Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mypoh

Üyecik
Herkese selam, yaklaşık 1 aydır cihazımı uyku modundan uyandırmaya çalışırken ekran gelmeden cihazım kendisini sürekli olarak resetliyor. Sorunu format atarak ya da BIOS ayarlarını kontrol ederek ve sıfırlayarak çözmeyi denedim ama işe yaramadı. Windows herhangi bir minidump dosyası da oluşturmamakta. Hata karşıma cihazımda dualboot olarak Kubuntu kullandıktan sonra ortaya çıkmaya başladı (ikincil sabit diskime kuruluydu ve Kubuntu kurulumu disk yapılandırmamı değiştirdiği için Windows otomatik olarak diskimi "dinamik disk" olarak güncelledi ve ekstra olarak verilerimi de kaybettim). Sistemdeki tüm diskleri silip Windows'u yeniden yüklememe rağmen hatayı çözemedim. Yardımcı olur musunuz?

Ek bilgiler: 13. nesil i7 işlemcili Dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Acer Predator Helios 16

Uyku modu değil midir sizce? Yeniden başlatmadıysanız sudo journalctl -b -0 > gunluk yazıp şimdiki günlüğü atın, ayrıca ACPI dump'ını da atın.
Hayır cihazın ledleri ve klavye ışığı yanmaya devam ediyordu. Yeniden başlatıp uyku moduna sokmayı denedim bu sefer de tekrar kendisini resetledi.

Uyku modu değil midir sizce? Yeniden başlatmadıysanız sudo journalctl -b -0 > gunluk yazıp şimdiki günlüğü atın, ayrıca ACPI dump'ını da atın.
Az önceki işlemi tekrarlayıp günlüğü yükledim.

ACPI dump dosyasını terminal üzerinden aldım ama terminalde çok fazla çıktı aldım ve terminale hepsi sığmadı. Text dosyası nereye kaydedildi?

Dosya Ekleri

Son düzenleme:
Hayır cihazın ledleri ve klavye ışığı yanmaya devam ediyordu. Yeniden başlatıp uyku moduna sokmayı denedim bu sefer de tekrar kendisini resetledi.
Aslında uyku moduna gerçekten girmiş, ama üretici s0idle yerine S3 tarafını kullanmayı tercih etmiş bu yüzden de laptop spesifik kontrolleri kapatamamış. ACPI tarafı hakkında da bilgi sahibi değilim, bunu önceden yaşamayıp şimdi yaşamanız gerçekten aşırı garip geliyor.

Belki efivar ayarının bozukluğu, Secure Boot'un açık olması, firmware bug ya da gerçek anlamda donanımsal bir arıza var mış gibi hissediyorum.
ACPI dump dosyasını terminal üzerinden aldım ama terminalde çok fazla çıktı aldım ve terminale hepsi sığmadı. Text dosyası nereye kaydedildi?
Özür dilerim yanlış yazmışım, sudo acpidump > acpi_tables.txt böyle olacak.

acpi_osi=! acpi_osi="Windows 2015" kernel parametresini ekleyebilir misiniz? Sorun muhtemelen o değil de yine de içim rahat olsun diye istedim. Bir de Secure Boot'u kapatıp deneyin.
Bahsettiğiniz parametreyi terminale yapıştırdım enterleyip devam ettim, daha sonra yeniden başlatıp secure boot'u kapattım ve tekrar uykudan uyandırmayı denedim ama çözülmedi maalesef.

Bahsettiğiniz parametreyi terminale yapıştırdım enterleyip devam ettim, daha sonra yeniden başlatıp secure boot'u kapattım ve tekrar uykudan uyandırmayı denedim ama çözülmedi maalesef.
Hocam yapılması gereken tek bir şey kalıyor, bataryayı söküp takmanız. Bu da olmazsa servise götürmeyi deneyin.

Çözüm
Hocam yapılması gereken tek bir şey kalıyor, bataryayı söküp takmanız. Bu da olmazsa servise götürmeyi deneyin.
Çabanız için teşekkür ederim. Bataryayı söküp sıfırlama prosedürünü anlatabilir misiniz? CMOS pili olsaydı söküp tekrar takardım ama bataryadan güç alan cihazlarda söktükten sonra tam olarak ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. O da olmaz ise servis kargolamam gerekecek. Benim endişem cihaza kendim donanım eklemesi ve macun değişimi yaptığım için garanti dışı diyip müdahale yapmamaları. Tekrardan bu saatte vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Çabanız için teşekkür ederim. Bataryayı söküp sıfırlama prosedürünü anlatabilir misiniz?
Basit, batarya soketini çıkarıp takın.
Benim endişem cihaza kendim donanım eklemesi ve macun değişimi yaptığım için garanti dışı diyip müdahale yapmamaları.
Sanmıyorum, bu durumun bunlarla bir alakası yok.

Aslında bir yöntem daha var, şarjı eğer %0'a kadar kullanabilirseniz boşaltın ve ardından uzun bir süre power tuşuna basın, şarja takıp 5 dakika sonra cihaz açılırken CMOS error hatası verirse muhtemelen verileri silmişiz demektir. Ama bana göre batarya soketini takıp çıkarmak daha mantıklı gibi duruyor.

Ayrıca bir şey daha söylemek istiyorum, bağlı olan cihazlar da belki bunu tetikliyor olabilir, bütün aygıtları çıkarıp deneyebilir misiniz ayrıca (2. SSD, USB dönüştürücüleri de dahil)?

Son düzenleme:
Basit, batarya soketini çıkarıp takın.

Sanmıyorum, bu durumun bunlarla bir alakası yok.

Aslında bir yöntem daha var, şarjı eğer %0'a kadar kullanabilirseniz boşaltın ve ardından uzun bir süre power tuşuna basın, şarja takıp 5 dakika sonra cihaz açılırken CMOS error hatası verirse muhtemelen verileri silmişiz demektir. Ama bana göre batarya soketini takıp çıkarmak daha mantıklı gibi duruyor.

Ayrıca bir şey daha söylemek istiyorum, bağlı olan cihazlar da belki bunu tetikliyor olabilir, bütün aygıtları çıkarıp deneyebilir misiniz ayrıca (2. SSD, USB dönüştürücüleri de dahil)?
normal bataryayı söktüm ekstra olarak anakarta ufak bir kabloyla sokete bağlanmış bir pile benzer bir şey gördüm onun kablosunu da çekip ikisini tekrar bağladım. bilgisayar üç defa anakart logosunu getirmeden kendisini resetledi ve windows açıldı. uyku moduna sokup uyandırmayı denediğimde sonunda uyanabildi. Desteğiniz için tekrardan teşekkür ederim. (İkincil M.2 diskimi çıkarmadan yaptım)

normal bataryayı söktüm ekstra olarak anakarta ufak bir kabloyla sokete bağlanmış bir pile benzer bir şey gördüm onun kablosunu da çekip ikisini tekrar bağladım. bilgisayar üç defa anakart logosunu getirmeden kendisini resetledi ve windows açıldı. uyku moduna sokup uyandırmayı denediğimde sonunda uyanabildi. Desteğiniz için tekrardan teşekkür ederim. (İkincil M.2 diskimi çıkarmadan yaptım)
Çözülebilmesine sevindim, servise götürmekten de kurtarmış olduk :P.