göstermelik koyarım.
miraçov
Üstün
Bence devam zorunluluğu olmamalı. Özellikle ön lisanlarda. Hocalar 50 dakikalık derste 20 dakika işleyip erkenden yolluyor, yeri geliyor tek ders için 2 vasıta ile üniversiteye gittiğim oluyor. Bazı hocalar güzellik yapıp devamsızlığı önemsemiyor ve affediyor ama kimisi de 1 dakika geç girsen dersine almıyor.
Olmalı. Olmazsa ''Zaten devam zorunluluğum yok, oradan buradan, PDF'den, videodan çalışıp geçerim.'' triplerine girerler sonra. Ki devam zorunluluğu olmasına rağmen bile hiç derse girmeden mühendislik derslerinden geçebileceğini sananlar bile gördüm. İnsan dediğin komple özgür bırakılmamalı, bazı şeyleri yapması için zorlanmalı.
Fakat komple sözel veya uygulama derslerinin pek bir şey katmadığı bölümlerde zorunluluk olmayabilir, ona bir şey demiyorum.
Fakat komple sözel veya uygulama derslerinin pek bir şey katmadığı bölümlerde zorunluluk olmayabilir, ona bir şey demiyorum.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
60.000 TL bütçe ile Gaming.Gen.TR hazır sistem karşılaştırması
- Angus Young
-
Akılalmaz güvenlik açığı: Kullanılmış numaraları yeniden satıyorlar
- Rubiks Cube
-
-
-
Okullarda test yapıp burs teklif eden dil kursları güvenilir mi?
- Torukojin Kaneki
-