Çözüldü Valorant oynarken bilgisayardan ses geliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 2230
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 65
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    ses valorant
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

2230

Uzman
Makaleler
21
Arkadaşlar, Valorant'a girdim, FPS testi için ayarları fulledim, FXAA falan yaptım. Kulaklığı çıkarınca bir ses fark ettim, ötme gibi bir ses geliyordu kasadan. Hemen Alt+F4'e bastım. Sizce neden olmuş olabilir?

Sistemim:
  • DeepCool AG400 Soğutucu
  • 5 7500F İşlemci
  • RX 7700 XT Ekran Kartı
  • 1 TB SN580 SSD
  • XPG Lancer 16 GB DDR5 RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam Power Supply'dan geldiği için dedim. Şimdi Valorant oynarken çektiğim videoyu aşağıya bırakıyorum. Telefon Power Supply'ın yanında.

Tamam işte, bir sorun yok. Sadece ses yapar o. Coil Whine olmuş. Şu videodaki seslere de bir bakabilirsin istersen:

İlk defa deneyeceğim. Nasıl yapacağım?
Uygulamayı indirip çözünürlüğünü ayarla ve "GPU Stress Test" yazısına tıkla. İstersen MSAA ayarı da yapabilirsin.

Yapıyorum patlamam umarım.

Bana fandan kaynaklanan bir ses gibi geldi, işlemci soğutucusunun fanını bir kontrol et, sıkıntı ondaysa sistemi garantiye gönder değişim yapsınlar.
Soğutucuyu farklı yerden alıp taktım.

;
Böyle diyor sorun olur mu?

Hayır, bunu herkese diyor. Ayrıca uzun bir süre açık bırakın. Sıcaklıklar 86 dereceyi geçerse ESC basıp çıkabilirsiniz. Bi' 5 dakika falan açık tutun bakalım.
Hocam sıcaklık 56 dereceyi gördü en fazla bekledim çıkmadı. Aynı ses geldi fakat videosunu koyduğum gibi fazla gelmedi çok az geldi.

Hocam sıcaklık 56 dereceyi gördü en fazla bekledim çıkmadı. Aynı ses geldi fakat videosunu koyduğum gibi fazla gelmedi çok az geldi.
Ayrıca Power Supply'dan sadece fan sesi geliyor.

@Kedicik

Peki, fanı durdurmayı denedin mi? Yani bana hâlâ daha Coil Whine'mış gibi geliyor. ETS 2 yüklenince onda da bir test et, bakalım.

Peki, fanı durdurmayı denedin mi? Yani bana hâlâ daha Coil Whine'mış gibi geliyor. ETS 2 yüklenince onda da bir test et, bakalım.

BIOS'a girerken de aynı ses çıkıyor. Fanı durduramam çok ses çıkıyor camı çıkarırken yarın yaparım onu fakat ETS deneyebilirim.

SSD veya anakarttan gelen coil whine sesi olabilir. Bende de oluyor. Tabii sesin şiddeti değişebilir. Ben de kafa yormuştum meğerse SSD'den geliyormuş ses.
C2-6 states ayarını BIOS'tan kapatıp denediniz mi? Onu kapatmak da sesi engelleyebiliyor.

Son düzenleme:
Videolardan bana olması gerekenden fazla hızlı dönen bir fan sesi gibi geldi. Ben de ekran kartımda aynı durumu yaşıyorum. İstersen tek tek kontrol edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…