Hocam şunu fark ettim LoL oynarken kayıt alayım dedim ve FPS 600'lerde geziyor sonra 200'lere kadar düşüyordu ya kayıdı açınca 200'den 350'lere yükseldi(kayıdı sildim öylesine aldığım için).

Ki şu anda fark ettim 5-10dk düşmesinin sebebi muhtemelen saat hızını düşürmesi CPU'nun 4.2'ye kadar multicoreda çıkarken 5-10dk sonra sıcaklıklar 65 derece civarında olmasına rağmen 3.8'ye kadar düşmüş acaba yazılımsal olarakmin GHz'i 4.2 yapsam olur muda AMD izin vermiyor sanırım manüel ayarlama.

PBO suz 4.2 GHz'e kadar çıkıyor PBO ile 4.6GHz rahatlıkla görüyor çekirdek sıcaklıkları HWMonitor'de hangi değer bilmiyorumda ona göre bir test yapacağım.

1751983203495.webp

hocam sanırım buldum bu yer sanırım
1751983397305.webp

Test ederken şunu gördüm dereceler 70 i geçmiyor ortalama 65 derecelerde takılıyor ancak bazı çekirdekler anlık 4650mhz olup sonra kendini 3750mhz veya 3650mhz e çekiyor anlamadım sorunu

Hocam test amacıyla PBO'yu açtım ve FPS'te Valorant için anlık 1000 FPS'ten 1200 FPSlere çıktı. R23 testi yaptım multicore için 4.4GHz de sabit kaldı ancak 90 dereceleri gördü ama üstüne çıkmadi ancak puan olarak yüzde 16.6 artış sağladı. Oyunlarda gözlemlediğim kadarıyla stabilite sağlıyor Fortnite'ta bazen 150'lere kadar düşerken 350'lerden aşağı inmedi uzun oyun süresince. Sogutucunun fan hızı maksimum da olsa bile 90 dereceyi gectirmeyecek kadar yetmekte. Kasayı da odamda alt tarafa koyduğum için egzoz fanı sanırım sıcak havayı atamıyor rahatça ama duvarla arada 20cm civarında boşluk var ama etrafı kapalı ve koyabilecek başka yerim yok.

Ve şunu unuttum eklemeyi test boyunca en sıcak çekirdek 3. ve sanırım 7.çekirdek oldu diğerleri birbirine yakındi sıcaklık anlamında ama frekanslar aynıydı.

Diğerleri 85-86 da gezerken bu çekirdekler 88-89 ları gördü.

Hocam şu anda da Curve Optimizer yaptım PBO ile Cinebench puanı biraz daha arttı ve sıcaklıklar 90 lardan 80'lere indi ve MHz olarak da 100MHz arttı her çekirdek için normal oyunlarda ise 70'lerde gezmekte ama sanırım işlemci gerektiren oyunlarda bir süre sonra kendini salmakta ondan dolayı olduğunu düşünmekteyim.

Son düzenleme: