Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

143

Yetkin
Cevabından emin değilim, yansımıyor diye biliyorum da emin olmak adına konu açmak istedim. Cuma günü iade işlemi başlatılan bir ürünün ücret iadesi, hafta sonu karta yansır mı? Sorunun net hali: İade işlemi başlatılan bir ürünün ücreti, hafta sonlarında karta yansıyor mu? Yoksa Pazartesi gününü mü beklemeliyim?

Çözüm
Dediğiniz gibi bankalar ve kartlar "iş günü" diye tabir edilen zaman diliminde çalıştığı için hafta sonu bir geri ödeme alamazsınız. İstisnalar olabilir mi elbette vardır ancak resmi mevzuatta açıklama budur.
Dediğiniz gibi bankalar ve kartlar "iş günü" diye tabir edilen zaman diliminde çalıştığı için hafta sonu bir geri ödeme alamazsınız. İstisnalar olabilir mi elbette vardır ancak resmi mevzuatta açıklama budur.

Çözüm
Bankaya göre değişiyor olsa gerek, Denizbank kartıma bazen cumartesileri ücret iadesi yattığı oluyor. İş bankası karta ise bazen anında yatıyor gün fark etmeksizin, bazen pazartesi sabah 9 civarını bekliyor.

Bankalar arkalarını sağlama almak için iş günü ifadesini kullanıyor ama bazen sistem otomatik hafta sonu ya da mesai dışı saatte de iade yapıyor. Yine de hafta sonu iade olmazsa iş gününü bekle.

Tamamen banka politikalarıyla ilgili durum. Mesela ben Hepsipay kullanıyorum ilk çıktığı zamanlar 7 iş gününe kadar iade gelmediği oluyordu şu anda ortalama 1-3 iş günü hesabıma iade geliyor. Bunun dışında eğer banka kartıyla nakit olarak harcama yaptıysanız iadesi çok daha uzun oluyor