tear
Üstün
- Makaleler
- 34
Urbexin kendisi illegal bir hobi neyin iznini aliyoruz tam olarak?
Ozel mulke izinsiz giris yapmak isin heyecanli tarafi zaten.
Urbexin kendisi illegal bir hobi neyin iznini aliyoruz tam olarak?
Devletten izin alınmadığı için illegal zaten hocam. Devletten izin alındığı takdirde bu alanlara rahatça girilebiliyor.Urbexin kendisi illegal bir hobi neyin iznini aliyoruz tam olarak?
Ne dememiz gerekiyor?Devletten izin alınmadığı için illegal zaten hocam. Devletten izin alındığı takdirde bu alanlara rahatça girilebiliyor.
Valla bilmem ki, hiç denemedim
Adana ve Ankara'da dolu dolu var hocam. Bursa ve İstanbul'da biraz daha az var ama yine güzel mekanlar var. Mesela Terkedilmiş hastane ve okul falan var Bursa'da. İstanbul'da terkedilmiş evler çok var, Ankara'da terkedilmiş büyük kompleksler ve fabrikalar çok. Adana'da ise her türden şey var dolu dolu herkes bir yerleri terk etmişTürkiye'de çok fazla yer bulma imkanımız maalesef yok ama fabrikalar, kiliseler, apartmanlar olabilir (ama şahsen en risklisi de apartman olduğu için pek önermiyorum) dikkatli olduktan sonra zarar geleceğini düşünmüyorum.
Bu 15 tatil içerisinde deneyecektim aslında ama vakit olmadı.Hiçbir şey demenize gerek yok terkedilmiş ve aktif olmayan (askeriyeye ait olmasa da güzel olur) yerlere girip; girerken, çıkarken ve içerideyken zarar vermek ve çalmak yok yani vandalizm yapılıyorsa o urbex olmuyor.
Hukuken size ait olmayan yereler girmek suç olsa da urbex zaten illegal bir hobi sadece kimseye yada hiçbir yere zararı yok. Zaten girilmez tabelası yada özel güvenliği olan yerler aktif sayılır ve oraya girmeye çalışmak yerine başka yerler denemek en mantıklısı.
Türkiye'de çok fazla yer bulma imkanımız maalesef yok ama fabrikalar, kiliseler, apartmanlar olabilir (ama şahsen en risklisi de apartman olduğu için pek önermiyorum) dikkatli olduktan sonra zarar geleceğini düşünmüyorum.
Fatih'te doldu dolu yerler vardır.Adana ve Ankara'da dolu dolu var hocam. Bursa ve İstanbul'da biraz daha az var ama yine güzel mekanlar var. Mesela Terkedilmiş hastane ve okul falan var Bursa'da. İstanbul'da terkedilmiş evler çok var, Ankara'da terkedilmiş büyük kompleksler ve fabrikalar çok. Adana'da ise her türden şey var dolu dolu herkes bir yerleri terk etmiş![]()