occulta88

Üyecik
Öncelikle merhaba.

Masaüstü bilgisayarımdaki tüm USB 3 ve 2 portlarında ilginç bir sorun yaşıyorum.

Taktığım donanımdan bağımsız bir şekilde, bağlantı noktasında küçük bir dokunuş veya kasayı hafif yer değiştirdiğimde anlık kopmalar oluyor.

Direksiyon seti bağlıyorum örneğin, USB takılı haldeyken ufak bir dokunma olduğunda anlık USB donanım çıktı-takıldı sesi geliyor. Flash bellek, USB ses kartı vb neredeyse her donanımda yaşıyorum.

Anakartı üzerindeki ve kasa önündeki tüm portlarda oluyor. Sebebi ne olabilir sizce? Nasıl çözebilirim?

Denediğim şeyler şunlar;
  • USB portlarına hava üfleyerek temizledim.
  • İşlemci chipseti güncelledim.
  • BIOS güncelledim.
  • Windows 11 güncel.
  • PC kasa içini basınçlı havayla temizledim.

PC donanımım
  • ASUS B450 Pro Gaming
  • AMD Ryzen 5800X3D.
  • Gainward Phoenix RTX 4070 Ti.
  • Kingston Fury 2x16 GB DDR4 3200MHz.
  • XPG 1TB M.2 SSD.
  • FSP Hydro K700W 80+ Bronze PSU.
  • ASUS GT301 kasa.
Yardımınızı rica ediyorum.

Kısa devre olabilir mi acaba? Kasayıp açıp bak, gerekirse demonte edip geri monte et diyeceğim sana zor gelmeyecekse.
Kısa devre olup olmadığını anlamamın bir yolu var mı bilmiyorum. Pcyi sökebilirim ancak geri toplayabileceğimden şüpheliyim :)
Olası sorunlar ne olabilir peki? Anakart arızası? PSU vs. bunlar mı olur genelde? Bu sorunu yaşadığım ekipmanlar özellikle webcam, gamepad ve direksiyon seti. Hepsi aynı anda bağlı değiller, genelde direksiyon seti bağlı kalıyor. Şimdi tekrar kontrol ettiğimde sorun yaşamadığım cihazlar kablosuz kulaklık alıcısı ve logitech unifying adaptör.

Aşağıda kasa içi fotoğrafları ekliyorum:

Dosya Ekleri

• IMG_6600.webp
    IMG_6600.webp
    315 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_6602.webp
    IMG_6602.webp
    240,8 KB · Görüntüleme: 41