Yer
Bursa
Ocypus Delta L36 sıvı soğutucum XPG Battlecruiser kasama düzgün uymadığı için sistemimi uzay montaj olarak kuracağım. Ancak kurulumla ilgili aklımda birkaç soru işareti var:
  • Anakartı doğrudan kendi kutusunun üzerine koymayı düşünüyorum, bu durum bir sorun yaratır mı?
  • Sıvı soğutucuyu fanları tavana bakacak şekilde dik mi konumlandırmak daha iyi olur, yoksa fanları anakarta bakacak şekilde yatay mı koymalıyım?
  • Radyatörün altına bir destek koyarak pompadan daha yüksek bir konuma getirmeli miyim? Bu şekilde kullanmak pompa ömrü veya performans açısından daha mı sağlıklıdır?
  • Radyatörü ve depolama birimlerini (SATA SSD ve HDD) mutlaka bir yere sabitlemem gerekiyor mu, yoksa serbest durmaları sorun yaratır mı?
Kullandığım Parçalar:
  • Gigabyte B850M Force
  • Ocypus Delta L36 V2
  • Samsung 870 Evo ve 2 adet WD Blue HDD
Tavsiyelerinizi bekliyorum.

@Ayhan Dönmez @Telefonunu Çıkra

Son düzenleme:
Anakart kutusu sorun olmaz. Direkt üstüne kurabilirsin her şeyi.

Dik veya yatay çok fark edeceğini düşünmüyorum ama fanlar ve boruları pompanın biraz üstünde olsa iyi olur. Hizalama olarak aşağısında kalmamalı.

SSD önemli değilde HDD yi en azından çift taraflı bant ile kutunun veya masanın bir yerine sabitlersen iyi olur.

1- Anakart kutusunda köpük olması lazım ince. Onu kullanabilirsin. Statik bilmem ne olur mu emin değilim, genelde sistemi kurarken onun üstüne koyarlar.
2- Radyatörü yatay koy, havanın bir yerden çıkması lazım.
3- Pompadan daha yukarıda olsun evet. Hatta dikey koyabiliyorsan öyle yap.(boru altta kalır)
4- Vida ile sabitlemek overkil. Hasar almayacağı veya kolayca oynayamayacağın bir yerde olsa yeter bence.

Alternatif: Kasanın önüne takılabilirse öyle tak AİO'yu