baris1

Uzman
Telefonuma crDroid Custom ROM kurdum. Icinde Lineage'in uygulamalari var. Call - kamera - message vb. temel uygulamalar. Ben bunlarin yerine baska uygulama kurmak istiyorum. Bunlari nasıl kaldirabilirim? Root olmam mi gerekecek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonuma crDroid Custom ROM kurdum. Icinde Lineage'in uygulamalari var. Call - kamera - message vb. temel uygulamalar. Ben bunlarin yerine baska uygulama kurmak istiyorum. Bunlari nasıl kaldirabilirim? Root olmam mi gerekecek?
Canta ile silebilirsin, Canta ile silince geri yüklenmesi mümkün. Geri yükleme olmayan bir şeyle silmeni önermem. Ayrıca, devre dışı bırak gibi bir seçenek de olması lazım. Onunla uygulama görünmez oluyordu ama silinmiyordu.
797.webp

Devre dışı bırakabilirsin. Root atarsan da SwiftBackup gibi bir uygulamayla devre dışı bırakılamayanları da devre dışı yapabilirsin. Alternatif olarak bilgisayardan ADB ile yapılabilir.

GApps kurarsan stock uygulamalar yerine Google uygulamaları geçer.
GApps ile, bildiğim kadarıyla Google uygulamaları da gelir ama stok LineageOS uygulamaları durur diye biliyorum. EvolutionX örneğinde ise böyle; kişiler, telefon, mesajlar, kamera, galeri vesaire hep LineageOS, ama Google uygulamaları da var.

GApps ile, bildiğim kadarıyla Google uygulamaları da gelir ama stok LineageOS uygulamaları durur diye biliyorum. Evolution X örneğinde ise böyle; kişiler, telefon, mesajlar, kamera, galeri vesaire hep LineageOS ama Google uygulamaları da var.

Alternatif uygulamayı silip yerine Google varyantını kuruyor GApps. Hangi uygulamaları kurup sildiği GApps sürümüne göre değişir.