Bethesda oyunlarında altın kural: Unofficial Patch'ler gelmeden oyunu oynamayın. Normalleştirmeye çalışmıyorum hatta eleştiriyorum fakat bu zamana kadar özellikle elder scrolls oyunlarında çıkışında optimizasyonu iyi olan bir oyun yoktur. Özellikle zaten bu oyun baştan aşağı yapılmadı, grafiklerde UE 5 kullanıldı, geri kalanında oblivion'un kendi motoru kullanıldı. Remastered adı üstünde. O yüzden bloated bir oyun olması kaçınılmazdı. 1 sene veriyorum ben. Starfield ve diğer bütün Bethesda oyunlarında olduğu gibi anca 1 senede adam olur bu oyun.
Videolarda ki süre ayarladığınız sahneler ultra grafikte ve RTX lümen ışıklandırmalar açık, DLSS ve Frame Generation kapalı. Yanlış yönlendirme yapıldığını düşünüyorum, Frame Generation ve DLSS açıldığında lümen ışıklandırma varken bile gayet iyi FPS değerleri veriyor.
Videolarda ki süre ayarladığınız sahneler ultra grafikte ve RTX lümen ışıklandırmalar açık, DLSS ve Frame Generation kapalı. Yanlış yönlendirme yapıldığını düşünüyorum, Frame Generation ve DLSS açıldığında lümen ışıklandırma varken bile gayet iyi FPS değerleri veriyor.
Yav framegeneration herkesde olsa ne, oyun deneyimin içine yüzüne tüküren balon bir teknik zaten. First Person oyunda FG mi açılır, siz nasıl zevk alabiliyorsunuz oyundan ya. Şaka gibi, FG açacakmışım da öyle bakacakmışım.
Hocam yıllardır Bethesda'nın neler yaptığını gördük. Oyunları evet güzel, kült oyunları da var. Ancak bu güne kadar bu oyunlar konuşulduysa moderlar sayesinde. Ancak bu oyunu kimse ne modlar ne oynar gibime geliyor. Klasik bir Bethesda yapımı. İster kabul edin ister etmeyin, Bethesda batırmış burada. Optimizasyon düzeltilir mi bilemem ancak köklü bir şirket kendi motorunu yapmıyor ya. Ben bu oyunu almam da oynamam da.
Artık oyunlarda Ray Tracing zorunlu hale gelmeye başladı, örnek verecek olursam Indiana Jones oyunu. Ray Tracing desteklemeyen ekran kartlarında oyun açılmıyor.
Artık oyunlarda Ray Tracing zorunlu hale gelmeye başladı, örnek verecek olursam Indiana Jones oyunu. Ray Tracing desteklemeyen ekran kartlarında oyun açılmıyor.
DLSS'nin hayatımda olması onu normal yapmıyor. Native şekilde oyunlarda aldığım kare sayısı ve görsellik orantısız şekilde değişiyor. Milim milim görsellik iyileştirmesi var, lakin hayvan gibi FPS düşüyor.
DLSS bir opsiyondur, bir gereklilik değildir. Fazla FPS isteyen birisi DLSS açmalı, oynanabilir seviyede olması için DLSS açmak diye bir şey yok.
Önemli olan görüldüğü üzere artık saf güç değil, Ray Tracing ve lümen ışıklandırma işin içine girerse DLSS ve Frame Generation olmadan performans almak imkansız. Ne zaman DLSS ve Frame Generation açıkken optimizasyonu değerlendirir olduk derseniz Ray Tracing kapalı olduğunda değerlendirmek gerekir.