reichsterben
Üyecik
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 1 aydır çözümünü bulamadığım bir sorunla uğraşıyorum. VDSL2 altyapı kullanıyorum ve modem arayüzünde sürekli upload (gönderme) tarafında binlerce hata (pkts) birikiyor. Bu durum modem açık kaldıkça giderek artıyor. Örnek vermek gerekirse, sadece 1 saat 15 dakikada 165.000 üzerinde hata oluştuğunu gördüm.
Bu hatalar 500 bin seviyesini geçtiğinde hızım düşmeye başlıyor, biraz daha artınca internet kullanılmaz hale geliyor. Sayfa açılmıyor.
Kullandığım / denediğim modemler:
Modemlerin hepsinde aynı sorun oluşuyor.
Şu ana kadar yapılanlar:
Hat Değerlerim Ekteki Ekran Fotoğrafında:
Yaklaşık 1 aydır çözümünü bulamadığım bir sorunla uğraşıyorum. VDSL2 altyapı kullanıyorum ve modem arayüzünde sürekli upload (gönderme) tarafında binlerce hata (pkts) birikiyor. Bu durum modem açık kaldıkça giderek artıyor. Örnek vermek gerekirse, sadece 1 saat 15 dakikada 165.000 üzerinde hata oluştuğunu gördüm.
Bu hatalar 500 bin seviyesini geçtiğinde hızım düşmeye başlıyor, biraz daha artınca internet kullanılmaz hale geliyor. Sayfa açılmıyor.
Kullandığım / denediğim modemler:
- ZyXEL VMG3625-T50b
- ZyXEL DX3300-T1 (2 farklı cihaz denendi)
- TP-Link VX231 (şu an aktif kullandığım modem)
Modemlerin hepsinde aynı sorun oluşuyor.
Şu ana kadar yapılanlar:
- İç tesisat değişti:
Ev içi tüm kablolar sıfırdan çekildi, ek yapılmadı, direkt modeme geliyor. - Splitter kaldırıldı:
Splitter'ı sistemden tamamen çıkardım, DSL hattı direkt modeme gidiyor. - Dış hat (bakır kablo) değişti:
Telekom ekipleri gelip direkten eve kadar gelen bakır kabloyu değiştirdi. Kabloda yer yer bozulmalar vardı, bunlar tespit edilip düzeltildi.
Hat Değerlerim Ekteki Ekran Fotoğrafında: