Aynen öyle, VDSL mi kaldı yahu? Hadi Avrupa VDSL2 Plus 35b peşindeydi ama sonra hemen fibere geçti. Ya biz? VDSL'yi FTTC sistemle devam ettir veya diğer dediğiniz gibi DSLAM'leri değiştirmeden devam et, arkadaş böyle iş mi olur? Yıl olmuş 2025, hala DSL de DSL. ADSL2+ bile alamayan yerler var bizim yerde, ona şükredecekler gelse de. Berbat ötesi cihazlarla iş yapıp tekellik peşinde TT. Sonra vay efendim vatandaş isyan ediyor şikayet ediyor. O zaman siz de işinizi düzgün yapın yahu!

Bizim orada bir tane Tip 7 var 2017 üretimli ama kesin içindeki DSLAM berbattır...

Hem haklı hem eğlendirici yazıyorsun:hehehe:
Evet gerçekten Türkiye'deki VDSL, VDSL değil külüstür.
Yeni DSLAM kullanılsa ve <500M olsa ve kablo yeni olsa aslında fena değil, fiberden az farkı olur.
Türkiye'deki VDSL'de kablolar rezil, kabin uzak, DSLAM rezil döküntü. Hırsızlar DSL kablosunu çalıyor zaten, fareler kemiriyor :hehehe:

Hem haklı hem eğlendirici yazıyorsun:hehehe:
Evet gerçekten Türkiye'deki VDSL, VDSL değil külüstür.
Yeni DSLAM kullanılsa ve <500M olsa ve kablo yeni olsa aslında fena değil, fiberden az farkı olur.
Türkiye'deki VDSL'de kablolar rezil, kabin uzak, DSLAM rezil döküntü. Hırsızlar DSL kablosunu çalıyor zaten, fareler kemiriyor :hehehe:

Mahallede dolaşırken eskimiş telefon direkleri gördüm. Türk Telekom yazılı kutular var. Hala bunlar var ya... 2025'te bunlar mı kalmış be, yemin ederim şaka gibiler. Hele o hırsızlar zaten, haberlerde gördüm zaten. Adam kablo çalıyor kablo. Sonra hat elden gidiyor, uğraş da uğraş.

Benim ilçede Türk Telekom altyapısı harici altyapı da yok. Altyapı dengesizliği var, tip 7'nin önündeki iki eve ve diğer sokaktaki iki üç eve daha T11 sistem koyup diğer çoğu sokak/caddelere bakırla dağıtmışlar, tek tek mahalleleri analiz ettim.

Fiber gelecek sözleri vardı 10 yıl önce bize, gelen fiber to the cabinet ve fiber to the Building ama DSL olanı. Kalite desen her geçen gün gidiyor geriye, izsu desen gelmiş patlak su borusu onarayım derken TT altyapısına vuruyor, kablo kopuyor ve tam 19 saat 30 dakika 3 mahalle birden ne FTTB ne de sıradan DSL hizmeti alabildi. Kabloyu onardılar o sürede ve TT tam 3 kez sistemde arıza tahmini bitiş tarihi güncelledi.

Yani diyebilecek bir şeyim kalmadı, tek kelimeyle rezillik. 85 milyon ülkenin çoğu VDSL/ADSL'ye mahkum hâlâ.

:hehehe: DSLAM'lar 2000 yılından kalma broadcomlardan hep, fiber çekilen yerlerde artık ömrünü doldurmuş dslamları başka yerde kullanıyorlar.
VDSL dolabı aç dslama bak sakalı çıkmış:hehehe:
Aklıma AROG'daki şu sahne geldi :hehehe:

Aynen öyle, VDSL mi kaldı yahu? Hadi Avrupa VDSL2 Plus 35b peşindeydi ama sonra hemen fibere geçti. Ya biz? VDSL'yi FTTC sistemle devam ettir veya diğer dediğiniz gibi DSLAM'leri değiştirmeden devam et, arkadaş böyle iş mi olur? Yıl olmuş 2025, hala DSL de DSL. ADSL2+ bile alamayan yerler var bizim yerde, ona şükredecekler gelse de. Berbat ötesi cihazlarla iş yapıp tekellik peşinde TT. Sonra vay efendim vatandaş isyan ediyor şikayet ediyor. O zaman siz de işinizi düzgün yapın yahu!
Siz bir firmayı ülkenin en ücra köşesine bile internet götürmekle yükümlü tutarsanız ve devlet himayesine alırsanız bu kadar olur.