Babam otobüs şoförü. USB takmış ama attığım şarkılar çalmamış. USB'i internet kafeden aldım. Sanırım format USB'si. Bayağı bir şarkı attım. 860 tane. Radyo var, USB takabiliyorsun. Orada çalıyor şarkılar. Dlnow diye bir programdan indirdim bütün şarkıları.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Ocak 2025
- Makaleler
- 62
Hocam şarkıları atamamışsınız galiba. Kullanılan alan 896 KB diyor. Ortalama bir MP3 2-3 MB falan olur. Siz bir de 860 tane attığınızı söylüyorsunuz. USB'yi FAT32 olarak biçimlendirip MP3 dosyalarını içine taşıyın. Olmazsa bir de WAV formatında deneyin.
Hocam şarkıları atamamışsınız galiba. Kullanılan alan 896 KB diyor. Ortalama bir MP3 2-3 MB falan olur. Siz bir de 860 tane attığınızı söylüyorsunuz. USB'yi FAT32 olarak biçimlendirip MP3 dosyalarını içine taşıyın. Olmazsa bir de WAV formatında deneyin.
Bir önceki sayfada belirttim. Biçimlendireceğim için başka klasöre taşıdım.
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 62
Hocam şarkılardan birisini WAV formatına çevirip otobüste açmayı deneme şansınız var mı?Bir önceki sayfada belirttim. Biçimlendireceğim için başka klasöre taşıdım.
FAT32 olmaması mümkün değil.Babam otobüs şoförü. USB takmış ama attığım şarkılar çalmamış. USB'i internet kafeden aldım. Sanırım format USB'si. Bayağı bir şarkı attım. 860 tane. Radyo var, USB takabiliyorsun. Orada çalıyor şarkılar. Dlnow diye bir programdan indirdim bütün şarkıları.
USB diski takın.
Disk yöneticisine girin
USB diske sağ tıklayıp diski sil komutunu verin
Tekrar sağ tıklayıp FAT32 olarak biçimlendirin. (Aslında exfat biçimi de sorun çıkarmamalı)
USB bellek içine atacağınız parçaların isimleri türkçe değilse türkçe yapın. İsmi uzun olanlar var ise mutlaka kısaltın.
Klasör içinde ise klasör ismi de kısa ve türkçe olsun.
Yukarıdakileri yaptıktan sonra çalışmalı.
Uzun isimli dosyalar olması ciddi sorun çıkartabilir. Hem PC de hem USB bellekte. (Türkçe yapmayı da unutmayın.)
Hocam şarkılardan birisini WAV formatına çevirip otobüste açmayı deneme şansınız var mı?
Otobüs İstanbul'da. Babam yurt dışına çalışıyor. A101'den yeni USB aldım. Formatı fat32. ben önceden Babam'a USB verdim. Ama kaybetmiş. Çok da güzel şarkılar vardı. Uğraşmamak için playlist attım. Önceden Full seçme şarkılar vardı. Şimdi 860 tane şarkı var. 32 GB USB aldım. İnşallah bu sefer olur. Yeni tip radyo var. Ona takıyorum şarkılar çalıyor. USB exFAT formatında olmasına rağmen.
RoaringLion
Üstün
Her çoklu ortam oynatıcısı her formatta taşınabilir belleği çalıştırmaz. Örneğin benim çoklu ortam oynatıcım NTFS dosya sistemini ve GPT disk bölüm düzenini desteklemiyor. FAT32 dosya sistemini ve MBR disk bölüm düzenini destekliyor. Oynatıcınızın markasını modelini bulup araştırırsanız ne destekliyor ne desteklemiyor öğrenebilir, taşınabilir belleğinizi ona göre ayarlayabilirsiniz.
USB'nin çalmada sorun yaşaması yaygın bir durumdur. Aşağıda sorunu çözmek için adım adım takip edebileceğiniz bir rehber bulunmaktadır:Babam otobüs şoförü. USB takmış ama attığım şarkılar çalmamış. USB'i internet kafeden aldım. Sanırım format USB'si. Bayağı bir şarkı attım. 860 tane. Radyo var, USB takabiliyorsun. Orada çalıyor şarkılar. Dlnow diye bir programdan indirdim bütün şarkıları.
1. USB Formatını Kontrol Et
- Radyo Cihazının Desteklediği Formatı Kontrol Edin: Hangi dosya formatlarının (örneğin sadece FAT32 veya NTFS gibi) desteklendiğini öğrenin. USB'niz exFAT formatında ve bu bazı cihazlarla uyumsuz olabilir.
- USB'yi FAT32 Formatına Çevirin:
- Bilgisayarda "Bu Bilgisayar"ı açın, USB'ye sağ tıklayın ve "Biçimlendir" seçeneğini seçin.
- Dosya sistemi olarak FAT32'yi seçin ve biçimlendirmeyi başlatın. (Bu işlem USB'deki tüm verileri siler, dikkatli olun!)
2. Müzik Dosyalarının Formatını Kontrol Et
- Dosya Formatını Kontrol Edin: Şarkılarınızın dosya uzantısının .mp3 olduğundan emin olun. Diğer formatlar radyo cihazında çalışmayabilir.3. Klasör Yapısını Kontrol Et
- Dosyaların Doğru Klasörde Olduğunu Kontrol Edin: Bazı radyo sistemleri, müzik dosyalarını belirli bir klasörde arar. USB'nin kök dizininde (ana bölümünde) ve gerektiği hiyerarşiyle (örneğin, "Müzik" klasöründe) doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun.4. Dosya Sayısını Kontrol Et
- Maksimum Dosya Sayısını Kontrol Edin: Radyo cihazının maksimum desteklediği dosya sayısını kontrol edin. Çok fazla dosya var ise, bazı cihazlar bunu kaldıramayabilir.5. USB'yi Tekrar Deneyin
- USB'nizi radyo cihazınıza takın ve müzik dosyalarını oynatmayı deneyin. Radyo cihazının müzik dosyalarını bulabilmesi için gerekirse bir süre bekleyin.6. Diğer USB'lerle Test Edin
- Eğer mümkünse, başka bir USB belleği kullanarak aynı işlemleri tekrar deneyin. Bu, sorunun USB'den mi yoksa radyo cihazından mı kaynaklandığını anlamanıza yardımcı olur.Bu adımları izlediğinizde sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir. Eğer sorun devam ederse, radyo cihazının kullanım kılavuzunu kontrol etmek veya destek almak faydalı olabilir.