Geçmiş olsun arkadaşlar. 6 aylık ses pop sorununun sanırım bugün sonuna gelmiş bulunmaktayız.
wdf01000.sys boşta gecikmesi ile alakalı
işinize yarayacağını düşündüğüm bir video bırakıyorum.
Dün akşam format attım arkadaşlar, sonra kullandığım programları (After Effects, Davinci, Fl Studio vb.) ve oyunları geri yükledim.
ACPI.sys'nin 3ms'e kadar patlattığı gecikme şu anda maksimum 0.7mslerde takılıyor, ve yukarıdaki videodaki ayarı yaptıktan sonra wdf01000.sys gecikmesi 0.8ms den 0.2ms'e düştü.
Boştayken sistem stabil görünüyor. Lakin işlemci gücü gerektiren herhangi bir programa girdiğimde ACPI.sys yahut wdf01000.sys tekrardan fırlıyor.
Sadece Zenless Zone için Hoyolauncher'ı açtığımda bile direkt fırladı. Ancak linkini bıraktığım videoda adamın dediklerini yaptıktan sonra (Aygıt yöneticisinden gösterdiği SSD ayarı özellikle) oyunlarda yahut render alırken yaşadığım pop sorununu galiba çözdüm.
5 dakikada cızırtı çıkartan Zenless Zone'da her şeyi denedim ve 30 dakika sonunda mutlu bir şekilde oyunu kapattım. Roket lig, Genshin, CS2 oynadım ve yine hiç pop yapmadı, ayrıca genel sistem gecikmem de düştü. Şu anda inanılmaz mutlu ve rahat hissediyorum. Bu konudan yeşil sitede de bahsetmıştım ve kimse yazmamıştı bile, MSI forumunda da aynı şekilde. Yardımcı olup fikir belirttiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.
Şu anda ayarları daha fazla kurcalamaktan çekiniyorum ancak LatencyMon ekranını yemyeşil yapana kadar denemeler yapmaya, forumlar okumaya devam edeceğim. Burada da gelişmelerden yine bahsedeceğim.