O kadar kolay değil maalesef hocam.Boşluğa odaklan, bende de oluyor öyle. Aklında bulunan her şeyi sil nefes al ver.
Detaylar
Kim cevapladı?Niye?
Herkesin zihinsel gücü farklı.
Ben kendi yaptığım şeyi söyledim, KS'nin zihinsel gücünü mü biliyorsun?
Hayır. Zihinsel demişim herkes aklından bazı şeyleri çıkaramazlar herkesin psikoloji aynı değil o anlamda söyledim.Ben kendi yaptığım şeyi söyledim, KS'nin zihinsel gücünü mü biliyorsun?
KS dener, yapamaz ise söyler, ben sadece fikir verdim.Hayır. Zihinsel demişim herkes aklından bazı şeyleri çıkaramazlar herkesin psikoloji aynı değil o anlamda söyledim.
seeraddar
Yetkin
Belki de gelecekte biz yakın arkadaşızdır ve benim TSSB olduğumu öğreniyorsunuzdur. Bunun sorumlusu sensindir; beni kurtarmaya çalışırken, ben çoktan kurtarılacak çizgiyi terk ettiğim için sen beni kurtaramayıp, daha sonra uzun süren düşünceler sonucu zamanda geri gelip bana ufaktan sinyaller veriyorsundur. 
Dalga geçmek veya trollük için demiyorum, mastürbasyon yapıp öyle uyumaya çalışın. Ben sadece uyumadan önce yapıyorum iş bittikten sonra 1-2 dakika sonra uyuyakalıyorum.
Ya da uykunuz dayanılmaz hale gelene kadar telefona/bilgisayara bakın, bir noktadan sonra uykunuz gelir zaten.
Ya da uykunuz dayanılmaz hale gelene kadar telefona/bilgisayara bakın, bir noktadan sonra uykunuz gelir zaten.
- Makaleler
- 6
Aynı sıkıntıdan muzdaribim. Gece yatağa girdiğim zaman, genellikle 1-2 saat minimum uyuyamam. Bu sebeple normal yatmam gereken saatten daha erken yatağa girerim hep. Sürekli kafamın içinde kendimle sohbet ederim, sonra kendime "Uyu artık, uyuman lazım" derim. Uykuya dalmaya odaklanmaya çalışırım, en fazla 40 saniye sonra aklıma başka bir şey gelir ve o konu hakkında yine kendimle sohbet ederken bulurum kendimi. Ek olarak aşırı takıntım var uykuya dalma konusunda. En ufak bir ses duyduğumda, aşırı rahatsız oluyorum. Uyuyacağım zaman sanki ölmüşüm de mezara girmişim gibi bir karanlık ve ölüm sessizliği olsun istiyorum. E çoğunlukla o kadar kusursuz olmadığı için ekstra zorluk çekiyorum uyurken.
Evrim Ağacı attığım videoda bu konu hakkında bazı tavsiyeler vermişti. Bir ara üşenmezsem onları deneyeceğim.
Evrim Ağacı attığım videoda bu konu hakkında bazı tavsiyeler vermişti. Bir ara üşenmezsem onları deneyeceğim.
Bu pek uzun vadeli bir çözüm yolu değil. Her uyku öncesi mastürbasyon yapımı zamanla uykuya geçiş rutini hâline gelir, bağımlılık yaratır. Hatta bazı kişilerde, bazı durumlarda tersi etki yapıp uykuya geçişi daha da zorlaştırabilir.Dalga geçmek veya trollük için demiyorum, mastürbasyon yapıp öyle uyumaya çalışın. Ben sadece uyumadan önce yapıyorum iş bittikten sonra 1-2 dakika sonra uyuyakalıyorum.