Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

2230

Uzman
Makaleler
21
Arkadaşlar, Valorant'a girdim, FPS testi için ayarları fulledim, FXAA falan yaptım. Kulaklığı çıkarınca bir ses fark ettim, ötme gibi bir ses geliyordu kasadan. Hemen Alt+F4'e bastım. Sizce neden olmuş olabilir?

Sistemim:
  • DeepCool AG400 Soğutucu
  • 5 7500F İşlemci
  • RX 7700 XT Ekran Kartı
  • 1 TB SN580 SSD
  • XPG Lancer 16 GB DDR5 RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Mouse'u hareket ettirmek bile bu sese sebep olabiliyor eğer anakartta takılıysa kabloyu. Sadece kablolarını söküp takacaksın. Sistemi tekrardan montajla demiyoruz.
Mouse'dan olsa normalde de olurdu bence ses ama deneyeyim.

Hocam ses Power Supply'dan geliyor. Kulağımı daha da yaklaştırdım duydum. Arıyorum servisi.

Power Supply Hyper marka 650W. PC Hocası GG8 sistemi aldım zaten o kasadaki Power Supply.

Aradım getirin dediler. Yol çok uzun ne yapacağım bilmiyorum.

4 saat yolun ardından bilgisayarı verip geldim. Büyük ihtimalle PSU değişimi yapıp test edip verecekler.

Son düzenleme:
Hocam direkt arama kısmına C states yazınca çıktı Auto'da şu anda kapatayım mı?
Kapatma.

Furmark yüksek FPS’te çıkmaz. Furmark ile ses gelmemesi normal.

Seninki Coil Whine değil Coil Cry olmuş artık 😆

PC Hocası bu sistemi test etmedi mi? Ettiyse bu soruna denk gelmedi mi? Belki de sizin üretimde bir sorundur. Öyle olduğunu umalım.

Kapatma.

Furmark yüksek FPS’te çıkmaz. Furmark ile ses gelmemesi normal.

Seninki Coil Whine değil Coil Cry olmuş artık 😆

PC Hocası bu sistemi test etmedi mi? Ettiyse bu soruna denk gelmedi mi? Belki de sizin üretimde bir sorundur. Öyle olduğunu umalım.
Windows 11 kurulu geldi bilgisayar elime testleri yaptık falan dediler. Hafta içi bilgisayarı alınca tekrardan deneyeceğim.

Dün servise vermiştim bugün tekrardan aradılar ve "sistemi çok ağır testlere soktuk herhangi bir sorunla karşılaşmadık sistem sorunsuz çalışıyor" dediler. Ben de evimin uzak olduğunu tekrardan sorun olursa getiremeyeceğimi ve oyuna girdiğimde olduğunu söyledim. Teknik servise ilettiklerini tekrar dönüş yapacaklarını söylediler fakat tık yok.

@Recep Baltaş

Bilgisayar elime ulaştı kurdum dün oyun testi yaptım ses geliyor fakat orta geliyor. Power Supply'dan geldiği kesinleşti. Sorun olmaz sanırsam.

Son düzenleme:
Bilgisayar elime ulaştı, kurdum dün ve oyun testi yaptım. Ses geliyor fakat orta seviyede geliyor. Power Supply'dan geldiği de kesinleşti. Sorun olmaz sanırsam.
Coil Whine'ın bir zararı yok. O sesi de kulaklık takarken duymazsın muhtemelen. Bir sorun olmaz yani.

Hocam Power Supply'dan geldiği için dedim. Şimdi Valorant oynarken çektiğim videoyu aşağıya bırakıyorum. Telefon Power Supply'ın yanında.

Tamam işte, bir sorun yok. Sadece ses yapar o. Coil Whine olmuş. Şu videodaki seslere de bir bakabilirsin istersen:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm