Ratchet

Yetkin
Kolay gelsin. Uzun zamanıdır UE5 ile ilgileniyorum. Bir de Blender var tabii. Hayalim hep çok iyi bir oyun yapımcısı olmaktı. UE5 biraz zor ama bu benim için sorun değil. Sorun RTX 3060 ekran kartım ile bile zorlaması. Ama kafamdaki bir ses diyor ki Unity ile büyük bir yere varamazsın. Çok başarılı oyunlar yapmazsın vs. Tabii bir yandan Blender ve gaia ile de uğraşıyordum. Unity ile gercekten oyuncular arasinda şaheser denebilecek oyunlar yapılabilir mi veyâ var mi? Teknik, grafik, oynanış açısından vs?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilemiyorum. Sanki Unity sadece acemiler için diyen bir iç sesim var. Bu araca bende acemiyim şimdi kendimi övüyorum gibi bir şey sanılmasın. Diyelim Unity öğrendim. Hayatım boyunca büyük oyun projeleri yapabilir mıyım? Kücük demiyorum. Büyük diyorum.

Unreal Engine 4. En son çıkan oyunlar optimize değilse UE5 yüzünden.
O da var meselâ.

HDRP ciktigindan beridir Unity'nin UE'den grafiksel olarak cok da geride kalan bir yani pek kalmadi. Sadece UE5'deki Lumen gibi yazilimsal isin izleme yapamiyorsunuz ve GI sistemi biraz daha farkli calisiyor, onun disinda yuksek cozunurluklu dokular, isin izleme, volumetrik isiklandirma vs. gibi ozellikler Unity'nin HDRP pipeline'inda da mevcut.

Gunun sonunda is daha cok bence lisanslama konforunuza ve C# bilginize kaliyor. Unreal her ne kadar C++ kullansa da kendine has syntax'ini ogrenmek vakit aliyor. Projenizi mobile de cikarmayi dusunuyorsaniz bence Unreal'dan biraz uzaklasin derim zira mobilde Unreal hala ugrastirici bir surec.

Iki motoru da ucretsiz edinebiliyorsunuz. En kotu deneyip gorebilirsiniz. Iki motorun da indirdiginizde deneyebileceginiz proje demolari da mevcut. Gercekten proje yapmak isteyen insanlar bunlara takilmadan ve vakit kaybetmeden bir tanesini secip devam ediyorlar zaten genelde.
Hayatım boyunca büyük oyun projeleri yapabilir mıyım? Kücük demiyorum. Büyük diyorum.
Yapilamaz diye bir sey yok. Yilda milyonlarca dolar para getiren Genshin Impact, Unity 2017 kullaniyor ve oldukca eski bir Unity surumu kullanmasina ragmen hala en guzel duran Unity oyunlardan biri.

Hdrp ciktigindan beridir Unity'nin UE'den grafiksel olarak cok da geride kalan bir yani pek kalmadi. Sadece UE5'teki lumen gibi yazilimsal isin izleme yapamiyorsunuz ve gı sistemi biraz daha farkli calisiyor, onun disinda yuksek cozunurluklu dokular, isin izleme, volumetrik isiklandirma vs. gibi ozellikler Unity'nin hdrp pipeline'inda da mevcut.

Gunun sonunda is daha cok bence lisanslama konforunuza ve C# bilginize kalıyor. Unreal her ne kadar C++ kullansa da kendine has Syntax'ini ogrenmek vakit aliyor. Projenizi Mobile de cikarmayi dusunuyorsaniz bence Unreal'dan biraz uzaklasin derim zira mobilde Unreal hala ugrastirici bir surec.

Iki motoru da ücretsiz edinebiliyorsunuz. En kotu deneyip gorebilirsiniz. Iki motorun da indirdiginizde deneyebileceginiz proje demolari da mevcut. Gercekten proje yapmak isteyen insanlar bunlara takilmadan ve vakit kaybetmeden bir tanesini secip devam ediyorlar zaten genelde.

Yapilamaz diye bir şey yok. Yilda milyonlarca dolar para getiren Genshin Impact, Unity 2017 kullaniyor ve oldukca eski bir Unity surumu kullanmasina ragmen hala en guzel duran Unity oyunlardan biri.

Çok sağ olun. Önerebileceğiniz YouTube kaynakları var mi acaba?Bir de hocam 10.sinifim sizce öğrenmek için iyi bir yaşta mıyım?

Çok sağ olun. Önerebileceğiniz YouTube kaynakları var mi acaba?
Unity icin YouTube'daki Code Monkey cok iyi bir kanal. C# bilmiyorsaniz C# temellerini de ogreten videolari var. Hatta hepsini tek tek izlemeniz gereken sirayla atayim, bakarsiniz. Bazi rehberleri biraz eski ancak Unity'de surumden surume cok asiri buyuk farklar olmuyor, gecerlidir cogu hala.

Surum olarak da Unity 6 LTS, yani en guncel stabil surumu kullanmamaniz icin hicbir sebep yok. Videolarda galiba 2017/2021 karisik kullaniliyordu ancak cok fark olmaz.

Bunun disinda en iyi ve guncel kaynagin, Ingilizce seviyeniz yeterliyse, her zaman Unity Documentation oldugunu belirtmeden gecmemem lazim.
Bir de hocam 10. sinifim sizce öğrenmek için iyi bir yaşta mıyım?
Ogrenmenin yasi yok, aksine guzel bir yas. Kariyer bile cikabilir ileride. Derslerinizi de aksatmayin yeter.

Unity icin YouTube'daki code monkey cok iyi bir kanal. C# bilmiyorsaniz C# temellerini de ogreten videolari var. Hatta hepsini tek tek izlemeniz gereken sirayla atayim, bakarsiniz. Bazi rehberleri biraz eski ancak Unity'de surumden surume cok aşırı buyuk farklar olmuyor, gecerlidir cogu hala.

Surum olarak da Unity 6 LTS, yani en guncel stabil surumu kullanmamaniz icin hiçbir sebep yok. Videolarda galiba 2017/2021 karisik kullaniliyordu ancak cok fark olmaz.

Ogrenmenin yasi yok, aksine guzel bir yas. Kariyer bile cikabilir ileride. Derslerinizi de aksatmayin yeter.

Çok teşekkür ederim. Çok motive oldum şu an.