Guneyxz 1

Uzman
Yer
Antalya/Finike
Neptune 4 Pro alacağım 9.000 TL'ye, 2 adet seçenek var. 1.'si 243 saat kullanılmış, temiz gözüken Neptune 4 Pro; 2.'si ise kafası daha hafif bir kafayla değişmiş ve Wi-Fi takılmış, hotend seti değiştikten sonra 50 saat kullanılmış bir Neptune 4 Pro var.

Ayrıca 7.000-8.000'e de güzel denilebilecek ürünler var. Hobi amaçlı kullanacağım, sizce uygun olanlardan mı almalıyım yoksa o ikisinden birini mi?

Yardımlarınız için teşekkürler.

Yetkin biri yaptıysa sorun olmaz alabilirsiniz hocam. Zaten çoğunlukla parçalar belli ve yazılımla anakartla vs oynanmadıysa güvenle alınabilir. Diğer türlüsü biraz daha risk.
Bütçeyi uygunluğu varsa ve ilk yazıcınız olacaksa BambuLab yazıcılarını tavsiye ederim. Başlangıç düzeyi kullanırlar için en iyisidir.

Yetkin biri yaptıysa sorun olmaz alabilirsiniz hocam. Zaten çoğunlukla parçalar belli ve yazılımla anakartla vs oynanmadıysa güvenle alınabilir. Diğer türlüsü biraz daha risk.
Bütçeyi uygunluğu varsa ve ilk yazıcınız olacaksa bambulab yazıcılarını tavsiye ederim. Başlangıç düzeyi kullanırlar için en iyisidir.

Yazılım düzeyinde oynansa bile sorun olmaz sitesinden sıfırlanabiliyor. Hatta biz özellikle opennept4une gibi Firmware'ler atıyoruz ki cihazın performansı artsın.

Bu arada kafa konusuna da bir ekleme yapayım hafifletmenin çok bir önemi yok. Neptune 4 de zaten iyi motorlar mevcut ve hızlı bir yazıcı lakin kafayı hafifletmek demek Hotend'i kısaltmak gibi riskler de var demek ki bunun pozitifden çok negatif yönleri de olabilir. Zaten o yazıcının iddia ettiği hızları genelde travel için kullanıyorsun aksi takdirde baskı kaliteni düşürürsün.

Ben size ender 3 alın demedim, sadece sıfır alın dedim. Biraz daha para biriktirip K1 veya bambulab A1 tarzı yazıcılara bakabilirsiniz.

A1 şu an overprice bir yazıcı, K1 ise bütçenin 3 katı ve yine o fiyata p1s combo falan varken K1, kapalı kasa yazıcı olarak tercih edilmemesi gereken bir model.

Ben örnek olarak verdim; yani 2. el almak bence çok riskli.

Zaten çoğu cihazın çalışma saat kayıtı var ayrıca gerekli bakımları yaptığında hiç sorun olmuyor. Benim yazıcım da modlu ve yaklaşık 2-3 yıldır bende lakin baskılarım hala kusursuz. Ayrıca alırken cihazın millerini bile kontrol ederek ne kadar kötü kullanıldığı anlaşılır ki 2. el alırken zaten test baskısı istememek aptallık olur.