Bir süre önce 2x8 Corsair kitim fişi çekince tek 16 kullanmaya başlamıştım. Tekrar 32'ye tamamlayayım dedim de bu fiyatlar şaka mı ya? İkinci elde bile RAM yok. Önceden uygun bulamayınca AliExpress'den kıytırık firmaların ürünlerinden sipariş veriyorduk, en azından ucuzdu. Şu an onlar bile kalmamış. Temu'da bulduğum tek çeşit bile vergi dahil 2.200 TL'ye falan denk geliyor. Üzülsem mi ağlasam mı?

Gümrük vergisi sınırıda kaldırıldı Temu ile kaç bin lira olur belirsiz.

Bunun nedeni 3 büyük die üreticisinin tüm üretimlerini HBM'e yönlendirmesi sana sattığı Die'den $1 kazanıyorsa AI'a sattığı Die'den $10 kazanıyor diye düşün Micron çekilmişti Hynix'de çekildi tek Samsung kaldı RAM üreten oda 6 aydır göndermiyormuş zaten ama bu AI boom doygunluğa ulaşacak eninde sonunda tahmini düzelme 2029.

Bir görsel bırakıyorum, hiçbir şey söylemiyorum. Yorumu siz yapın.

Eki Görüntüle 218910

Muhtemelen CXMT die falandır çok ciddi bir şey beklemeyin.

Acı gerçekten bahsedeyim bizim esnafımız ..... çocuğudur. RAM fiyatları dünyada düşse bile "zaten yüksekten almaya alıştılar biz düşürmeyelim" zihniyetine girerler ki bunu daha önce de yaptılar. Bu yüzden RAM fiyatları evet bir daha aynı fiyatlara gerilemeyecek.

2020-2022 arasındaki kripto madenciliği çılgınlığı ve küresel çip krizi sırasında fiyatlar 3-4 katına çıktı. Sonrasında satıcılar, "nasılsa bu fiyattan alıcı bulabiliyoruz" mantığı ile fiyatları belli bir barajın altına çekmedi. Şu an standart giriş ekran kartları bile asgari ücret seviyesinde neredeyse. Eskilerden bahsetmiyorum güncel ekran kartları için konuşuyorum.

Tabi buna devletin eklediği de vergi giriyor fakat zaten üzerimize binmiş bir vergi varken neden bir de esnaf aç gözlülük yapıyor?