powder

Uzman
2 gün önce Vatan Bilgisayar'dan ASUS TUF Gaming VG249QL3A model monitörü elden teslim alarak satın aldım. Teslim sırasında ölü piksel testi yapıldı ama ekranlar o kadar hızlı geçti ki detaylı bakamadım. Monitörü eve getirip kendi testlerimi yaptığımda, 3-4 tane yeşil sıkışmış piksel, 2-3 tane de kırmızı sıkışmış piksel fark ettim.

Ertesi sabah öncelikle Vatan'ı arayıp durumu bildirdim fakat bir şey yapamayız dediler, daha sonra sigorta yaptırdım nasıl bir şey olmuyor dedikten sonra siz bir ASUS'la görüşün dedi. ASUS'u aradıktan sonra mail ile görsel istediler fakat hâlâ geri dönüş alamadım. Monitörde 2 yıl Vatan Bilgisayar garantisi +2 yıl ASUS garantisi var. Ayrıca 1 yıl da kasko yaptırmıştım. Ama duyduğum kadarıyla vatan genelde mağazadan alınan ürünlerde iade kabul etmiyor.

Bu durumda kafamda bazı soru işaretleri oluştu; direkt ASUS ile mi iletişimde mi kalmalıyım? Yoksa önce Vatan'a ile süreci devam mı ettirmeliyim? Tüketici Hakem Heyeti'ne (THH) başvurmam gerekir mi? Daha önce bu tarz durumlarla karşılaşmış olan varsa ya da garanti/sigorta/THH süreçleri hakkında bilgisi olanlardan tavsiye alabilirsem çok sevinirim. Forumda yardımcı olabileceğini düşündüğünüz kişileri etiketlerseniz memnun olurum.

Sürekli bir şeyleri almak için heveslenip para biriktiriyorum, her seferinde bir aksilikle karşılaşıyorum. Can sıkıcı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. Vatan Bilgisayar bu durumda iade kabul edemeyeceğini ve dilerseniz monitörü ilgili servise gönderebileceklerini söyleyecektir. Bu nedenle monitörü kendilerine vermeyin. Anladığım kadarıyla ASUS ile iletişime geçtiniz. Bu durumda süreci olduğu gibi açıklayın ve mağazada gerekli kontrollerin yeterince hassas yapılmadığını, ürünü müşteri olarak satın alıp mağazadan çıktığınızı belirtin. Bu durumu çözecek olan birim ASUS'un kendisidir. Vatan Bilgisayar hiçbir şey yapmaz, sadece sizi oyalamış olurlar. ASUS’un vereceği yanıtı bekleyin ve duruma göre gerekirse Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurunuzu yapın.

Selam. Vatan Bilgisayar bu durumda iade kabul edemeyeceğini ve dilerseniz monitörü ilgili servise gönderebileceklerini söyleyecektir. Bu nedenle monitörü kendilerine vermeyin. Anladığım kadarıyla ASUS ile iletişime geçtiniz. Bu durumda süreci olduğu gibi açıklayın ve mağazada gerekli kontrollerin yeterince hassas yapılmadığını, ürünü müşteri olarak satın alıp mağazadan çıktığınızı belirtin. Bu durumu çözecek olan birim ASUS'un kendisidir. Vatan Bilgisayar hiçbir şey yapmaz, sadece sizi oyalamış olurlar. ASUS'un vereceği yanıtı bekleyin ve duruma göre gerekirse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurunuzu yapın.

Bilgilendirme için teşekkür ederim gelişme olursa bildireceğim.

İade veya degisim kaç ölü pixel'e kadar? 5 pixel'e kadar normal diye biliyorum. Magazadan aldıgınız için kosulsuz iade de olmayacak zannedersem.

Son düzenleyen: Moderatör: