O dediğiniz olayı bilmiyordum evet şimdi öğrendim. Aslında APC'nin 2200 VA'lık line interactive modelini alacaktım fakat ilerleyen süreçte ne olur ne olmaz diye biraz daha yüksek alayim dedim. Şunu buldum ve alan birkaç kişi hem çok sessiz hem de çok iyi demiş. Sizce alınmaz mı yani şu, APC Easy-UPS SRV3KI 3.000 VA Online Kesintisiz Güç Kaynağı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Seni hayatta 2200VA kurtarmaz.

Evet ben de biraz düşününce mantıklı geldi hocam. Hem online UPS. Hem çok sessizmiş alanların dediğine göre. Hem de 2400 watt desteği var. Yani 3-5 sene sonra bile diyelim ki 400-500 watt güç tüketen işlemciler, 600 700 watt güç tüketen ekran kartları çıksa bile UPS değiştirmeme gerek kalmayacak. Tek eksi yanı var o da fiyatı 20 bin TL. Ama sorun değil. Siz gerçekten bu alınır diyorsanız ve uzun vadede beni pişman etmez diyorsanız bunu sipariş vereceğim.

Neden öyle dediniz hocam?

Şunu buldum ve alan birkaç kişi hem çok sessiz hem de çok iyi demiş.
Güzel dostum bu konuyu daha önce de konuşmuştuk, aynı soruları soruyorsun.
Birisinin çok iyi demesi benim için hiçbir ifade etmiyor, senin için de etmemesi lazım.
Çok sessiz demişler diyorsun online UPS'ler 50-60db civarı çalışır kendi özelliklerinde de 50db yazıyor, kime göre neye göre sessiz?
Benim bilgisayar tam yükte 24db ses yapıyor.

20 bin lira gibi astronomik bir fiyata UPS bakıyorsun anlam veremiyorum, önceki açtığın konuda detaylıca yazmıştım.

2200VA UPS önermiştim, gücünden endişenden dolayı vazgeçmişsin lakin 1200Watt güçten bahsediyoruz reaktör mü bağlayacaksın anlamadım gitti.

Aynı UPS'i 4090 kullanan adam kullanıyor çok memnun, daha üstü yok yani.

Birisinin çok iyi demesi benim için hiçbir ifade etmiyor, senin için de etmemesi lazım.
Çok sessiz demişler diyorsun online UPS'ler 50-60db civarı çalışır kendi özelliklerinde de 50db yazıyor, kime göre neye göre sessiz?

20 bin lira gibi astronomik bir fiyata UPS bakıyorsun anlam veremiyorum, önceki açtığın konuda detaylıca yazmıştım.
Hocam ben sadece 2200 VA konusuna takıldım. Online olmasa da olur. Sizinle konuştuktan sonra sisteme 1600 watt PSU almaya karar verdim. UPS olarak da 2200 VA az olur diye düşündüm. 3000 VA bandına çıkınca da line interactive UPS bulamadım. Hepsi online.

2200VA UPS önermiştim, gücünden endişenden dolayı vazgeçmişsin lakin 1200Watt güçten bahsediyoruz reaktör mü bağlayacaksın anlamadım gitti.

Aynı UPS'i 4090 kullanan adam kullanıyor çok memnun, daha üstü yok yani.
Pekala. Rahatsız ettiysem kusura bakmayın. Sadece bir şey almadan önce her şeyi tas tamam öğrenmek istemiştim. O halde sipariş geçiyorum. Şuydu dimi sizin önerdiğiniz ?

Pekala. Rahatsız ettiysem kusura bakmayın.
Ya kusurluk bişi yok sadece çok kararsızsın :)

Bu pahalı olan, ucuz modeli de var hangisini attım hatırlamıyorum.

Aralarındaki fark pahalı olanda uygulama ve ethernet bağlantısı var, modeme yıldırım düşerse korusun diye.
Hangisini alayım dersen fark etmez.

Ya kusurluk bir şey yok sadece çok kararsızsın :)

Bu pahalı olan, ucuz modeli de var hangisini attım hatırlamıyorum.

Aralarındaki fark pahalı olanda uygulama ve Ethernet bağlantısı var, modeme yıldırım düşerse korusun diye.
Hangisini alayım dersen fark etmez.

400 lira fark önemli değil, pahalı olanı alıp geçeyim o zaman. Teşekkürler tekrardan. İyi sosyaller hocam.

Son düzenleyen: Moderatör: