Böyle bir şey nasıl yararlı olabilir? Evrimimize ters bir kere.

Medeniyetin ortaya çıkışından aşağı yukarı 300.000 yıl öncesine kadar olan sürede yiyecek bulmak bu kadar kolay değildi. İnsanlar evrimleşirken çoğu zaman aç kaldı. Evrimimize ters değil, aksine şu anda yaşadığımız tüketim çılgınlığı evrimimize ters.

Asıl soruya dönecek olursak: Açlık dozunda olduğu sürece faydalı. Sindirim sistemi dinleniyor ve vücutta otofaji başlıyor.

Uzun süreden kastınız 1 günde çok da iyi değil ama bunu her gün mesela 12 saat falan yaparsanız vücut kendini yenilemeye vakit arıyor kısaca yararlı.
Teşekkür ederim bilgi için hocam.

Medeniyetin ortaya çıkışından aşağı yukarı 300.000 yıl öncesine kadar olan sürede yiyecek bulmak bu kadar kolay değildi. İnsanlar evrimleşirken çoğu zaman aç kaldı. Evrimimize ters değil, aksine şu anda yaşadığımız tüketim çılgınlığı evrimimize ters.

Asıl soruya dönecek olursak: Açlık dozunda olduğu sürece faydalı. Sindirim sistemi dinleniyor ve vücutta otofaji başlıyor.
Öncelikle yukarıdaki bilgi için teşekkür ederim yarın sabaha kadar aç kalmak idealmidir?

Öncelikle yukarıdaki bilgi için teşekkür ederim yarın sabaha kadar aç kalmak ideal midir?

12-24 saat aralığında her gün açlık orucu uygulanabilir, faydasını görürsünüz. 24 saatin üzerine sürekli çıkılması genelde tavsiye edilmiyor ancak bir makale okur veya uzmanından dinlerseniz daha iyi olur.

Böyle bir şey nasıl yararlı olabilir? Evrimimize ters bir kere. Vücut enerjiye ihtiyaç duyar. Bırakın bu romantizmi. Doyun, doyduğunuz yerde bırakın. Bu kadar basit.

Yararlı.
Uzun nedir o önemli. Osman müftüoğlu kitabında güzel anlatıyor. Türleri olduğu gibi kilo vermek için yapınca hızlı zayıflsrken toksinler vücut tarafından emilebiliyor zararı var yine de.

intermittent fasting ile sağlıklı şekilde kilo verebilirsin. Sagliga faydası da bilimsel olarak defalarca kanıtlandı. Buraya gelip insan bedenine ters diyenleri ciddiye almamak gerek. Herhangi bir sağlık problemin yoksa gayet yapılabilir. Yıllardır bu sistemi kullanıyorum.