Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

2230

Uzman
Makaleler
21
Arkadaşlar, Valorant'a girdim, FPS testi için ayarları fulledim, FXAA falan yaptım. Kulaklığı çıkarınca bir ses fark ettim, ötme gibi bir ses geliyordu kasadan. Hemen Alt+F4'e bastım. Sizce neden olmuş olabilir?

Sistemim:
  • DeepCool AG400 Soğutucu
  • 5 7500F İşlemci
  • RX 7700 XT Ekran Kartı
  • 1 TB SN580 SSD
  • XPG Lancer 16 GB DDR5 RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD veya anakarttan gelen coil whine sesi olabilir. Bende de oluyor. Tabii sesin şiddeti değişebilir. Ben de kafa yormuştum meğerse SSD'den geliyormuş ses.
C2-6 states ayarını BIOS'tan kapatıp denediniz mi? Onu kapatmak da sesi engelleyebiliyor.

Anakartım ASUS Prime A620M-K nasıl kapatacağım?

Anakartım ASUS Prime A620M-K nasıl kapatacağım?

System Configuration > BIOS/Platform Configuration > Power and performance options > C-state efficiency mode.
Burada olması lazım. Eğer yoksa fotoğraf atın. Yardımcı olalım.
Ya da arama kısmına direkt C-states yazın.
Edit: Advanced moda girin üst sekmeden Advanced kısmına gelin AMD Cbs'i bulun onun içerisinde global C states ayarı olmalı.

Videolardan bana olması gerekenden fazla hızlı dönen bir fan sesi gibi geldi. Ben de ekran kartımda aynı durumu yaşıyorum. İstersen tek tek kontrol edebilirsin.
Hocam oyuna girerken fan hızlanıyor zaten fakat ses değişik geliyor hızlı dönen fan sesi gibi değil.

System Configuration > BIOS/Platform Configuration > Power and performance options > C-state efficiency mode.
BIOS fotoğrafları bu konuda var. Valorant'a giremiyorum diye açmıştım bu konuyu ayarı yapınca düzelmişti girmiştim bu ses başladı.

Ya da arama kısmına direkt C-states yazın.
Edit: Advanced moda girin üst sekmeden Advanced kısmına gelin AMD Cbs'i bulun onun içerisinde global C states ayarı olmalı.
Hocam direkt arama kısmına C states yazınca çıktı Auto'da şu anda kapatayım mı?

Bir de BIOS'a girerken sıvı soğutma pompa sesi gibi bir ses geldi sonra durdu. Değişik ses geliyor bazenleri.

Son düzenleme:
Hocam oyuna girerken fan hızlanıyor zaten fakat ses değişik geliyor hızlı dönen fan sesi gibi değil.

BIOS fotoğrafları bu konuda var. Valorant'a giremiyorum diye açmıştım bu konuyu ayarı yapınca düzelmişti girmiştim bu ses başladı.

Hocam direkt arama kısmına C states yazınca çıktı Auto'da şu anda kapatayım mı?

Evet kapatın bir de öyle deneyin. Ben bu ayarı kapatınca ses sorunu çözülmüştü.

Yani o ayarın sisteme çok büyük bir etkisi yok ben de ses kesilsin diye devre dışı bırakıyordum. Çözülmediyse geri açabilirsiniz.
Valorant'a girerken soğutucunun fanını tutmayı deneyeceğim yukarıda arkadaş yazmıştı. Bakalım ses soğutucudan dolayı mı.

Valorant'a girerken soğutucunun fanını tutmayı deneyeceğim yukarıda arkadaş yazmıştı. Bakalım ses soğutucudan dolayı mı?

Yani attığınız videolardaki sesler bana coil whine gibi geldi çünkü bire bir aynı ses benim bilgisayarımdan da geliyordu. O ayarı kapatınca düzeldiği için çok takmamıştım ama sizde düzelmemesi üzücü. Başka şu anlık aklıma bir şey gelmiyor.
Bu arada fare yüzünden de böyle sorun yaşayanlar olmuş. Fareyi hareket ettirince de o ses geliyor mu? Sebebini bilmiyorum ama bazı kişiler fare yüzünden böyle sorun yaşayabiliyorlarmış.

Bir de Valorant için yaptığınız ayarı kapayıp tekrar deneyin. Ses sorunu cidden düzeliyorsa belki sorun oradadır.

Yani attığınız videolardaki sesler bana coil whine gibi geldi çünkü bire bir aynı ses benim bilgisayarımdan da geliyordu. O ayarı kapatınca düzeldiği için çok takmamıştım ama sizde düzelmemesi üzücü. Başka şu anlık aklıma bir şey gelmiyor.
Bu arada fare yüzünden de böyle sorun yaşayanlar olmuş. Fareyi hareket ettirince de o ses geliyor mu? Sebebini bilmiyorum ama bazı kişiler fare yüzünden böyle sorun yaşayabiliyorlarmış.

Bir de Valorant için yaptığınız ayarı kapayıp tekrar deneyin. Ses sorunu cidden düzeliyorsa belki sorun oradadır.
Valorant'ta ayarı düşüğe alıncada aynı ses geliyor açılırken de geliyor. BIOS'a girerken de geliyor aynı ses.

Hocam durdurdum soğutucuyu aynı ses yine geldi ne yapacağım?

Son düzenleme:
Valorant'ta ayarı düşüğe alınca da aynı ses geliyor açılırken de geliyor. BIOS'a girerken de geliyor aynı ses.

Hocam durdurdum soğutucuyu aynı ses yine geldi ne yapacağım?

O zaman ya anakarttan ya da ekran kartından coil whine sesi geliyor. Fanları da denemişsiniz hem. Servise gönderebilirsiniz ancak bu tam olarak bir arıza olmadığı için bir şey yapmadan geri gönderebilirler.