Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

2230

Uzman
Makaleler
21
Arkadaşlar, Valorant'a girdim, FPS testi için ayarları fulledim, FXAA falan yaptım. Kulaklığı çıkarınca bir ses fark ettim, ötme gibi bir ses geliyordu kasadan. Hemen Alt+F4'e bastım. Sizce neden olmuş olabilir?

Sistemim:
  • DeepCool AG400 Soğutucu
  • 5 7500F İşlemci
  • RX 7700 XT Ekran Kartı
  • 1 TB SN580 SSD
  • XPG Lancer 16 GB DDR5 RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman ya anakarttan ya da ekran kartından coil whine sesi geliyor. Fanları da denemişsiniz hem. Servise gönderebilirsiniz ancak bu tam olarak bir arıza olmadığı için bir şey yapmadan geri gönderebilirler.
Ekran kartına FurMark testi yapacağım tekrardan. Eğer ses gelmezse ekran kartında da sorun yoktur bence.

Testi yaptım ses gelmedi. Başka yapacağım bir şey var mı? SSD stres testi varsa yapayım ses ondan kaynaklı mı bakarım.

Son düzenleme:
Bu kadar zahmete gireceğinize yeni almışsınız zaten iade'ye yollayın ekran kartından gelen ses sebebiyle.
Soğutucuyu ek olarak taktığım için benden kaynaklı olabilir diye kontrol ettim. Arayacağım şimdi Gaming.Gen.TR'yi.

Ses ekran kartından değil fakat nereden geliyor bilemiyorum.

Soğutucuyu ek olarak taktığım için benden kaynaklı olabilir diye kontrol ettim. Arayacağım şimdi Gaming.Gen.TR'yi.
Arayın bence de. Ben de sistemi geçen sene almıştım, Valorant oynarken sık sık mavi ekran yiyordum, sorunun sebebi RAM'lermiş, servisi arayınca yeni RAM'ler gönderdiler, sorunum çözüldü.

Arayın bence de. Ben de sistemi geçen sene almıştım, Valorant oynarken sık sık mavi ekran yiyordum, sorunun sebebi RAM'lermiş, servisi arayınca yeni RAM'ler gönderdiler, sorunum çözüldü.
İlk bilgisayarı kurduğumda RAM'den dolayı bilgisayara ekran gelmemişti, slot değişince gelmişti.

Ya anakart ya da psudur. SSD'den de ses gelebilir ama bu kadar yüksek ses gelmez. Arayın bakalım ne diyecekler.
PSU'yu dinledim ondan gelmiyor anakart kısmından geliyor soğutucu değil ya anakart yada SSD. Şu an öğle molasındalar saat 2'de arayacağım.

PSU'yu dinledim ondan gelmiyor anakart kısmından geliyor soğutucu değil ya anakart ya da SSD. Şu an öğle molasındalar saat 2'de arayacağım.

Anakarttaysa ilk önce kabloları çıkar sistem kapalıyken. Yerlerini değiştir veya tekrar tak aynı yere. Ben bazen böyle çözüyorum, garantisi varsa anakartı gönder.