köftehor

Başarılı
Geçenlerde kendime sürekli yanımda taşımak için 128 GB USB bellek aldım.

Daha önceden sürekli şunu atarım şunları taşırım falan derken şimdi fark ettim ki aklıma hiçbir şey gelmiyor.

Birden fazla ISO kullanabildiğimiz bir program vardı, bir tek onu kuracağım gibi. O yüzden biraz uygulama tavsiyesi de almak istiyorum. İsveç çakısı gibi bir USB bellek yapacağım yani.

Siz yanınızda USB bellek taşıyor musunuz? Taşıyorsanız olmazsa olmaz dediğiniz uygulamanız veya işlevsel şeyleriniz var mı?

Geçenlerde kendime sürekli yanımda taşımak için 128 GB USB bellek aldım.

Daha önceden sürekli şunu atarım şunları taşırım falan derken şimdi fark ettim ki aklıma hiçbir şey gelmiyor.

Birden fazla ISO kullanabildiğimiz bir program vardı, bir tek onu kuracağım gibi. O yüzden biraz uygulama tavsiyesi de almak istiyorum. İsveç çakısı gibi bir USB bellek yapacağım yani.

Siz yanınızda USB bellek taşıyor musunuz? Taşıyorsanız olmazsa olmaz dediğiniz uygulamanız veya işlevsel şeyleriniz var mı?

Çalisan Ubuntu 12.04 LTS var 16 GB'likte :rofl:
64 GB'likte ise 63 GB'lik uygulama arsivim var. Windows ISO'lari, macOS ISO'lari, ivirzivir programlar (hepsi isime yariyor ancak :)), sürücüler ve dahasini kastediyorum arsiv olarak.
32GB'likte Windows 11 23H2 ve Nitro 5'imin driverleri var.

DIger Type-C/A 16GB'likte internetsiz zamanlarda dinleyebilecegim muziklerim var.

Bir 8GB'ligimde Windows 10 1507 ve eski bilgisayarimin driverleri (4790K (Daha sonradan Xeon 2699 v3) Sabertooth X99, GTX780Ti) var. Diger 8'lik ise bos duruyor.

Son düzenleme:
Bu tamamen kişisel bir soru ancak uygulama kurulumları, önemli fotoğraf, belgeler vb. saklanabilir.
USB'de uygulama taşımak mantıksız geliyor.
Evet hocam biraz kişisel bir soru ama şöyle düşünüyorum; yanında bellek taşıyorsanız muhtemelen önemli belgelerinizi değil, sürekli işinize yarayacak şeyler taşıyorsunuzdur. Önemli belge koymak bence riskli olur çünkü yanımızda taşıdığımız belleğin kaybolma riski var. Ben de böyle işe yarayan uygulamaları öğrenmek istiyorum. Tabi herkesin ilgilendiği alana göre farklı uygulamalar olabilir ancak belki taşıması mantıklı şeyler vardır.

Taşımak sayılır mı bilmem ama olası sorunlara karşı 2 USB belleğimde de Windows 10 yazılı. Onun dışında ne fotoğraf saklarım USB'de ne dosya ne de başka bir şey.

64GB USB'de sadece oyun save dosyaları var. Oda kolayca kopyala yapıştır yapabildiğim için. Bu save dosyalarının bazıları oyunu sonunu seçebildiğimiz aksiyon anları olduğu için tutuyorum. Bazıları giderse, format atarsam diye.
Fotoğraf gibi şeyleri bulutta tutarım hep.