mr.esat

Üstün

2K kartı 4070 ile 1080P Ultra 60FPS bile yok. 😁
4060 %1 Low değeri 10 FPS. Ov, parazitten oyun oynanacak halde bile değil.

Yahu arkadaşım ben bu oyunu sondan 2. jenarasyon RTX mid-end GPU ile oynayamıyor muyum ya? Bu ne rezillik?

Native şekilde 4060'da 1080P Ultra'da FPS yerleri öpüyor öpüyor, kasıyor resmen. Oyun kasıyor, oynanacak seviyede değil. Kepazeliğe bak, Allah aşkına.
Keşke bu kadar ağır gibi de gözükse, oyun o kadar iyi gözükmüyor arkadaşlar kusura bakmayın. Cyberpunk bundan kat kat iyi grafiklere sahip, hiç gözüme hoş gelmedi. İstediği kadar grafik işlemesi olsun, görsellik önemli. Oyun 2025 için pekala normal duruyor, öyle süper müper bir olayı yok.

Koskoca Bethesda kendi motorunu geliştirmeye bütçe / zaman ayırmayı tercih edip adam gibi bir optimizasyonla oyunu kullanıcılara sunmaktansa Unreal Engine 5 ile yapıyor oyunu. Duydum duyalı nefret ediyorum şu Unreal muhabbetinden. Tüm oyunlar da tekdüze grafiklere sahip olmaya başladı. Oyun dünyasının başına gelmiş, şirket dostu oyuncu düşmanı bir bela bu. Indıe yapımcılar dışında ve Epic dışında kimse kullanmamalı benim fikrim. Oyun maliyetlerini azaltıyorlar, optimizasyon'un ismi yok, oyunlar birbiri gibi duruyor.

Bu oyunun optimizasyonuna puanım 0. Çöp işçilik.

Son düzenleme:
Bethesdadan zaten optimizasyon namına bi şey beklemiyoduk yıllarca değiştirmedikleri kendi oyun motorlarında doğru düzgün iş yapamazken ne cüret Unreale geçmişler :D

Unreal engine 4 bile kullanmamış adamlar UE5te oyun yaparsa aşina olmadıkları yerlere girerlerse böyle oluyo. Oyun şirketleri niyeyse hep UE5te oyun yapmaya başladı altyapıda bi aşinalık yokken. Oyunların foto realistik olma çabasından bu modadan bıktım :D

Gerçekten Bethesda'nın optimizasyonu iyi bir oyun çıkaracağını mı düşündünüz? Yapmayın. Bethesda bu. Oyunları iyidir, severim AMA özensiz iş yaparlar. Arkalarını her zaman modcular toplar. Şaşırmadım açıkçası.
Bunun normalleştirmenin gereği yok.- normalleştiriyorsunuz demiyorum, lafım size değil- Bethesda'nın tembel olması, Bethesda'nın tembelliğinin kabul edilmesi gerektiği anlamına gelmiyor.

Bu yaz MGS3 Remake'i bekliyorum, eğer optimizasyonu rezalet çıkarsa patchlayana kadar alma niyetim yok. İndirimli halini alırım. Oyuncuların yapması gereken de bu, madem senin oynayışına değer vermiyor firma, indirimde al / patchlayana kadar alma. Bu ne rezillik, iyice işin suyu çıktı. FG'den de nefret ediyorum, bi de o furya çıktı. Böğk.

Bunun normalleştirmenin gereği yok.- normalleştiriyorsunuz demiyorum, lafım size değil- Bethesda'nın tembel olması, Bethesda'nın tembelliğinin kabul edilmesi gerektiği anlamına gelmiyor.

Bu yaz MGS3 Remake'i bekliyorum, eğer optimizasyonu rezalet çıkarsa patchlayana kadar alma niyetim yok. İndirimli halini alırım. Oyuncuların yapması gereken de bu, madem senin oynayışına değer vermiyor firma, indirimde al / patchlayana kadar alma. Bu ne rezillik, iyice işin suyu çıktı. FG'den de nefret ediyorum, bi de o furya çıktı. Böğk.
Normalleştirilmemesi gerekiyor zaten. İnternet bu kadar yaygınlaştığı zamandan beri firmalar 'nasıl olsa patchleriz ya kim uğraşacak optimizasyonla' demeye başladı. CD zamanları bir oyunda bile sorun yaşamadım ben. Takardım Max Payne CD'mi, kurulum bile yapmadan CD üzerinden oynardım.

Normalleştirilmemesi gerekiyor zaten. İnternet bu kadar yaygınlaştığı zamandan beri firmalar 'nasıl olsa patchleriz ya kim uğraşacak optimizasyonla' demeye başladı. CD zamanları bir oyunda bile sorun yaşamadım ben. Takardım Max Payne CD'mi, kurulum bile yapmadan CD üzerinden oynardım.
Ha bu arada Doom Eternal ve Wolfenstein'ların optimizasyonları bu RPG Bethesda oyunlarına göre çok çok daha iyi. ID Tech kullanıyorlar onlarda, süper çalışıyorlar. Apu sistemler falan bile oynanabilir kıvamda oynatıyordu. Şimdi ne APU'su, 4070 Native 1080 Ultra bile oynatamıyor, arsızlık başka bir şey değil.

Ha bu arada Doom Eternal ve Wolfenstein'ların optimizasyonları bu RPG Bethesda oyunlarına göre çok çok daha iyi. ID Tech kullanıyorlar onlarda, süper çalışıyorlar. Apu sistemler falan bile oynanabilir kıvamda oynatıyordu. Şimdi ne APU'su, 4070 Native 1080 Ultra bile oynatamıyor, arsızlık başka bir şey değil.
O oyunlar bir tık daha eski çıkışlı ama. Tam dijital oyun furyası başlamamıştı. İnsanlar hala CD ile oyun alıyordu konsollarına falan. Ben açıkçası Cyberpunk'ın o 'GOLD' sürümünden sonra hiçbir firmanın buna teşebbüs edeceğini düşünmüyordum. Bethesda'yı unutmuşum. Bu adamlar Skyrim'i bile bozuk çıkarmıştı.

Bu işte Unreal Engine'nin ve DX12'ninde payı var çok yüklü bir grafik teknolojisi Unreal Engine oyunlarını açmak zor zaten.

MFG'ye güveniyorlar gibi gözüküyor. MFG olan oynasın olmayan gitsin der gibi

Videolarda ki süre ayarladığınız sahneler ultra grafikte ve RTX lümen ışıklandırmalar açık, DLSS ve Frame Generation kapalı. Yanlış yönlendirme yapıldığını düşünüyorum, Frame Generation ve DLSS açıldığında lümen ışıklandırma varken bile gayet iyi FPS değerleri veriyor.