creazy

Başarılı
Merhaba, şu anki mağaza sistemi sağlıklı değil, günümüze göre çok geride kalıyor. Hala değiştirmediğinizi de anlamıyorum, mantıksız olduğunu düşünüyorum. Neden diye soracaksınız, diyelim ki ben yağmacı vandal bekliyorum, paramı hazırladım, VP yükledim ama istediğim zaman alamıyorum, gelmesini beklemek zorundayım. Ne zaman geleceği de belli değil, gün, hafta, ay, yıl sürebilir. Bu etik değil. Tek yağmacı da değil, diğer skinleri de bekliyorsam, üstelik oyunda binlerce skin var, beklediğim skinlerin gelme olasılığı düşük kalıyor. Her hafta ya da ay yeni set geliyor, bu da oranı düşürüyor.

Size tavsiyem, her şeyin koleksiyondan alınması gerekiyor. Açık pazar olması daha da sağlıklı olacaktır. Yani 4 tane slot koymuşsunuz, bu kullanıcılara yetmiyor, onlar da şikayetçi. 2020’den beri bu sistemi kullanıyorsunuz, değiştirmediniz, 5 sene olacak. Bir de oyuncu uğurluğu, oyuncu kartları, etiket isimlerini de hiçbir şekilde alamıyoruz. Örneğin, Evori Rüyakanatlarda ki oyuncu kartını beğendim ama alamıyorum, bu da saçma. Çeki düzen verilmesi gerekiyor. Bütün skinler, oyuncu kartları, oyuncu etiketleri, oyuncu uğurluklarının hepsi koleksiyondan açık pazar şeklinde direkt alınması gerekiyor. Ben bir uğurluğu beğendim, hemen onu koleksiyondan istediğim zaman alayım, böyle olması gerekiyor. Gerçekten çok eksiğiniz var. Eksikleri tamamlarsanız, oyuncularının önerilerini, şikayetlerini ciddiye alırsanız, oyun daha güzel, daha hoş olacağını düşünüyorum.

Ardından 4.5 sene geçmiş, oyun için hala aynı mağaza sistemi kullanılması tek o da değil, oyun yetersizliği bulunuyor. Ben eğlenmeye girdiğimde, tam gaz spike, hücum vs. oynadığımda illa ki sıkılacağım. Bıçak modu olsa, tabanca modu olsa, kar topu modu vesaire, eğlenebileceğimiz bir sürü oyun modu olsa, oyundan da sıkılmayız. Toxic oyuncular için kick sistemi de gelse fena olmaz. Koleksiyon kısmında sahip olmadığımız skinlere dene kısmı gelebilir, almadan önce deneriz, sıkıyor mu, sıkmıyor mu, daha netleştirmiş oluruz.

Sonrasında poligonda bütün ajanlar açık geliyor, bütün skinler de açık gelebilir. Poligon da yetersiz, ajanlardan bot eklenebilir, arkadaşımızı poligona sokma gelebilir, yapacak bir şey getirebilir. Sıkılmamak için map seçme gelebilir, oyundayken skin değiştirme gelebilir. Örneğin, maçtayım, kaos vandalı oynuyorum, bu vandal beni sıktı, round başlamamışken B’ye basınca, bu skini değiştir kısmına basınca koleksiyondaki olan vandalları gösterse, vandalı seçtiğimizde diğer round o vandal elimizde olsa fena da olmaz.

Hani eğer koleksiyondan satın alma getirmeyecekseniz, de kingdom kredisi ile mağazayı yenilesek güzel olur. Mesela gece 3’te baktık, kötü şeyler geldi, bir miktar kingdom kredisi karşılığında mağazayı yenilemek güzel de olur. VALORANT premium da gelebilir, oraya bir kullanıcıya özel ayrıcalıklar ekleyebilirsiniz. Ekli olduğumuz arkadaşlarımız maçtayken onları izle kısmı gelebilir. Ajan seçme ekranında ajanı seçtiğimiz zaman bu ajanı iptal et kısmı gelebilir. Ben Reyna’yı seçtim, pişman oldum, Waylay oynamak istiyorum. Ajanı iptal et kısmına basınca ajan benden çıksın, Waylay’ı seçebileyim, bu da güzel olur.

Toxicler, troller, smurflar, hileler vesaire için de bir çözüm bulmanız gerekiyor, oyundan soğutuyorlar. Maç bekleme ekranında aşağıda chat gelebilir, başlayana kadar konuşulur. Oyuncu kartları bekleme ekranındayken de hareket etsin. Arkadaşlık atma sınırını biz belirlesek güzel olur. Örneğin toplam 500 diyelim, biz bunu kısıtlıyoruz, 50-100 yapıyoruz, başkası da 200 yapabilir, böyle olması daha iyidir. Oyuna sağlıklı optimizasyon yapılsa güzel olur. FF verirken kimin F5, F6 verdiğini görebilsek güzel olur, en azından kimin verip vermediğini anlayabiliriz.

Oyunda pahalı VP fiyatları uçuk, Türkiye için fiyat yapılandırması gelse şahane olacak. Dediğim şeyler oyuna eklenseydi oyun güzelleşir miydi? Sizin bu konuda fikriniz nedir? Sizce daha neler gelmeli eklenmeli bu oyuna? Eksik söylediğim unuttuğum kaçırdığım bir şey varsa söyleyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben artık oyunun adı SKINRANT olarak değişsin diye düşünüyorum. Hem bu sayede RIOT daha farklı şeyler satabilir.

Şaka bir yana oyunun yapımcısı için artık sürdürülebilir alan olarak Espor tercih edilmiş. Global kitlenin istekleri, oyun içi eksikliktir, değişmeyen ayrıntılar bir anlam ifade etmiyor. He hala oynayan büyük bir kitle var ama öneriler, şikayetler vs. bir karşılık bulmayacaktır.

Tek beklentim yeni ve güzel bir BR'ın çıkmasıdır. Bu saatten sonra VALORANT düzelmez.

Son düzenleme:
Mağaza bilerek öyle yapılmış. Acaba skin geldi mi diye her gün oyuna giriyorsun ve girdikten sonra da oynamadan çıkmıyorsun. Tüm skinler direkt alınabilir olsa oynayanlar azalırdı.

Maalesef bu mağaza sistemi Riot'a daha çok para kazandırıyor. Oyun modu yetersizliği konusunda haklısınız. Kopya modu eğlenceliydi ama lag vs. problemleri var denerek kaldırıldı. Skin deneme kısmı olabilir ama dediğim gibi onlara daha çok para kazandırıyor. Siz radyanitle geliştirdiğinizde iade edemiyorsunuz bu yüzden skin alırken 2 kere düşünmeniz gerekiyor. Eğer skin deneme olsa bu Riot'a büyük ihtimalle para kaybettirir. Ajan seçme kısmı için ise takımla konuşup comp yaparsanız zaten ajan kitleme gibi bir problem olmaz. Fiyatlandırma içinse zaten Türkiye için bölgesel fiyatlandırma var. Örn. ABD'de oynayan bir kişi 11000 VPyi 100 dolara alırken biz 64,50 dolara alıyoruz.

Biraz boş bir konu olduğunu düşünüyorum. Evet mağaza sisteminde 4 slot yetersiz olabilir ama tüm koleksiyonların satışta kalmasını isteyemezsin. Mesela dediğin evori kartları sınırlı süreli kartlardı ve bir daha gelmeyecekler, ayrıca koleksiyonlarda belirli bir indirim var koleksiyonu alan kişiler bundan faydalanarak alıyorlar. Hep satışta kalma gibi bir şey gelse önceden alanlara büyük haksızlık olurdu. Mağaza slotlarının sayısı artabilir ama koleksiyonlar tekrar mağazaya gelemez.

Poligon ve oyun modları konusuna katılıyorum Riot değiştirmiyor bir türlü.

Maalesef bu mağaza sistemi Riot'a daha çok para kazandırıyor. Oyun modu yetersizliği konusunda haklısınız. Kopya modu eğlenceliydi ama lag vs. problemleri var denerek kaldırıldı. Skin deneme kısmı olabilir ama dediğim gibi onlara daha çok para kazandırıyor. Siz radyanitle geliştirdiğinizde iade edemiyorsunuz bu yüzden skin alırken 2 kere düşünmeniz gerekiyor. Eğer skin deneme olsa bu Riot'a büyük ihtimalle para kaybettirir. Ajan seçme kısmı için ise takımla konuşup comp yaparsanız zaten ajan kitleme gibi bir problem olmaz. Fiyatlandırma içinse zaten Türkiye için bölgesel fiyatlandırma var. Örn. ABD'de oynayan bir kişi 11000 VPyi 100 dolara alırken biz 64,50 dolara alıyoruz.
Skin deneme mobile ve bilgisayara gelecekti hatta beta görüntüleri vardı, askıya aldılar. Gelmez demeyelim direkt, gelebilir.

Bu arada şuraya yorum yapmayı unutmuşum, kar topu vs. modu gelsin demişsin ama o mod kış ayları sınırlı sürede Tırmanış moduna geliyor zaten. Farklı modlar denemek için tırmanış girilebilir. Ben klon modunun geri gelmesini isterdim.

Riot, Çinlilere ait. Her şeyden önce bunun göz önünde bulundurulması gerek. Oyunda harcayacağınız fazladan 1 saate ve 1 dolara bile göz dikerler. Diğer oyunlarında da aynı durum mevcut.

Mağazada FOMO yani "kaçırma korkusu" satış tekniğini kullanıyorlar, kullanmayacağınız kostüme bile para harcamaya teşvik ediyorlar.

Yazdıklarınızda genel olarak haklısınız ancak bunların düzeltilmesini bekliyorsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Şahsen aylardır elimi sürmedim bunlara.

Biraz boş bir konu olduğunu düşünüyorum. Evet mağaza sisteminde 4 slot yetersiz olabilir ama tüm koleksiyonların satışta kalmasını isteyemezsin. Mesela dediğin evori kartları sınırlı süreli kartlardı ve bir daha gelmeyecekler, ayrıca koleksiyonlarda belirli bir indirim var koleksiyonu alan kişiler bundan faydalanarak alıyorlar. Hep satışta kalma gibi bir şey gelse önceden alanlara büyük haksızlık olurdu. Mağaza slotlarının sayısı artabilir ama koleksiyonlar tekrar mağazaya gelemez.

Poligon ve oyun modları konusuna katılıyorum Riot değiştirmiyor bir türlü.

Skin deneme mobile ve bilgisayara gelecekti hatta beta görüntüleri vardı, askıya aldılar. Gelmez demeyelim direkt, gelebilir.

Bu arada şuraya yorum yapmayı unutmuşum, kar topu vs. modu gelsin demişsin ama o mod kış ayları sınırlı sürede Tırmanış moduna geliyor zaten. Farklı modlar denemek için tırmanış girilebilir. Ben klon modunun geri gelmesini isterdim.
Skin deneme için kesin gelmez demek evet yanlış olur ama ben Riot'un kolay kolay getireceğini sanmıyorum. Yüksek ihtimalle mobilede PBE gibi bir sistem gelecek.

Bu oyunu Eylül 2022-Eylül 2024 arasında oynadım ve yaklaşık 1000 saatim var ve bu oyuna eklenebilecek o kadar çok şey var ki, eğer bu yazdıklarım oyuna tek bir güncellemede eklense oyunun ismi Valorant 2 falan olurdu herhalde.

1. Spray ve mermi mekaniği düzeltilmeli. Oyundaki bütün silahlarda hem spray pattern diye bir şey yok hem de attığınız ilk mermi bile rastgele bir şekilde yamularak gidiyor, bu da özellikle Breeze gibi uzun mesafeli haritalarda Vandal oynarken sıkıntı çıkarıyor. Rakiplerin bariz bir şekilde içinden geçen mermilerden bahsetmiyorum bile, CS2'de aynı sorun yaşandığında oyun yerden yere vurulurken ne hikmetse aynısı Valorant'ta olduğunda kimse bundan şikayetçi olmuyor.

2. Movement mantığı CS'deki gibi olmalı ve genel hareket hızı biraz artabilir, çünkü hem counter strafing gibi mekanikler yok (A-D tuşunu bırakınca karakter neredeyse anında duruyor) hem de genel olarak oyun hantal hissettiriyor.

3. Mağaza sistemi tamamen elden geçirilmeli, burada da benim fikrim günlük rastgele skin slotu sayısını 4'ten 21'e çıkarıp yedişerli 3 sayfaya dağıtırdım (bu arada ille de 7 olması gerekmiyor, mesela sekizerli 3 sayfaya dağıtıp günde 24 skin gelmesi de sağlanabilir). Aksesuar mağazasına eski BP'lerdeki silah skinleri gelebilir, mesela 2022'nin başında gelen bir karambiti o zaman oyunu oynamadığım için alamamıştım ve bir daha da alamayacağım, saçmalık değil mi?

4. Eski BP'leri tekrar oynama seçeneği gelebilir. Bunu yaptığımız zaman belirli bir VP karşılığında şu anki kısmın BP'sinin yanında seçtiğimiz daha önceki bir kısmın BP'sini de aynı anda kasabiliriz.

5. Oyunu oynadıkça Kingdom kredisinin yanında VP de kazanabiliriz, hiç olmadı Kingdom kredilerini VP ya da radyanite çevirebiliriz. Mesela skinim olmadığı için işe yaramayan 300 küsür radyanitimi VP'ye çevirip en azından bir BP alabilmeli, oyunu oynadıkça da sonraki kısımların BP'si için de VP kasabilmeliyim. Valorant şu anki haliyle oyuncuları ödüllendirme konusunda aşırı cimri. Bu arada Kingdom kredisindeki 10000 sınırı da kesinlikle kaldırılmalı.

6. Dota'daki gibi oyunun en başından bütün ajanlar açık gelmeli, bunun yerine Kingdom kredisini ajanın kontratını kasmak için kullanmamız daha mantıklı olur.

7. Riot'un bu kadar skin satmayı seven bir firma olduğunu herkes biliyor ve soruyorum, neden hala ajan skinleri yok? Eğer Overwatch ve LoL'deki gibi ajanlara skinler gelirse Riot paraya para demez, oyunculara da şöyle bir yararı olur, mesela Neon mainliyorsam göz zevkime uygun bir Neon skinini mağazaya geldiği zaman alıp takabilirim, hem sürekli aynı şeyi görüp sıkılmam hem de bir şekilde karaktere bağlılığımı gösterir, tabii bu skinler oyunun oynanabilirliğini bozmamak için silah skinleri gibi aşırı şatafatlı olmasa iyi olur, bunu dengelemek için de ajan skini fiyatları silah skini fiyatlarından daha ucuz olur, fakat her halükarda iki taraf için de kazan-kazan durumu söz konusu.

8. Artık cidden şu replay sistemi gelsin, bu kadar basit bir şeyi eklemek 5 yıl sürmemeli.

9. Premier'deki mola sistemi dereceli ve derecesiz maçlara da gelebilir, birinin işi çıktığı zaman (ki bu tuvalete gitmek kadar basit bir şey bile olabilir) CS'deki gibi oyunu 3-5 dakika durdurup işi bittiği zaman geri gelip devam edebilir.

10. Lobi kısmı tamamen elden geçirilmeli. Maç bulunduğu zaman 5 saniye bekleyip direkt ajan seçme ekranına girmek yerine önce CS'deki gibi lobideki bütün oyunculara maçı onaylayıp onaylamadıkları sorulabilir, eğer 10 saniye içinde 10 kişiden biri bile onaylamazsa maç bozulur, eğer bilerek üst üste maçı bozanlar olursa da ajan seçme ekranında ALT+F4 çekenlere yapıldığı gibi 3-5 dakikalık banlar verilebilir.

11. Harita ve ajan seçme sistemi tamamen değişmeli. Burada benim fikrim şöyle, maç bulunup 10 kişinin de onayından geçtikten sonra harita oylama ekranı gelir, oyun havuzdaki 7 haritadan rastgele bir tane seçmek yerine havuz sistemini kaldırıp oyundaki bütün haritaların olduğu bir oylama başlatır ve oynanacak haritayı oyunculara seçtirir, en çok oyu alan harita seçildikten sonra ajan banlama evresine geçilir, burada her takımın en fazla 5 ajan banlama hakkı olur, fakat herkes aynı anda banlama evresine başlamak yerine oyuncuların ekrandaki sırasına göre en üstten en alta doğru banlama sırası yapılır (LoL'deki pick üstünlüğü mantığı), ilk oyuncu seçtiği bir ajanı banlar veya evreyi pas geçip 2. oyuncuya devreder, daha sonra diğer oyuncular da sırayla banlarını seçtikten sonra ajan seçme ekranı gelir, yine banlama evresindeki sırayla ajan seçme olayı burada da geçerli olur, böylece instalock sorununun büyük oranda önüne geçilir. Eğer ilk oyuncu instalock atsa bile diğer 4 kişi o adamın pick'ine göre şekilleneceğinden dolayı 5 entry gibi saçmasapan comp'ların oluşma ihtimali büyük oranda azalır.

12. Çift ajan sistemi gelebilir, yani CT tarafında ayrı, T tarafında ayrı kullanmak için 2 ajan seçip taraf değiştiğinde diğer ajana geçebiliriz.

13. Skinleri almadan önce poligonda deneyebilir, beğenmezsek almayabiliriz. Buna ek olarak koleksiyon sayfasına girdiğimizde beğendiğimiz skinleri istek listesine ekleyip skin mağazaya geldiğinde oyun kapalıyken bile bildirim gelmesi sağlanabilir. (Riot Client'a bir güncelleme getirip bu bildirim sistemi eklenebilir, Riot Client arkada açık olduğu sürece skin bildirimlerini de alırız.)

14. Toxic ve troll oyuncular için CS'deki gibi bir vote kick sistemi gelebilir, kötüye kullananlar için de bir rapor sebebi eklenebilir.

15. Smurflerin de hileler gibi banlanması gerekiyor, en azından raporlama sayfasına smurfler için bir rapor sebebi eklenebilir.

16. Poligonu özel oyunda açıp arkadaşlarımızla oynayabiliriz, çünkü tek başına girmek bir yerden sonra sıkıyor.

17. Özel oyuna bot ekleme gibi seçenekler gelebilir, bunun birçok kullanım alanı olur fakat özetlemek gerekirse en basitinden crosshair placement çalışmak için özel oyunu kullanabiliriz.

18. Poligondaki eski mesajları da okuyabilmeliyiz, oyunun hikayesine meraklı olan oyuncular ilk gelen mesajları okuyup hikayeyi öğrenebilir.

19. Topluluk sunucuları gelmeli ve Faceit gibi 3. parti rekabetçi sunuculara izin verilmeli.

20. Bir skini alırken "satın al ve hediye et" gibi bir seçenek eklenirse bunu kullanarak aynı skini hem kendimiz için alabilir hem de bir arkadaşımıza da hediye edebiliriz, arkadaşımız skine para vermezken biz de yarı fiyatına almış oluruz.

21. Dereceli maça girmek için Premier'deki gibi telefon numarası zorunluluğu gelmeli ve aynı mail ile birden fazla Riot hesabı açabilme saçmalığı kaldırılmalı.

22. CS'deki gibi bir atölye açılıp oyuncuların kendi özgün içeriklerini üretmesi sağlanabilir. En basitinden CS'deki gibi sörf ve aim çalışma haritaları yapılabilir.

23. (Opsiyonel) CS'deki gibi kasalar gelebilir, bu kasaların içinden skinler, VP, radyanit ve Kingdom kredisi çıkabilir. Skinler için Asphalt 9'daki gibi bir çizim sistemi eklenip skinin fiyatı ve uygulandığı silaha göre farklı çizim gereksinimleri eklenebilir. Daha pahalı kasalar daha iyi skinler için daha fazla çizim verebilir. Ayrıca Arcane ve Champions gibi sınırlı süreli skinleri düşürmek için de çok küçük bir şans tanınabilir, bu da bu tarz skinleri 1 çizim gereksinimiyle sınırlayarak dengelenebilir, yani 1 çizim düşürüp Champions 2024 Phantom alınabilir. Bu arada bu kasalardan ajan skinleri çizimleri de çıkabilir.

24. Yine CS'deki gibi bir güven faktörü veya LoL'deki gibi bir takdir sistemi eklenerek toxic oyuncuların toxic oyuncularla, normal oyuncuların da normal oyuncularla oynanması sağlanıp üstüne takdir kasıldığında LoL'deki gibi küçük ödüller verilebilir.

25. Hileye karşı oynanan oyunlarda kaybedilen LP'nin iade edilmesi gibi toxic, troll ve AFK'ların olduğu oyunlarda kaybedilen LP iade edilebilir.

26. Rank kalkanı başta olmak üzere rank düşmelerinde rank düşmeyi önleyen ve rank atlarken +10 LP veren sistemler tamamen kaldırılmalı, eğer birisi Gold 2 10 LP iken -15 yerse Gold 1 95 LP'ye düşmeli, ayrıca yine Gold 2 90 LP olan bir oyuncu bir maç kazanıp +10 alırsa Gold 3 0 LP olmalı, durduk yere fazladan 10 LP daha vermemeli.

27. Oyuna daha fazla silah eklenip bazı silahlar bazı taraflara özel yapılabilir, çünkü iki taraf da aynı silahları çekince saldıran takım büyük bir dezavantaja uğruyor.

28. (Opsiyonel) LoL'deki gibi ajan ustalığı gelebilir, böylece hem o ajanı ne kadar oynadığımızı herkes görebilir, hem de ustalık seviyesi arttıkça küçük ödüller kazanabiliriz.

29. Exclusive ve Ultra sınıfı skinlerin ve 3550 VP'den daha pahalı bıçakların gece pazarına gelmeme saçmalığı kaldırılmalı. Ayrıca bazı Premium sınıfı (1775 VP) animasyonsuz skinlerin sınıfı Select (875 VP) veya Deluxe (1275 VP) sınıflarına düşürülebilir.

30. 7.08'de eklenen ve smoke yok olmadan önce çıkan görsel efekt ve ses efekti kaldırılmalı. Smoke sürelerini ezberlemek oyun bilgisi bakımından bir görsel efekte bağlı kalmaya göre çok daha mantıklı (bence).

Biraz uzun oldu farkındayım ama buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim.

Son düzenleme: